صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

هوش مصنوعی در آزمون خلاقیت انسان را شکست داد

محققان آمریکایی انسان و هوش مصنوعی را در آزمون خلاقیت مقابل یکدیگر به چالش کشیدند.
کد خبر : 899445

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس دیلی، محققان دانشگاه آرکانزاس آمریکا با انجام سه آزمایش نشان دادند که هوش مصنوعی چت جی‌پی‌تی-۴ در تفکر خلاقانه از انسان بهتر عمل می‌کند.

این آزمون‌ها برای اندازه‌گیری ظرفیت خلاقیت و بر اساس تفکر واگرا طراحی شده بود تا توانایی انسان و هوش مصنوعی را در ایجاد چندین راه‌حل منحصربه‌فرد برای مسئله‌ای که یک پاسخ صحیح واحد ندارد به چالش بکشد.

در این سه آزمایش از شرکت‌کنندگان ابتدا خواسته شد تا کاربرد‌های خلاقانه‌ای برای اشیاء روزمره مانند طناب یا چنگال داشته باشند (کار جایگزین). سپس از آنها پرسیده شد تا نتایج احتمالی موقعیت‌های فرضی را تصور کنند، مانند «اگر انسان‌ها دیگر نیازی به خواب نداشتند چه؟» (پیامد). در بخش سوم از شرکت‌کنندگان خواستند ۱۰ اسم (در حوزه دستور زبان) تولید کنند که تا حد امکان از نظر معنایی عجیب باشند (تداعی معانی واگرا).

چت جی‌پی‌تی در این آزمون با ۱۵۱ شرکت‌کننده انسانی رقابت کرد و پاسخ‌ها از نظر تعداد، طولانی بودن و تفاوت معنایی بین کلمات ارزیابی شدند.  
درنهایت، محققان دریافتند که پاسخ‌های مدل زبانی هوش مصنوعی مبتکرانه‌تر و دقیق‌تر از شرکت‌کنندگان انسانی بود و به عبارت دیگر چت جی‌پی‌تی-۴ در هر سه آزمون تفکر و اگر ظرفیت خلاقیت بالاتری نشان داد.

با این حال، محققان این مطالعه تأکید کردند که معیار‌های مورداستفاده در آزمون‌ها فقط پتانسیل خلاق را اندازه‌گیری کردند و نه فعالیت‌ها یا دستاورد‌های خلاق واقعی را. محققان خاطرنشان کردند که هوش مصنوعی، برخلاف انسان، عاملیت ندارد و وابسته به کمک یک کاربر انسانی است. بنابراین، ظرفیت خلاقانه هوش مصنوعی در حالت رکود دائمی است مگر اینکه یک انسان آن را به کار بگیرد.

این مطالعه نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند ابزاری الهام‌بخش برای غلبه بر کلیشه‌های فکری باشد. با این حال، به‌عنوان یک ابزار الهام‌بخش یا کمکی در فرآیند خلاقانه یک فرد برای غلبه بر ثابت بودن عمل کند. با این حال، محققان همچنین اذعان کردند که آزمون‌های مورداستفاده در این مطالعه ممکن است معیار‌های کاملی برای ظرفیت خلاقیت انسان نباشند و فقط نشان‌دهنده پیشرفت‌های سریع در مدل‌های بزرگ زبانی و ظرفیت هوش مصنوعی برای فرایند‌های خلاق است.

انتهای پیام/

ارسال نظر