صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا عنوان شد؛

ایران در میان برترین‌های سازندگان ربات‌‌های انسان‌نما/ ضرورت تجاری‌سازی رباتیک توسط دانشگاه آزاد

سرپرست مرکز تحقیقات رباتیک و فناوری‌های نرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز گفت: دانشجویان و پژوهشگران ایرانی در شاخه ساخت و طراحی ربات‌های انسا‌ن‌نما جزء برترین‌های دنیا هستند.
کد خبر : 899072

مرتضی عباس‌زاده سرپرست مرکز تحقیقات رباتیک و فناوری‌های نرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: خوشبختانه اخیراً کشور ما توانسته به همت محققان و پژوهشگران ایرانی در زمینه نرم افزار رباتیک پیشرفت چشمگیری داشته باشد. رباتیک یکی از زمینه‌های اصلی هوش مصنوعی است و دارای سه شاخه مکانیک، الکترونیک، نرم افزار است که از تجمیع این سه ربات‌ها به‌وجود می‌آید.

وی در ادامه افزود: این پیشرفت چشمگیر در صنعت نرم افزار موضوع بسیار حائزاهمیت است، زیرا اصلی‌ترین قسمت ربات نرم افزار و هوش مصنوعی بوده و دانشجویان و نخبگان ما به این خودباوری رسیدند که می‌توانند نرم افزارهای خوبی بنویسند و طراحی کنند. تاکنون هم درمسابقات داخلی و خارجی به خوبی درخشیدند و جزو سه تیم برتر دنیا هستند. مخصوصاً در شاخه ربات‌های انسان نما که جزو پیچیده ترین ربات‌ها هستند تیم‌های ایرانی همیشه موفق به کسب رتبه شده‌اند.

دانشگاه آزاد، پیشرو در صنعت رباتیک

سرپرست مرکز تحقیقات رباتیک و فناوری‌های نرم دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اخیراً شرکت‌ها به دلیل تحریم و گرانی دلار در تهیه سخت افزار دچار مشکل شدند که امیدواریم با توجه ویژه مسئولین این موضوع رفع شود. چون افراد یک تیم نمی‌توانند قطعات را تولید کنند و این موضع نیاز به حمایت دانشگاه دارد. اگر مشکل تأمین سخت افزار حل شود، جوانان ایرانی در بحث رباتیک جزو برترین‌های دنیا هستند.

عباس‌زاده گفت: بحث تجاری‌سازی ربات‌ها که توسط تیم ما انجام شد و در عصر امید چهار رونمایی شد، ربات «ای جی وی» بود که خط مونتاژ شرکت تراکتور سازی تبریز با ۳۰ دستگاه ربات سنگین رباتیکی شد. قبلاً این فناوری در اختیار ایران نبود و ربات‌ها را از ایتالیا و آلمان و سایر کشور‌ها وارد می‌کردیم و برای پشتیبانی و تعمیر خیلی دچار مشکل می‌شدیم.

وی در ادامه افزود: بنابراین این یک فرصتی برای شرکت‌های مانند ما و دانشگاه آزاد است که بتوانیم شرکت‌های داخلی را از تجهیزات رباتیک بی‌نیاز کنیم و پوشش دهیم. از آنجا که دانشگاه آزاد در زمینه رباتیک پیشرو است؛ باید این دانش و فناوری وارد صنعت شود و تجاری‌سازی صورت بگیرد که نیازمند یک همت دسته جمعی است.

هوش مصنوعی محدود به صنعت و کارخانه‌ها نیست 

عباس‌زاده در ادامه درباره انواع ربات‌ها و گسترش هوش‌مصنوعی به خانه‌ و زندگی مردم بیان کرد: در حال حاضر با گسترش فناوری و توسعه هوش مصنوعی ربات‌ها محدود به کارخانه‌ها نیستند؛ بلکه وارد زندگی انسان‌ها هم شده است مانند خانه‌های هوشمندی که در حال حاضر وجود دارد و یا ربات‌هایی که به عنوان حیوان خانگی استفاده می‌شود. ما در حال حاضر این ربات‌ها را در کشور داریم که باید تجاری‌سازی و تولید انبوه شود که خیلی هم طرفدار دارند و قطعاً مورد استقبال قرار می گیرند. در کشور ژاپن ربات‌هایی به نام همدم وجود دارد که به صحبت‌های شما گوش می‌دهد و راه حل‌های منطقی می‌دهد ما نیز با وجود داشتن توانایی و دانش این فناوری نباید از سایر کشورها عقب بمانیم.

وی در ادامه درباره پروژهای در حال حاضر این مرکز رباتیک گفت: اسفند ماه سال جاری ربات ای جی وی یا خودرو خودران ما توسط دکتر طهرانچی در تبریز رونمایی می‌شود. ما نزدیک به ۹۰ درصد ظرفیت خود را روی این پروژه گذاشتیم تا بتوانیم در آینده نزدیک با شرکت پست و ایران خودرو همکاری کنیم.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر