صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

داده‌های علمی «اودیسئوس» تخلیه شد

ناسا اعلام کرد، موفق به استخراج داده‌ها از تمام محموله‌های علمی خود شده که توسط فرودگر شرکت خصوصی تگزاسی به سطح ماه تحویل داده شده است.
کد خبر : 899324

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، ناسا، سازمان هوانوردی و فضای آمریکا به همراه شرکت تگزاسی که اودیسئوس، نخستین فضاپیمای ایالات متحده را روی ماه فرود آورند، روز گذشته نوشتند، انتظار می‌رفت که روز چهارشنبه، شش روز پس از برخورد غیرمجاز که مانع از ارتباطات و قابلیت شارژ خورشیدی فرودگر شد، اودیسئوس غیرفعال شود.

علیرغم مشکلات مداوم در برقراری ارتباط با فرودگر و شارژ نگه داشتن آن، ناسا اعلام کرد که موفق به استخراج داده‌ها از تمام محموله‌های علمی خود شده است که توسط فرودگر به سطح ماه تحویل داده شده است. 

استفان آلتموس، مدیرعامل شرکت اینتوئتیو مشینز در یک نشست خبری مشترک با مقامات ناسا گفت: ما در این مرحله یک ماموریت بسیار موفق انجام داده‌ایم و جریان اطلاعات بازیابی شده از فضاپیما پس از ارتباطات پراکنده در چند روز اول به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

باتوجه به اینکه روز ششم قرار گرفتن فرودگر بر روی سطح ماه فرا رسید و در این زمان بازسازی انرژی خورشیدی دیگر برای فعال نگه داشتن آن و ارسال تله‌متری به زمین کافی نیست، مهندسان شب گذشته اودیسئوس را در حالت خواب قرار دادند، اما کنترل‌کننده‌های پرواز به دنبال راه‌اندازی مجدد اودیسئوس در حدود سه هفته بعد از طلوع دوباره خورشید بر فراز محل فرود وسیله نقلیه در ناحیه قطب جنوبی ماه هستند.

ناسا و شرکت خصوصی آمریکایی اینتوئتیو مشینز قبل از پرتاب این ماموریت گفته بودند که انتظار می‌رود محموله‌ها تقریباً هفت روز قبل از شروع شب روی سطح ماه کار کنند.

فرودگر نوا-سی، به شکل یک استوانه شش ضلعی و ۱۳ فوت (۴ متر) ارتفاع، در ۱۵ فوریه از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا با موشک فالکون۹ شرکت فضایی اسپیس‌ایکس به سوی تنها قمر زمین پرتاب شد و شش روز بعد به نقطه درنظرگرفته شده رسید.

این فرودگر رباتیک پس از یک نقص ناوبری به صورت کج در ماه فرود آمد و همین موضوع مانع عملیات آن شد؛ گفتنی است خطای انسانی مقصر مشکل ناوبری بوده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر