سرای نوآوری خودرو دانشگاه آزاد شاهرود در مسیر تحول
حسینعلی سمیعی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان فعالیتهای این واحد دانشگاهی در حوزه علم و فناوری اظهار کرد: در این راستا با عقد تفاهمنامهای با یک شرکت تولیدی مقرر شد دانشجویان مستعد و دانشآموختگان این واحد دانشگاهی در آن کارخانه بهکارگیری و استخدام شوند که خود دستاوردی بزرگ برای آینده دانشجویان در همه رشتهها محسوب میشود؛ چراکه کارخانه دارای دهها قسمت و حوزههای مختلف کاری بوده و به تخصصهای زیادی نیازمند است.
وی افزود: سال گذشته سعی کردیم با شرکتهای بزرگ و واحدهای صنعتی قراردادها و تفاهمنامههای خوبی امضا کنیم که نتیجه آن در آینده برای دانشگاه مشخص خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود گفت: اکنون دو هسته و واحد فناور و دو شرکت دانشبنیان در این واحد دانشگاهی مستقر هستند؛ البته یک شرکت به نام کانی صنعت شاهوار در زمینه ساخت ماشینآلات حفاری معدن به فعالیت مشغول بوده که با استخدام جوانان و تولیدات مناسب برای بازار داخلی و خارجی کمک بزرگی را به بخش معدن انجام میدهد. این شرکت دانشبنیان با توجه به نیاز معادن فلزی به اطلاعات اکتشافی و درصد بازیابی مغزههای حفاری بهطور دقیقتر قبل از استخراج، سال ۱۳۹۱ بر پایه تحقیق، توسعه و ساخت ماشینآلات حفاری اکتشافی معدنی راهاندازی شد و فعالیت آن اکنون در دو بخش صنعتی و خدماتی است.
سمیعی اضافه کرد: این شرکت در زمینههای گوناگون مهندسی معدن ازجمله طراحی و مدلسازی نخستین دستگاه حفاری تمام هیدرولیک با عمق حفاری هزار و ۵۰۰ متر (در حال ساخت)، ساخت نخستین دستگاه حفاری تمام هیدرولیک با عمق حفاری ۶۰۰ متر، ساخت دستگاه عمودی حفاری، ثبت اختراع دستگاه حفاری، تولید تمام قطعات درونچاهی، طراحی، تولید و بازسازی انواع ماشینآلات صنعتی و معدنی، تولید تجهیزات سیستم حرکت ماشینآلات معدنی، خدمات فنی سیستم دوران، خدمات فنی کلاچها، مهندسی و توزیع تجهیزات ساخت داخلی، مهندسی و توزیع تجهیزات بهینهسازی سیستم حرکت دستگاه و دهها زمینه دیگر فعال است.
وی ادامه داد: شرکت کانی صنعت شاهوار از واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری استان سمنان بوده و سال ۱۳۹۴ مجوز شرکت دانشبنیان را دریافت کرد، ارائه خدمات در این شرکت در دو بخش انجام عملیات حفاری و طراحی شبیهسازی و تولید دستگاه حفاری در مقیاس صنعتی و قطعات وابسته، اورهال دستگاههای مختلف تمام و نیمه هیدرولیک و طراحی و ساخت انواع کانکس است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود بیان کرد: شرکتهای دیگر این واحد دانشگاهی هنوز به مرحله تولید محصول نرسیده و در مرحله تحقیقات هستند که امسال به مرحله بهرهبرداری خواهند رسید. با توجه به اینکه مجوز سرای نوآوری را اخذ کردیم در شرف عقد تفاهمنامههایی با شرکت سایپا، زامیاد و توسن محرکه شرق هستیم که پس از به ثمر رسیدن، مراحل آن اطلاعرسانی خواهد شد.
سمیعی درباره برنامههای این واحد دانشگاهی در حوزههای مختلف بهویژه در حوزه علم و فناوری و دانشبنیان در سال جاری مطرح کرد: سیاست دانشگاه آزاد اسلامی قطعاً با توجه به منویات مقام معظم رهبری و نیز راهبرد کلی، حرکت بهسوی فناوری و پیشرفت و حرکت بهسوی ایجاد شرکتهای دانشبنیان بوده، واحد شاهرود نیز این خطمشی را دنبال میکند و تشویق اعضای هیئت علمی و سوق دادن آنان به این سمتوسوی ازجمله برنامهریزیهای دانشگاه است.
وی عنوان کرد: این واحد دانشگاهی در حوزه مهارت و کارآفرینی علاوه بر عقد تفاهمنامه با شرکتهای صنعتی بنا دارد رو بهسوی رشتههایی حرکت کند که مهارت محور و کاربردی هستند تا فارغالتحصیلان بتوانند بعد از خروج از دانشگاه بدون دغدغه و نگاه به استخدام در مراکز دولتی مشغول به کار شوند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود تبیین کرد: در کشور گامهای خوبی در زمینه دانشبنیانها برداشته شده و نماد آن هم پیشرفت و استقلال در بسیاری از دانشهای روز و صنایع است که وابستگی را به مقدار زیادی کاهش داده؛ بنابراین باید استادان از سبکهای سنتی خارج شوند و با ارائه طرحهای عملی، بازار محور و اشتغالزا بهسوی اهداف بزرگ پیش بروند.
سمیعی توضیح داد: اگرچه داشتن مقاله و رزومه علمی خوب است و باید باشد؛ اما آنچه یک عضو هیئت علمی را میتواند به لحاظ علمی پژوهشی پررنگتر کند ارائه طرحهای عملی، کاربردی و مورد نیاز جامعه است که هم میتواند اشتغالزا باشد و دردی از جامعه را برطرف کند و هم به اقتصاد خود استادان کمک شایانی میشود.
انتهای پیام/