صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اودیسئوس دوباره به قمر زمین می‌رود

شرکت خصوصی اینتیوئیتیو ماشینز در پی رقابت‌های جدی صنعت فضایی تصمیم دارد فرودگر ماه خود را دوباره در سطح ماه قرار دهد.
کد خبر : 899651

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، شرکت خصوصی اینتیوئیتیو ماشینز در پی رقابت‌های جدی صنعت فضایی تصمیم دارد فرودگر ماه خود را دوباره در سطح ماه قرار دهد.

اودیسئوس حالا توانسته است اولین تصاویر خود را از سطح ماه به زمین ارسال کند. اولین عکس نمایی از فرود این سفینه فضایی را بر این قمر زمین نشان می‌دهد و عکس دوم که ۳۵ ثانیه پس از فرود گرفته شده سطح خاکی پست و بلند دهانه «مالا پرت» را به تصویر می‌کشد.

مشتریان محموله فضایی این شرکت انتظار دارند که فرود دوباره این ماه‌نورد قوی‌تر و دقیق‌تر باشد، و همه اینها در پی پیشرفت‌هایی است که این شرکت در برنامه فرود خود بر روی سطح ماه پیاده‌سازی کرد.

کاوشگر اودیسئوس روز پنجشنبه ماموریت یک‌هفته‌ای خود را در نزدیکی قطب جنوبی ماه پس از ترکیبی از موفقیت‌ها و شکست‌ها به پایان رساند که نشان‌دهنده نوع خطراتی بود که شرکت تگزاسی آمریکایی و ناسا، به‌عنوان بزرگترین حامی این ماموریت، آنها را پذیرفته بودند.

ناسا روی برخی سفر‌های خصوصی و کم‌هزینه به ماه حساب کرده تا همچون رهیاب برای ماموریت‌های حامل فضانوردان در این دهه خدمت کند. این طرح فضای مالی را فراهم می‌کند و به شرکت‌ها انگیزه‌های بزرگی برای موفقیت ارائه می‌دهد.

بیل نلسون، رئیس ناسا، در مصاحبه‌ای گفت: «این یک راه جدید برای رفتن به ماه و درنهایت به مریخ است. ما به یک منطقه همیشه روشن و هموارتر در استوا نمی‌رویم، بلکه ما به یک منطقه بسیار خطرناک و تاریک با تعداد زیادی گودال می‌رویم تا اکتشافات دقیق‌تر از تصورات ما باشند».

سهام اینتیوئیتیو ماشینز که تقریباً سه برابر شده بود، در طول مأموریت پر فراز و فرود اودیسئوس نوسانات شدید داشت و درنهایت روز پنجشنبه حدود ۲۰ درصد افزایش یافت.

اودیسئوس در فرود نهایی خود، پس از برخی مشکلات فنی، از جمله نیاز به یافتن راه‌حلی برای یک ابزار لیزری و طولانی شدن این فرآیند به یک‌سو کج شد و تعادل خود را از دست داد، اگرچه با همین وضعیت توانست ماموریت خود را به‌درستی انجام دهد.

شرکت اینتیوئیتیو ماشینز فاش کرده بود که مهندسان این شرکت و مسئولان فرود فرودگر بر روی ماه فراموش کرده‌اند که یک سوئیچ ایمنی را تغییر دهند. امری که مانع از درگیر شدن سیستم فرود هدایت‌شونده لیزری سفینه فضایی شده و آنها را مجبور به آپلود یک وصله نرم‌افزاری و تکیه بر یک سیستم نجات آزمایشی ناسا کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر