چین دو فضاپیمای جدید برای مأموریت ماه میسازد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سیجیتیان، چین فضاپیماهای جدید مأموریت اکتشافی ماه را نامگذاری کرد.
چین روز شنبه از نام فضاپیماهای جدید و سرنشیندار ماموریت اکتشاف ماه خود رونمایی کرد.
طبق گفته آژانس فضایی سرنشیندار چین، این فضاپیماها فرودگر ماه «لانیو» و فضاپیمای سرنشیندار «منژو» نامگذاری شدند.
این آژانس گفت، این اسامی توسط گروهی از کارشناسان از میان نزدیک به دو هزار پیشنهاد عمومی انتخاب شدهاند.
این آژانس افزود: لانیو که در انگلیسی به معنای در آغوش گرفتن ماه است، نخستین بار در شعری که توسط مائو تسه تونگ در سال ۱۹۶۵ سروده شد، انتخاب شده است. این کلمه نماد آرزو و اعتماد چین به اکتشاف جهان و سفر به ماه است.
به گفته این آژانس، منژو یا «کشتی رویایی» نشان دهنده رویای چین برای فرود آمدن بر ماه برای آغاز یک سفر ماجراجویی فضایی جدید است.
فضاپیمای منژو در دو مدل توسعه مییابد؛ یکی برای انتقال فضانوردان به ماه و دیگری جایگزین سفینه فضایی فعلی شنژو برای حمل خدمه بین زمین و ایستگاه فضایی چین میشود که نزدیک به سه سال است که به دور زمین می چرخد.
چین پیادهسازی برنامه خود برای انجام نخستین ماموریت سرنشیندار به ماه را در حدود سال ۲۰۳۰ اعلام کرد.
براساس این طرح، فرودگر ماه لانیو از دو بخش یک ماژول قمری و یک ماژول پیشران با وزن نزدیک به ۲۶ تن تشکیل خواهد شد. این فضاپیما قادر است دو فضانورد و یک مریخ نورد ۲۰۰ کیلوگرمی را به سطح ماه حمل کند.
کاوشگر دارای طراحی سبک وزن برای بهبود کارایی ساختاری و دارای عملکرد مضاعف است. ژانگ هایلیان، معاون طراح برنامه فضایی سرنشیندار چین توضیح داد که وظیفه فرودگر این است که فضانوردان را از مدار ماه به سطح زمین منتقل کند و سپس به مدار ماه بازگردد.
فضاپیمای منژو از دو جزء اصلی تشکیل شده است: یک ماژول ورود مجدد که فضانوردان را در خود جای داده و به عنوان مرکز کنترل در طول پروازهای فضایی عمل میکند و یک ماژول خدماتی حاوی سیستمهای نیروی محرکه دارد.
طبق برنامه تعریف شده، این فضاپیما نزدیک به ۹ متر طول، ۴.۵ متر قطر و ۲۲ تن وزن دارد و میتواند سه فضانورد را در خود جای دهد.
انتهای پیام/