هوش مصنوعی «روح دیجیتال» میسازد/ خطر آسیب روانی به بازماندگان داغدار
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیوساینتیست، چتباتهای هوش مصنوعی ممکن است بهزودی بتواند نسخهای دیجیتالی از افراد فوتشده بسازند که شاید تسکینی موقتی برای اطرافیان داغدار باشد، ولی محققان هشدار دادهاند که این فناوری میتواند به سلامت روان آسیب بزند.
متخصصان حوزه هوش مصنوعی در حال بررسی ایده ایجاد یک چتبات هوش مصنوعی هستند که میتواند بر اساس پیامهای متنی، ایمیلهای آرشیو شده و سایر نوشتهها و مطالب منتشرشده از یک فرد آموزش ببیند و پس از درگذشت آنها به اصطلاح «ارواح مولد» ایجاد کنند. «روح مولد» شاید بتواند به افراد داغدار آرامش بدهد، اما هشدار محققان نشان میدهد که وابستگی به این فناوری میتواند به سلامت روان آسیب بزند و حتی جنبشهای مذهبی جدیدی را شکل دهد.
جد بروبیکر (Jed Brubaker)، استاد دانشگاه کلرادو بولدر، هشدار میدهد که این «ارواح مولد» میتوانند اعتیادآور شوند و از روند طبیعی عزاداری جلوگیری کنند. بازماندگان حتی ممکن است شروع به پرستش این چتباتهای هوش مصنوعی کنند. همچنین این خطر وجود دارد که چتباتها توصیههای آسیبرسان و نامناسبی برای افراد عزادار داشته باشند.
مایری اِیتکن (Mhairi Aitken)، محقق موسسه آلن تورینگ در لندن، میگوید استفاده از دادههای شخصی بدون رضایت قبلی فرد ممکن است نیاز به مقررات داشته باشد. به باور او ممکن است ابزارهای فناورانه جدیدی که به بازار عرضه میشوند شاید روند سوگواری طبیعی را به تأخیر بیندازند یا مختل کنند. زنده نگه داشتن یاد عزیزی که از دنیا رفته مهم است، اما باورکردن این واقعیت و ادامه دادن به زندگی بدون او نیز بخشی از سوگواری است.
انتهای پیام/