صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۱ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۲

جمع‌آوری صدها دی‌ان‌ای در یک روز توسط «شهرونددانشمندان»

«شهرونددانشمندان» توانستند در قالب پروژۀ عظیم «دی‌ان‌ای زیست محیطی» صد‌ها دی‌ان‌ای را در یک روز از دریاچه جمع‌آوری کنند.
کد خبر : 898861

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از مجلۀ نیچر؛ محققان با بهره‌گیری از راهبردهای علم شهروندی، دست به جمع‌آوری نمونه‌های دی‌ان‌ای از دریاچه‌های سراسر جهان زدند. به این ترتیب، این امکان فراهم شد که بزرگترین بانک دی‌ان‌ای زیست‌محیطی (environmental DNA) یا دی‌ان‌ای زیست‌محیطی تنها در یک روز ایجاد شود.

از دی‌ان‌ای زیست‌محیطی با ارزیابی میزان حضور گونه‌های مختلف در محیط‌های زیست متفاوت، به شناسایی گونه‌های در معرض خطر کمک می کند و نظارت بر تنوع زیستی را تسهیل می نماید. کریستی دینر (Kristy Deiner) از موسسۀ فدرال فناوری سوئیس (Swiss Federal Institute of Technology)، واقع در زوریخ، راهبری این پروژه را بر عهده دارد.

در این پروژه، بیش از 500 نفر از 101 کشور جهان مسئول جمع‌آوری دی‌ان‌ای زیست‌محیطی از دریاچه‌های محلی شده‌اند. این ابتکار عمل، تلاش‌های جهانی برای نمونه‌گیری از دی‌ان‌ای دریاچه‌ها را تسهیل می‌کند و آگاهی عمومی در مورد مسائل تنوع زیستی را ارتقا می‌دهد.

داوطلبان در سرتاسر جهان نمونه‌های آب را در تاریخ 22 مه بر اساس پروتکل‌های نمونه‌برداری استاندارد، جمع‌آوری خواهند کرد. هدف از اجرای این پروتکل‌ها این است که بدین ترتیب از کیفیت داده‌ها اطمینان حاصل می‌شود.

هدف این پروژه نمونه‌برداری از حدود 800 دریاچه با تمرکز بر جذب داوطلبان بیشتر در مناطق خاص است. شهروند دانشمندان شرکت‌کننده می‌توانند از داده‌ها برای تحقیقات خود استفاده کنند و در انتشارات، تقویت همکاری و اشتراک داده‌ها در جامعۀ علمی مشارکت کنند.

با مشارکت شهروندان در نمونه‌برداری دی‌ان‌ای زیست‌محیطی، این پروژه نه تنها پوشش جغرافیایی را گسترش می‌دهد، بلکه مشارکت عمومی در حفاظت از تنوع زیستی را نیز افزایش می‌دهد. این رویکرد نوآورانه پتانسیل فناوری دی‌ان‌ای زیست‌محیطی را برای ایجاد تحول در ردیابی حیات وحش و بهبود درک ما از الگوهای تنوع زیستی جهانی نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

برچسب ها: محیط زیست دریاچه
ارسال نظر