حمله رژیم صهیونیستی به رفح ناقض حکم دیوان لاهه است
به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ نشست تعاملی درباره وضعیت حقوق بشر در اراضی فلسطین امروز (پنجشنبه۱۰ اسفند)، در جریان پنجاهوپنجمین نشست شورای حقوق بشر برگزار شد.
در جریان این نشست، ولکر تورک، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، گزارشی را درباره وضعیت حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین ارائه کرد.
تورک، گفت: حمله اسرائیل به رفح با حکم موقت الزامآور دادگاه جهانی علیه تلآویو مطابقت ندارد و از همه کشورها میخواهیم تا هر کاری در توان دارند برای جلوگیری از چنین نتیجهای انجام دهند.
رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل، بیان کرد: چشمانداز حمله زمینی اسرائیل به رفح، کابوس تحمیلشده به مردم غزه را به ابعاد جدیدی تبدیل میکند. بیش از ۱.۵ میلیون نفر در رفح، علیرغم بمباران مداوم، پناه گرفتهاند و این منطقه به مرکز کمکهای بشردوستانه غزه تبدیل شده است.
ولکر تورک، هشدار داد که چنین حمله زمینی بهطور بالقوه به تلفات گسترده جانی، خطر اضافی جنایات وحشیانه، جابجایی بیشتر، توزیع مکان ناامن دیگر و امضای حکم مرگ برای هرگونه امید به کمکهای انسان دوستانه موثر منجر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه جنگ در غزه باید پایان یابد، تاکید کرد که نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بشردوستانه بینالمللی، از جمله جنایات جنگی و احتمالا سایر جنایات تحت قوانین بینالمللی، صورت گرفته است.
رئیس شورای حقوق بشر در بخشی دیگر درباره برقراری صلح در فلسطین اشغالی، عنوان کرد که اشغالگری باید پایان یابد.
به گفته وی، مقامهای رژیم صهیونیستی باید حق فلسطینیها را برای زندگی در یک کشور مستقل بپذیرند.
تورک، میگوید که دفتر وی وقایع بسیاری را ثبت کرده که ممکن است جنایات جنگی از سوی نیروهای صهیونیست تلقی شود.
رئیس شورای حقوق بشر، گفت که نشانههایی وجود دارد که نیروهای رژیم صهیونیستی در نقض قوانین بینالمللی در هدفگیری بیرویه یا نامتناسب شرکت کردهاند.
در جریان این نشست، نمایندگان کشورهای مختلف سخنرانی کرده و درباره وضعیت غزه مواردی را مطرح کردند.
نماینده قطر در این نشست به نمایندگی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس ادامه جنایات نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها را محکوم کرد و از جامعه جهانی خواست تدابیر فوری برای پاسخگو کردن جنایتکاران و پرداختن به علل ریشهای درگیری اتخاذ کنند.
انتهای پیام/