صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۲
با پروفسور بالتازار بدانیم ۱۰؛

نوار مغزی چطور به دست می‌آید؟

مغز ما از میلیاردها سلول ساخته شده است که بخشی از آنها را «نورون‌ها» یا همان سلول‌های عصبی تشکیل داده‌اند. «نورون‌ها باید پیام‌ها را با کمک همدیگر از مغز به اندام‌ها و از اندام‌ها به مغز منتقل کنند.
کد خبر : 898965

خبرگزاری علم و فناوری آنا- مریم ملی؛ اگر دور‎و‎برتان کسی تا به حال آزمایش نوار مغزی را انجام داده باشد، احتمالاً نتیجه‎اش را دیده‎ و کلی تعجب کرده‎اید که چطور می‌شود با خطوط هفت و هشتی که روی صفحه نقش بسته وضعیت سلامت مغز فرد را بررسی کرد. اصلاً این خط‎ها از کجا می‎آیند و چه چیزی در مغز باعث ایجاد چنین چیزهایی می‎شود؟

فعالیت مغز در زمان هوشیاری و زمان خواب با هم متفاوت است، استرس و یا افکار مختلف روی فعالیت‎های مغزی اثر می‎گذارد. مغز ما از میلیاردها سلول ساخته شده است که بخشی از آن‎ها را «نورون‎ها» یا همان سلول‎های عصبی تشکیل داده‎اند.

نورون‌ها باید پیام‎ها را با کمک همدیگر از مغز به اندام‎ها و از اندام‎ها به مغز منتقل کنند برای همین لازم است با هم در ارتباط باشند آن‎ها از طریق «سیناپس» به هم وصل می‎شوند. وقتی سیناپس‎ها در حال کار و فعالیت هستند نوعی بار الکتریکی ایجاد می‎کنند که شبیه یک جریان الکتریسیته خیلی ضعیف است و می‎شود آن را با کمک دستگاه‎های مخصوص ثبت کرد.

زمانی که پزشکان می‎خواهند نوار مغزی شخصی را ثبت کنند چند سیم بلند به قسمت‎های مختلف سر او وصل می‎کنند و این جریان‎های الکتریکی ضعیف را که حاصل فعالیت چندین میلیون نورون است را روی کاغذ به شکل موج ثبت می‎کنند.

این موج و خطوط در حال نوسانی که شبیه قله و دره دارند به معنای این نیست که مغز در حال تولید امواج خاصی است؛ بلکه نشان‎دهنده جریان الکتریکی است که نتیجه فعالیت سلول‎های درون مغز است.

منابع:

  • https://www.hidoctor.ir
  •  کتاب مغز و سیستم عصبی، تالیف تونی اسمیت، سو دیویدسن، ترجمه عباس تیرگانی

انتهای پیام/

ارسال نظر