صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۱۲ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۲

فراهم شدن خرید برق از بورس برای مشترکان قراردادی بیش از یک مگاوات

معاون بازار برق ایران با اشاره به اینکه امکان حضور مشترکان قراردادی بالای یک مگاوات در بورس انرژی فراهم شده است، گفت: تا پایان سال جاری میزان فروش برق به مصرف‌کنندگان بالای یک مگاوات به ۵۰ میلیارد کیلووات‌ساعت می‌رسد.
کد خبر : 899704

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم وفناوری آنا از وزارت نیرو، حمیدرضا باقری ادامه داد: تا ابتدای سال جاری، صرفاً مصرف‌کنندگان صنعتی بالای ۵ مگاوات امکان و اجازه حضور در معاملات خارج از بازار (معاملات بورس انرژی و قرارداد‌های دوجانبه) را داشتند.

وی افزود: از ابتدای سال جاری و با ابلاغ دستورالعمل توسعه معاملات برق در بورس انرژی توسط وزیر نیرو، امکان حضور همه مشترکان با قدرت قراردادی بالای یک مگاوات در بورس انرژی ایجاد شد.

معاون بازار برق ایران خاطرنشان کرد: بر اساس برآورد‌های صورت‌گرفته، میزان نیاز مصرف‌کنندگان باقدرت قراردادی بالای یک مگاوات، در حدود ۹۰ میلیارد کیلووات‌ساعت برآورد می‌شود که امکان خرید برق موردنیاز خود از بورس انرژی و قرارداد‌های دوجانبه را دارند.

باقری گفت: بر اساس آمار ثبت شده در سامانه‌های شرکت مدیریت شبکه برق ایران، از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان دی‌ماه در مجموع بیش از ۴۳ میلیارد کیلووات‌ساعت برق در معاملات خارج از بازار توسط مصرف‌کنندگان بالای یک مگاوات خریداری شده است.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود این مقدار تا پایان سال جاری به حدود ۵۰ میلیارد کیلووات‌ساعت برسد و مصرف‌کنندگان مذکور بیش از ۵۵ درصد از برق موردنیاز خود را از معاملات مذکور تأمین کنند.

این مقام مسئول گفت: در مقایسه با کل برق مصرفی کشور، در ۱۰ ماه ابتدای سال جاری حدود ۱.۳ درصد برق مصرفی از معاملات بورس انرژی و حدود ۱۲.۲ درصد از طریق انعقاد قرارداد‌های دوجانبه تأمین و مابقی مصارف یعنی حدود ۵.۶۸ درصد از طریق بازار برق خریداری شد.
باقری همچنین جزئیات معامله‌گران برق بالای یک مگاوات را در بورس انرژِی به شرح جدول زیر اعلام کرد:

انتهای پیام/

ارسال نظر