صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۷ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۲
در گفت‌و‌گو با آنا مطرح شد؛

هوش مصنوعی بازوی تسهیل‌گر سیاست خارجی و دیپلماسی

دبیر اجرایی همایش بین‌المللی هوش مصنوعی و دیپلماسی‌های نوین گفت: استفاده از کلان‌داده‌ها و تحرک رشد اقتصادی از مزایای هوش مصنوعی برای سیاست خارجی و به‌خصوص دیپلماسی است.
کد خبر : 899036

رحمت حاجی مینه، دبیر اجرایی همایش بین‌المللی هوش مصنوعی و دیپلماسی‌های نوین در گفت‌وگو با خبرنگار گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، با اشاره به برگزاری پنجمین همایش بین‌المللی سالانه انجمن ایرانی مطالعات جهان گفت: در راستای رسالت علمی انجمن‌های علمی وزارت علوم امسال هم با توجه به اهمیت هوش مصنوعی در دنیا که همه حوزه‌ها و جنبه‌های مختلف زندگی سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... را در تحت تأثیر قرار داده است، انجمن هم تصمیم به برگزاری همایش با عنوان هوش مصنوعی و دیپلماسی‌های نوین گرفت.

* 48 مقاله پذیرفته شدند

وی درباره روند برگزاری رویداد بیان کرد: بعد از اخذ مجوز ISC  فراخوان دریافت چکیده در پاییز امسال را داشتیم که تا 5 بهمن مهلت ارسال چکیده‌ها بود، البته به دلیل استقبال این مهلت یک‌بار تا 15 بهمن تمدید شد. روی‌هم‌رفته 217 چکیده دریافت شد و بعد از داوری، 48 مقاله برای ارائه کامل در روز همایش پذیرفته شدند که از این میان 33 چکیده به زبان فارسی و 15 چکیده به زبان انگلیسی بودند، ضمناً 19 چکیده هم برای ارائه به شکل پوستر انتخاب شدند.

* برگزاری 9 پنل تخصصی

این استاد روابط بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی به برگزاری 9 پنل تخصصی در این همایش اشاره کرد و بیان داشت: در این پنل ها به مباحث مفاهیم و رویکردهای نظری، هوش مصنوعی و رسانه، امنیت ملی و هوش مصنوعی، راهبرد ایران در قبال هوش مصنوعی، تنظیم گری در حوزه هوش مصنوعی، راهبرد قدرت‌های بزرگ و رویکرد حقوقی در حوزه هوش مصنوعی پرداخته شد، البته یکی از پنل های 9 گانه به شکل کارگاه آموزشی با عنوان هنر مذاکره و هوش مصنوعی بود که همانند دیگر پنل ها با استقبال خوبی همراه بود.

* 7 کشور در بخش بین‌الملل شرکت داشتند

حاجی مینه خاطرنشان کرد: نکته‌ای که به‌عنوان وجه بارز این همایش باید عنوان کرد عدم تمرکزگرایی در سطح شرکت‌کنندگان و سخنرانان همایش بود که شاهد حضور اساتید، دانشجویان و پژوهشگران علاقه‌مند از دانشگاه‌ها و شهرهای مختلف سراسر کشور بودیم. همچنین در بخش بین‌الملل همایش هم از 7 کشور آمریکا، روسیه، چین، برزیل، اوگاندا، ایرلند و میانمار آثاری دریافت شد که پس از داوری، 9 مقاله امکان ارائه به شکل مجازی را در این همایش پیدا کردند.

وی ادامه داد: با توجه به تجربه پشت سر گذاشتن دوران کرونا ازجمله ویژگی‌های این همایش فراهم کردن ارائه سخنرانی به دو شکل حضوری و مجازی هم‌زمان بود که کمک کرد از حداکثر ظرفیت سخنرانان داخلی و خارجی برای بحث و گفتگوی علمی در این زمینه استفاده کرد.

دبیر اجرایی این همایش در پایان خاطرنشان کرد: از مزایای هوش مصنوعی برای سیاست خارجی و دیپلماسی، استفاده از کلان‌داده و امکان تحرک اقتصادی است که با توجه به حجم زیاد داده‌های این حوزه، هوش مصنوعی می‌تواند نقش تسهیل‌گر در آنالیز حجم زیادی از این اطلاعات و داده‌ها و ارائه سناریوهای منسجم و قابل‌قبول به فعالان این حوزه ایفا کند. البته چالش‌های خاص خود را در این حوزه به لحاظ سوءاستفاده یا تأثیرات منفی بر مشاغل خواهد داشت که در این همایش تلاش شد به آنها پرداخته شود و ادبیات مرتبط با هوش مصنوعی و دیپلماسی به شکلی علمی و در فضایی آکادمیک تولید شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر