صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۵ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۲

جمعیت‌پذیری ۲ میلیون نفری در سواحل جنوبی کشور

سرپرست شرکت عمران شهر‌های جدید با اعلام آغاز ایجاد دو شهر جدید در سواحل مکران، گفت: با تعامل بخش خصوصی و اتاق‌های بازرگانی در سراسر کشور، اهداف سیاست‌ها دریاپایه محقق خواهد شد.
کد خبر : 898866

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا ، سعید غفوری سرپرست شرکت عمران شهر‌های جدید، گفت: اهمیت اقتصاد دریا پایه بر اساس سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب و تأکید دولت سیزدهم و وزیر راه و شهرسازی منجر به مکان یابی ۲۷ منطقه ساحلی برای ایجاد شهر‌های ساحلی با جمعیت‌پذیری و اسکان و اشتغال توأمان در چهار استان جنوبی سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان و بوشهر شد.

سرپرست شرکت عمران شهر‌های جدید با بیان اینکه ۸ پهنه در سیستان و بلوچستان، ۱۰ پهنه در هرمزگان، ۵ پهنه در خوزستان و ۴ پهنه در بوشهر برای ایجاد شهر‌های ساحلی شناسایی شده‌است، ادامه‌داد: طرح جامع و تفصیلی پهنه‌های شناسایی شده برای ایجاد شهر‌های ساحلی در حال تدوین و انجام است. هم‌اکنون احداث دو شهر جدید خلیج‌فارس و شهر جدید مکران نو در استان هرمزگان در پهنه‌های شناسایی شده آغاز شده‌است.

غفوری تصریح‌کرد: با تعامل بیشتر بخش خصوصی و اتاق‌های بازرگانی در سراسر کشور، اهداف سیاست‌های اقتصاد دریا پایه محقق می‌شود. طبق احکام برنامه هفتم توسعه کشور باید ۸ درصد جمعیت در سواحل جنوبی استقرار و اسکان یابند که هم‌اکنون ۲ درصد جمعیت در این مناطق ساکن هستند. در تلاش هستیم تا در فاز نخست با جمعیت‌پذیری ۲ میلیون نفر و ۶۵۰ خانوار به این رقم دست پیدا کنیم.

وی بر اسکان و اشتغال توأمان در سواحل جنوبی کشور تأکید کرد و گفت: سیاست‌گذاری‌ها در دولت سیزدهم به‌منظور دستیابی به جمعیت‌پذیری سواحل جنوبی و بهره‌مندی از توسعه در منطقه مکران با استقرار صنایع مختلف است. تقویت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در سواحل مکران می‌تواند اهداف توسعه اقتصاد دریا محور را محقق کند. توسعه سواحل جنوبی با افزایش میزان سکونت و استقرار صنایع مختلف، علاوه بر رونق اقتصادی، ارتقای امنیت ملی را به‌دنبال خواهد داشت.

وی تصریح‌کرد: پیوند سیستم حاکمیتی و بخش خصوصی، کارآمدی ایجاد می‌کند و هم‌پیوندی استان‌ها با استان‌های ساحلی در رونق اقتصاد کلان دریا محور تأثیر به سزایی خواهد داشت.

غفوری با اشاره به اینکه بیشتر جمعیت کشور در مناطق مرکزی، شمالی و شمال‌غربی اسکان یافتند و توسعه در این مناطق ملاک عمل بوده است، گفت: با توجه به سابقه تاریخی ایجاد شهر‌های دنیا در کنار آب‌ها و دریاها، در تلاش هستیم تا این سیاست را در کشور پایه‌گذاری و اجرایی کنیم و در صدد کاهش برخی از مشکلات توسعه‌ای در شرایط کنونی کشور باشیم.

غفوری یادآور شد: سهم دریا از تولید ناخالص داخلی در دنیا ۱۰ درصد است و این رقم در ایران ۲ درصد است که در تلاش هستیم با توسعه در سواحل جنوبی و استقرار صنایع و سکونت در این منطقه، تولید ناخالص داخلی را در کشور افزایش بدهیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر