صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

هوش مصنوعی زنگ حذف کدام مشاغل را خواهد زد؟  

نگرانی از پیشرفت سریع هوش مصنوعی نیروهای انسانی را در بسیاری از مشاغل به این مرحله رسانده است که شاید به زودی شغل خود را از دست بدهند.
کد خبر : 898885

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ اگر توسعه روزافزون هوش مصنوعی شما را مانند میلیون‌ها انسان شاغل دیگر نگران کرده، تنها نیستید؛ اما بهتر است بدانید بسته به صنعتی که در آن کار می‌کنید در بسیاری از مشاغل جایی برای نگرانی وجود ندارد، دست‌کم نه به این زودی‌ها! پایگاه اینترنتی تِک‌دات کو با مطالعه موردی درباره اثرات هوش مصنوعی بر بسیاری از مشاغل به این موضوع پرداخته است که برگردان آن را از نظر می‌گذرانید.

افزایش محبوبیت پلتفرم‌هایی مانند چت‌جی‌پی‌تی و گوگل بارد، کارمندان را در سراسر جهان نگران طول عمر حرفه خود کرده است، ضمن آنکه ثابت شده این ابزار‌ها بهره‌وری را در مورد طیف گسترده‌ای از وظایف محل کار به‌طور جدی بهبود می‌بخشند. اما هوش مصنوعی در دنیای امروز کسب‌وکار تا چه حد جایگزین انسان‌ها شده است؟ در این راهنما، بررسی خواهیم کرد که کدام نقش‌ها در معرض خطر هستند، جایگزین‌های شغلی هوش مصنوعی درواقع چقدر گسترده‌اند و چه چیزی ممکن است مانع پیشرفت این فناوری شود.

هوش مصنوعی جایگزین کدام مشاغل می‌شود؟

مطالعه ما نشان داد که ابزار‌های هوش مصنوعی در حذف نقش‌های شغلی نویسندگی (۶۳ درصد)، طراحی (۵۱درصد) و ترجمه زبان (۵۰درصد) تأثیر قابل‌توجهی ندارد. با این حال، نقش‌های دیگر چندان خوش‌شانس نبودند برای مثال، در ۷۲ درصد از کسب‌وکار‌ها «بهینه‌سازی زنجیره تأمین» به هوش مصنوعی سپرده شده است. پژوهش‌های حقوقی (۶۵درصد)، تجزیه‌وتحلیل مالی (۶۴درصد) و نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه در دارایی‌های ثابت (۶۵درصد) مشاغلی بودند که در انتهای فهرست احتمال حذف قرار داشتند.

در مورد چرایی حذف برخی از مشاغل، این گزارش نشان داد که شرکت‌ها اغلب به دلیل ملاحظات مالی و مقرون‌به‌صرفه بودن تصمیم می‌گیرند نقش‌های پیچیده پردازش داده را با یک سیستم خودکار جایگزین کنند.

جایگزینی مشاغل انسانی با هوش مصنوعی چقدر فراگیر است؟

پیشرفت هوش مصنوعی در چند سال گذشته پلتفرم‌هایی را شکل داده است که درواقع، ابزار‌هایی را برای مقابله با مشکلات بزرگ در اختیار کسب وکار‌ها قرار می‌دهند. در بسیاری از موارد، این سرویس‌ها نقش‌ها را ساده‌سازی و حتی خودکار می‌کنند، به این معنی که برخی از مشاغل جایگزین می‌شوند.

اما وسعت این تغییر چقدر است؟ تحقیقات این گزارش نشان داد که هوش مصنوعی آن‌قدر‌ها که فکرش را می‌کنید بر جایگزینی شغل تأثیر نمی‌گذارد و فقط ۴ درصد از کسب‌وکار‌ها اعلام کرده‌اند که هوش مصنوعی تأثیر گسترده‌ای در جایگزینی نقش‌های شغلی داشته است. حتی بهتر از آن، ۵۳ درصد از مشاغلِ موردبررسی خاطرنشان کردند که هوش مصنوعی تأثیری بر حذف نقش‌های شغلی نداشته است.

جنیفر مک‌الوین (Jennifer McIlveen) سردبیر وب‌سایت تِک دات‌کو می‌گوید: «مسئله هنوز چندان جدی نیست. البته که فناوری و هوش مصنوعی بر نقش‌های شغلی تأثیر گذاشته‌اند، اما برای بیشتر حرفه‌ای‌ها، زمان زیادی تا به صدا درآوردن زنگ خطر مانده است.»

چرا روند جایگزینی مشاغل با هوش مصنوعی آنقدر آهسته است؟

محبوبیت روزافزون پلتفرم‌های هوش مصنوعی و افزایش بهره‌وری و صرفه اقتصادی‌ای که به همراه دارد درک این نکته را دشوار می‌کند که چرا جایگزینی آن با مشاغل انسانی تا این حد کُند پیش می‌رود؟ اگرچه مایه خوشحالی کارمندان است که اقتصاد جهانی تحت تأثیر این فناوری جدید قرار نگرفته است؛ اما جای تعجب دارد که دلیل نرخ پایین جایگزینی شغل با هوش مصنوعی چیست.

بنا بر تحقیقات این گزارش، اکنون اعتماد به هوش مصنوعی کم است، به‌ویژه در خصوص ارائه اطلاعات نادرست. ۴۹ درصد از کسب‌وکار‌های مورد بررسی در این تحقیق اعلام کردند که نگران خطر تولید اطلاعات نادرست توسط مدل‌های بزرگ زبانی در سیستم‌های هوش مصنوعی هستند.

به همین ترتیب بیشتر کسب‌وکار‌ها به این اطمینان نرسیده‌اند که کل عملیات خود را به هوش مصنوعی‌ای که اشتباه می‌کند بسپارند، به این معنا که هنوز مشاغل و مهارت‌های زیادی وجود دارند که در آیندۀ نزدیک با هوش مصنوعی جایگزین نخواهند شد.

چرا برخی از مهارت‌های انسانی هنوز ارزشمندند؟

با آنکه هوش مصنوعی در حال حذف برخی از نقش‌ها و وظایف شغلی است؛ اما هنوز مهارت‌های ارزشمندی وجود دارد که صاحبان کسب‌وکار و مدیران هنگام استخدام نیرو به دنبال آن هستند و برخی از این مهارت‌ها از انسانی‌ترین ویژگی‌هایی هستند که می‌توانید تصور کنید.

به‌عنوان‌مثال، ارتباطات، حل مسئله و مدیریت زمان در صدر فهرست قرار داشتند، به‌طوری‌که ۹۸ درصد از پاسخ‌دهندگان، این مهارت‌ها را حداقل در هنگام استخدام مهم می‌دانستند. مدیریت افراد (۹۱درصد) و شبکه‌سازی (۹۰درصد) نیز در رده مهارت‌های ارزشمند انسانی قرار گرفتند.

شاید مهم‌تر از همه این موارد باید گفت ارزش مهارت‌های هوش مصنوعی در محیط کار هنوز افزایش نیافته است. درواقع، تنها ۴۳ درصد از پاسخ‌دهندگان گفتند که تخصص هوش مصنوعی حداقل در تصمیم‌گیری برای استخدام اهمیت متوسطی دارد که کمترین امتیاز را در تحقیق حاضر گرفته است.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر