صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۳ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

دغدغه گرانی و کیفیت لوازم خانگی در شأن ایرانیان نیست

رئیس اتحادیه توزیع‌کنندگان لوازم خانگی تأکید کرد: دغدغه و نگرانی قیمت لوازم خانگی و کیفیت در این بازار در شأن مردم ما نیست. فعالان صنفی شرایط تحریم را در می‌یابند و می‌خواهند در این وضعیت به مردم کمک کنند و تنها درخواست اصناف رعایت عدالت است.
کد خبر : 899443

اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه توزیع کنندگان لوازم خانگی درباره وضعیت کسبه فعال در این صنف در آستانه نوروز به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: متاسفانه با توجه به وضعیت معیشتی مردم و گرانی بی‌رویه کالا، مردم در شرایط مطلوبی برای خرید قرار ندارند.

وی ادامه داد: با مسائلی که ذکر شد، مردم نیز متمایل به خرید قسطی لوازم خانگی هستند؛ اما متاسفانه کسبه بازار نیز شرایط مالی خوبی ندارند و نمی‌توانند کالای قسطی بفروشند. در این بین دخالت بانک‌ها در بازار شرایط را بیش از پیش پیچیده کرده است.

رئیس اتحادیه توزیع کنندگان لوازم خانگی گفت: مقابله با فساد و شفافیت زمانی تأثیر خود را نشان می‌دهد که زندگی من نوعی تأمین باشد وگرنه بستر جدیدی برای فساد ساخته ایم. اخذ مالیات در ایران را با کشور‌های پیشرفته مقایسه می‌کنند؛ اما آیا تسهیلات و رفاهی که در آن کشور‌ها هست، در ایران هم در دسترس است؟ برخی از بی‌عدالتی‌ها و رفتار‌های غیر کارشناسی دل کسبه را رنجانده است.

امیدی به بازار شب عید نیست

رئیس اتحادیه توزیع‌کنندگان لوازم خانگی اظهار کرد: تمام کاسبان این صنف چشم‌شان به بازار شب عید بود، اما در این شرایط امیدی نیست. با توجه به در پیش بودن ماه مبارک رمضان می‌توان گفت که امسال بازار شب عید کوتاه‌تر هم هست.

وی ادامه داد: سال گذشته تصور داشتیم که سال بعد شرایط بازار بهتر می‌شود؛ اما امسال نیز به پایان رسید و تغییری حاصل نشد. همه هم یاد گرفته‌اند در کار هم دخالت کنند؛ تولیدکننده خود توزیع‌کننده شده و بانک نیز فروشنده کالا در بازار شده است. نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده است که ما فروشندگان خرد که در انقلاب اسلامی این همه ارج و قرب داشتیم، طی چند سال گذشته اینگونه بی‌حرمت شده‌ایم.

دولت‌مردان باید برای شرایط بازار لوازم خانگی فکری کنند

پازوکی اظهار کرد: پول بانک‌ها به جای شبکه توزیع باید در تولید سرمایه‌گذاری شود؛ اما اکنون با این شرایط به سمت تورم می‌رویم. دولت‌مردان باید برای این شرایط فکری کنند. کاربلدی می‌خواهد؛ اگر من نوعی به عنوان توزیع‌کننده در کار تولید دخالت کنم، کار را به هم می‌ریزم، موضوعی که عکس آن در حال رخ دادن است‌.

وی ادامه داد: چرا در لیست ابربدهکاران بانکی هیچ کس کاسب نبود. در بحث مالیات نیز گفته می‌شود شفافیت داشته باشیم؛ من کاسب حساب بانکی و درآمد مشخص دارم و تمام هزینه و درآمدم مشخص است، چرا موقع محاسبه مالیات به جای معافیت مالیاتی، هزینه‌های زندگی ما را محاسبه نمی‌کنند. به نظر من این معنای عدالت و شفافیت مالیاتی است.

رئیس اتحادیه توزیع‌کنندگان لوازم خانگی گفت: اجاره خانه و خرید پوشاک ایرانی و خودرو ایرانی که حق هر شهروند است، چرا آن‌ها را هزینه حساب نکنیم. اخذ مالیات قانون است و همه ما باید به آن پایبند باشیم؛ اما آیا این همه فرار مالیات کلان و ابربدهکار بانکی عدالت است.

وی ادامه داد: مقابله با فساد و شفافیت زمانی تاثیر خود را نشان می‌دهد که زندگی من نوعی تأمین باشد و اگر نه بستر جدیدی برای فساد ساخته ایم. اخذ مالیات در ایران را با کشور‌های پیشرفته مقایسه می‌کنند؛ اما آیا تسهیلات و رفاهی که در آن کشور‌ها هست، در ایران هم در دسترس است.

برخی از بی‌عدالتی‌ها و رفتار‌های غیرکارشناسی دل کسبه را رنجانده است

پازوکی اظهار کرد: امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب از کسبه به نیکی یاد می‌کنند؛ در جنگ و سیل و زلزله نیز جمعیت کسبه که معادل یک‌سوم کل جمعیت کشور هستند، جلودارند؛ اما برخی از بی‌عدالتی‌ها و رفتار‌های غیرکارشناسی دل کسبه را رنجانده است.

وی ادامه داد: کسبه‌ای که سابقه ۶۰ ساله دارند و پرونده مالیاتی شفاف دارند و بازوی دولت هستند، به دنبال شفافیت هستند. دولتمردان نیز بایستی از این قشر حمایت کنند. بسیاری از کسبه که برای خود آبرو و شرافتی دارند، اکنون در حل حرکت به سمت خط فقر هستند.

شأن مردم ما دغدغه تهیه لوازم خانگی نیست

رئیس اتحادیه توزیع‌کنندگان لوازم خانگی گفت: در شأن مردم ما دغدغه برای تهیه لوازم خانگی نیست. ما کسبه می‌فهمیم که در شرایط تحریم هستیم و می‌خواهیم کمک کنیم؛ تنها درخواست اصناف رعایت عدالت است. به عنوان مثال چرا کسبه باید ۹ شب مغازه خود را ببندند، اما یک جای خاص اجازه فعالیت تا دو شب دارد.

وی تأکید کرد: اکنون با شروع ماه مبارک رمضان عملاً بازار شب عید به پایان خود رسیده؛ اما کاسبان همچنان چشم به راه بهبود بازار هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر