صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۰۵ فروردين ۱۴۰۳
در گفت‌و‌گو با آنا مطرح شد؛

از تولید ریزمغذی آلی و معدنی تا درمان سنگ کلیه با گیاهان دارویی

رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: یک شرکت دانش‌بنیان در این دانشگاه موفق به فرآوری گیاهان دارویی شده که قادر به درمان سنگ کلیه است.
کد خبر : 898844

خبرگزاری علم و فناوری آنا - حسین بوذری؛ دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد دارای چندین شرکت دانش‌بنیان، هسته فناور و شرکت فناور است که هریک از محصولات این شرکت‌ها در هفته پژوهش 1402 ارائه شدند.

مهم‌ترین محصولاتی که شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد ارائه کردند، در زمینه فرآوری گیاهان دارویی است که از سوی یک شرکت دانش‌بنیان ارائه شد.

با راه‌اندازی شرکت‌های فناور در دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد زمینه اشتغالزایی بیش از ۴۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۵۰ نفر به صورت غیرمستقیم مهیا شده که آمار قابل توجهی است.

خبرنگار آنا به مناسبت فرارسیدن سال جدید (۱۴۰۳) گفتگویی را با فرامرز بدخشان مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد و واحد یاسوج ترتیب داده است تا دستاوردهای این دانشگاه در حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲ و برنامه‌های آن در سال جدید (۱۴۰۳) را جویا شود.

گپ و گفت آنا با بدخشان در پی می‌آید:

محصولات شرکت دانش‌بنیان در زمینه گیاهان دارویی

آنا: سال ۱۴۰۲ در حوزه علم و فناوری و تولید دانش‌بنیان چه فعالیت‌هایی در دانشگاه متبوع  شما انجام و چه دستاوردهایی حاصل شد؟

بدخشان: دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد و واحد یاسوج سال گذشته (۱۴۰۲) چندین محصول از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان مستقر را در مرکز رشد واحد‌های فناور در هفته پژوهش ارائه کرد.

یک شرکت دانش‌بنیان صنعتی سه محصول در حوزه نفت و گاز و کشتیرانی (رینگ سندبلاست، پمب‌های دوجزئی و ربات پاک‌کننده و اعمال پوشش) و شرکتی دیگر دو محصول در حوزه برق الکترونیک (کلیدهای کنترلی فوق‌سریع و کلیدفیوزهای کنترل خانگی و صنعتی) تولید و به بازار ارائه کردند.

همچنین دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد و واحد یاسوج در زمینه کشاورزی موفق به تولید کمپوست و کودهای مایع شد که هفت محصول؛ بیوکمپوست، نانوکمپوست، ریزمغذی آلی و معدنی، چمن جابه‌جا شونده، محرک ریشه و تقویت‌کننده گیاه، محرک رشد و زد تنش و  فعال‌کننده خاک را شامل می‌شود.

شرکت دانش‌بنیانی دیگر سه محصول در حوزه نانو ذرات (سنتز کاتالیست nh4-zsm5 - ابرخازن لیتیوم پلیمر با پلیمر جدید نانو ذرات  - نانوذرات نقره و مس برای حذف شن، ماسه و گوگرد از خطوط لوله‌های نفتی تولید و روانه بازار کرده است.

چهار محصول در زمینه فرآوری گیاهان دارویی هم به شرکت دانش‌بنیانی دیگر ارمغان تعلق دارد که شامل ارائه داروی درمان بیماری سنگ کلیه، ساخت داروی درمان دیسمنوره در زنان، ساخت پماد درمان بیماری اگزمای آلرژیک و ساخت شربت درمان یبوست اطفال است.

آنا: دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد چه تعداد هسته و واحد فناور دارد؟

بدخشان: دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۵ هسته فناور فعال دارد که در دوره پیش‌رشد با ارائه طرح‌های متعدد و متفاوتی در زمینه‌های کاشت گیاهان دارویی با فناوری تغییر الگوی مصرف آب از کشت گیاهان با مصرف آب زیاد به کشت گیاهان دارویی با مصرف آب خیلی کم (زعفران ـ رزماری ـ گل محمدی و ...) تبدیل شد.

همچنین دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه تولید دارو و پُمادهای دارویی در حوره غذا و دارو حرف زیادی برای گفتن دارد و در حوزه دامپروری هم به تولید بلوک‌های غذایی دام با استفاده از ضایعات شهری و ضایعات کشاورزی اقدام کرده است.

تولید پکیج‌های خورشیدی همراه و قابل حمل با کارایی بالا، سیستم صوتی و تصویری، دیجیتال سرخود، پنل‌های خورشیدی، تولید دانش فنی زنبورداری، راه‌اندازی خط تولید ساخت ادوات موردنیاز زنبورداری، ساخت رباتیک در حوزه هواوفضا، نوشتن کتاب‌های کنکوری مخصوص دانشگاه فرهنگیان در حوزه علوم انسانی و فرهنگ و نوشتن کتاب‌های کنکوری مخصوص دانشگاه فرهنگیان و کتاب‌های استخدامی از دیگر دستاوردهای هسته‌ها و شرکت‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد است.

تعداد شرکت‌های مستقر در این مرکز تعداد ۱۴ شرکت فعال است که در دوره رشد با ارائه طرح‌های متعدد و متفاوتی در حوزه برق الکترونیک (کلیدهای کنترلی فوق‌سریع و کلیدفیوزهای کنترل خانگی و صنعتی)، در زمینه کشاورزی تولید کمپوست، کودهای مایع، بیوکمپوست، نانوکمپوست ریزمغذی آلی و معدنی، چمن جابجا شونده، محرک ریشه و تقویت‌کننده گیاه، محرک رشد و زد تنش و فعال‌کننده خاک موجب رونق بازار شده‌اند.

همچنین شرکت‌های فناور فعال در دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد در حوزه غذادارو به ساخت داروی درمان دیسمنوره در زنان و ساخت پماد درمان بیماری دیابت، تولید محصولات لبنی و ارگانیک که با تمرکز بر نوآوری محصولات متفاوت با طعم و ظاهری زیبا تولید شده (صنعت لبنیات از مهم‌ترین صنایع تبدیل و تکمیلی ایران در زمینه‌هایی مانند بازاریابی، خلق ارزش افزوده و اشتغالزایی است) اقدام کرده‌اند.

لزوم اختصاص سرای نوآوری به دانشگاه آزاد کهگیلویه و بویراحمد

آنا: دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد چند شرکت دانش‌بنیان دارد و در چه زمینه‌هایی فعال هستند؟

بدخشان: تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد هفت شرکت فعال است که در دوره پسارشد با ارائه طرح‌های متعدد و متفاوتی در زمینه‌های برق الکترونیک، تولید ماشین‌آلات و تجهیزات پیشرفته، برق و الکترونیک، فوتونیک، مخابرات و سیستم‌های خودکار اقدام به ارائه خدمات می‌کنند.

همچنین این شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه نفت، گاز و کشتیرانی (رینگ سندبلاست، پمپ‌های دوجزئی، ربات پاک‌کننده و اعمال پوشش، در حوزه کشاورزی، باغداری و تولید کودهای مایع، محرک ریشه، تقویت‌کننده گیاه، محرک رشد و زد تنش، فعال‌کننده خاک، نانوذرات(سنتز کاتالیست nh4-zsm5، ابرخازن لیتیوم پلیمر با پلیمر جدید نانو ذرات، نانوذرات نقره و مس برای حذف شن، ماسه و گوگرد از خطوط لوله‌های نفتی)، فرآوری گیاهان دارویی، ارائه داروی درمان بیماری سنگ کلیه، ساخت داروی درمان دیسمنوره در زنان، ساخت پماد درمان بیماری اگزمای آلرژیک و ساخت شربت درمان یبوست اطفال فعالیت دارند.

آنا: برنامه‌تان در حوزه‌های علم، فناوری و دانش‌بنیان در سال جدید (۱۴۰۳) چیست؟

بدخشان: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته‌های فناور، برپایی نمایشگاه اعم از استانی، منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی، برگزاری رویدادها، چالش‌ها، استارت‌آپ‌ها و استفاده از دانش شرکت‌های مرکز رشد برای شرکت‌های جدید، حمایت‌های مکانی از متقاضیان استقرار در این مرکز از برنامه‌های ما در سال جدید است.

آنا: در حوزه مهارت و کارآفرینی چه فعالیت‌هایی در سال ۱۴۰۲ صورت گرفت و چه برنامه‌ای برای سال جدید دارید؟

بدخشان: با راه‌اندازی شرکت‌های فناور ایجاد اشتغالزایی در حوزه کارآفرینی بیش از ۴۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۵۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی ایجاد شده که در چشم‌انداز آینده این تعداد اشتغال به دو یا سه برابر افزایش پیدا کند.

آنا: برای توسعه زیست‌بوم فناوری در کشور چه پیشنهادی دارید؟

بدخشان: استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه هوش مصنوعی برای سریع‌تر کردن کارها به عنوان مثال در حوزه تولید پلتفرم‌های هوش مصنوعی برای نمونه پلتفرم در حوزه کشاورزی برای فروش محصولات کشاورزی پیشنهاد من است.

باید از هوش مصنوعی برای تولید بهتر محصولات شرکت‌ها و واحدهای فناور استفاده شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر