صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۱ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۲
صفدریان، قهرمان یخ‌نوردی سرعت جهان در گفت‌وگو با آنا:

۲۴ مدال آسیایی و جهانی دارم، اما یک بار تقدیر نشدم/ از وزیر ورزش می‌خواهم صدای یخ‌نوردان را بشنود

ملی‌پوش یخ‌نوردی کشورمان گفت: زمانی که می‌خواهند پاداش مدال‌آوران و قهرمانان را بدهند، هیچ اسمی از رشته ما نیست، نمی‌دانم چرا من و محسن بهشتی نباید در لیست پاداش‌بگیر‌ها باشیم؟
کد خبر : 898735

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا صفدریان، عضو باسابقه تیم ملی یخ‌نوردی ایران باز هم به افتخار دیگری دست یافت. این بار صحبت از قهرمانی او در مسابقات یخ‌نوردی قهرمانی جهان کاناداست. مسابقاتی که بالاترین و باکیفیت‌ترین سطح رقابت را در این رشته دارد. صفدریان که جزء معدود یخ نوردان دنیاست که همزمان در دو گرایش سرعت و لید (سخت) فعالیت می‌کند، در کانادا موفق شد عنوان قهرمانی جهان را در رشته سرعت از آن خود کند. یخ‌نورد اصفهانی با غلبه بر حریف مغولستانی مقتدرانه مدال طلا را برگردنش آویخت. شاهکار دیگر محمدرضا، کسب مدال نقره اورال رنکنیگ سرعت هم بود. مدالی که در مجموع به بهترین یخ نورد سرعت مسابقات جهانی سال، یعنی ۲۰۲۴ تعلق می‌گیرد.

دارنده ۲۴ مدال آسیایی و جهانی در خصوص سطح کیفی این رقابت‌ها به خبرنگار ورزشی آنا گفت: مسابقات یخ‌نوردی قهرمانی جهان هر دو سال یکبار برگزار می‌شود و بالاترین سطح را در بین رویداد‌های بین المللی رشته ما دارد؛ بنابراین همه رقبا همیشه با آمادگی کامل به این میدان می‌آیند. در این دوره هم مسابقات در بهترین شکل خود برگزار شد و ما شاهد رقابت خوبی بین همدیگر بودیم. در فینال با ورزشکار مغولستانی روبه رو شدم که در جام جهانی سوئیس و جام جهانی کره جنوبی که اخیرا برگزار شد، به ترتیب مدال‌های طلا و نقره را کسب کرده بود. خوشحالم که توانستم در این راند او را ببرم و این قهرمانی ارزشمند را کسب کنم. من مدال‌های زیادی در رقابت‌های قهرمانی آسیا و جام جهانی دارم، اما طلای قهرمانی جهان شیرینی دیگری دارد. البته که من سال ۲۰۲۲ در رقابت‌های قهرمانی جهان سوییس هم یک مدال طلا دارم که در رشته کمباین است. کمباین تلفیقی از دو رشته سرعت و لید است.

قهرمان یخ‌نوردی آسیا اگرچه از نتیجه‌ای که در کانادا گرفته ابراز رضایت می‌کند، اما معتقد است هدفش کسب دو مدال طلای همزمان در رقابت‌های قهرمانی جهان بوده است. او ادامه داد:با توجه به این که من در دو گرایش سرعت و لید (سخت) کار می‌کنم، تمام هدفم این بود که در رقابت‌های کانادا به دو مدال طلای خوشرنگ برسم، اما متاسفانه آسیب دیدگی این اجازه را به من نداد. آرنج دست راستم مدت‌ها بود که اذیتم می‌کرد. حتی در جام جهانی کره جنوبی و سوییس هم که پیش از این شرکت کردم، نتوانستم به نتایج دلخواهم در گرایش لید برسم. در کره فقط در یخ‌نوردی سرعت مسابقه دادم که پنجم شدم. در سوییس کمی دستم بهتر شد و با اجازه پزشک مسابقه دادم. چون می‌خواستم بهترین عملکرد را در کانادا داشته باشم، برای آمادگی بهتر باید در جام جهانی سوییس حاضر شدم که با وجود مصدومیت، در رشته سرعت به مدال برنز رسیدم، اما در رشته لید حذف شدم. همه ورزشکاران تمرکزشان روی یک رشته است، اما من با قدرت در دو گرایش شرکت می کنم، اما به علت آسیب دست کمی اذیت شدم، با این حال در شرایط آسیب دیدگی تا مرحله فینال لید هم پیش رفتم و عنوان ششم را کسب کردم. انجام یک حرکت در مسیر، روی مصدومیت دستم تاثیر زیادی گذاشت و عدم تمرکز به علت درد دستم باعث شد دستم از رسیدن به مدال در این ماده کوتاه بماند.

نکته درخور توجه دیگر مسابقات یخ‌نوردی قهرمانی جهان کانادا، مدال آوری دیگر نماینده کشورمان در این رقابت‌ها بود. محسن بهشتی راد دیگر عضو مدال آور تیم ملی یخ‌نوردی ایران که موفق شد در رقابت با صفدریان تا کسب مدال برنز پیش رود. صفدریان در باره واکنش‌ها به رقابت دو یخ نورد ایرانی در این آوردگاه معتبر توضیح داد: دقیقاً یکی از شرایط خیلی خاص و حساسی که برای من و هم تیمی عزیزم محسن بهشتی راد پیش آمد، رویارویی در رقابت حذفی مرحله یک چهارم نهایی فینال مسابقات سرعت بود. فکر می‌کنم این موضوع نه تنها برای ما بلکه برای کل ورزشکاران و تماشاچیان خیلی حس جالبی بود. من و محسن سعی کردیم یک رفتار خیلی حرفه‌ای، در عین حال صمیمی و به دور از حاشیه با هم داشتیم تا رقابت جذابی را به نمایش بگذاریم. فارغ از هر نتیجه‌ای برای من و محسن مهم این بود، یکی از ما دو نفر به فینال بزرگ این مسابقات، که رقابت برای اولی و دومی مسابقات قهرمانی جهان است، راه پیدا کند. چرا که برنده راند حذفی من و محسن قرار بود با یک ورزشکار مغولستانی برای به دست آوردن مدال طلای قهرمانی جهان رقابت کند که در پایان این مسابقه با برتری من در کنار رفاقتمان به سرانجام رسید. این اتفاق تا به حال در دوران ورزشی ما نیفتاده بود و برای اولین بار بود که در این سطح از مسابقات مقابل هم قرار می‌گرفتیم؛ البته فکر می‌کنم در سال‌های آینده با توجه به سطح تمرینی و آمادگی من و محسن احتمال این رویارویی مجدد وجود خواهد داشت که واقعاً برتری برای ما مهم نیست. چیزی که اهمیت دارد به دست آوردن مدال قهرمانی جهان و به اهتزاز در آمدن پرچم ایران است.

ملی پوشان یخ‌نوردی جز آن دسته از ورزشکارانی هستند که به رغم پرفتخار بودنشان در میادین مختلف بین المللی، اما هیچ وقت آن طور که باید از سوی متولیان ورزش کشور دیده نمی‌شوند و با سخت‌ترین شرایط مسیر ورزش حرفه‌ای را طی می‌کنند. از عدم امکانات و سخت افزار لازم گرفته تا تامین هزینه اردو‌ها و اعزام‌های برون مرزی شان.

صفدریان در پاسخ به این سوال که هزینه سفر به کانادا را از چه طریقی تامین کردید، خاطر نشان کرد: طبق قوانین اعزام به مسابقات قهرمانی جهان با فدراسیون کوهنوردی است که متولی رشته ماست. البته که فدراسیون تا آنجا که توانسته در سایر اعزام‌ها به ما کمک مالی کرده است، اما هزینه‌ها به قدری بالاست که ما ناچاریم اسپانسر داشته باشیم و از جیب خودمان بخشی از هزینه‌ها را تامین کنیم. طوری که جوایز دلاری که از مدال آوری در رقابت‌های آسیایی و جهانی می‌گیریم را خرج تمرینات و سفرهایمان می‌کنیم. ما یخ نوردان ایرانی در کف‌ترین حالت ممکن ورزش حرفه‌ای می‌کنیم. رقبای ما با یک تیم کامل از پزشک و فیزیوتراپ، ماساژورگرفته تا کادر فنی به مسابقات می‌آیند ولی ما خودمان به تنهایی در مسابقات شرکت می‌کنیم. متاسفانه هیچ وقت هم از سوی مسئولان ورزش کشور دیده نمی‌شویم. زمانی که می‌خواهند پاداش مدال آوران و قهرمانان را بدهند، هیچ اسمی از رشته ما نیست. نمی‌دانم چرا من و محسن بهشتی نباید در لیست پاداش بگیر‌ها باشیم. من از سال ۲۰۱۷ تا به الان در هر مسابقه آسیایی و جهانی که شرکت کردم، مدال آور بودم.۲۴ عنوان بین المللی دارم، اما برای هیچ کدام از این عناوین مورد تقدیر قرار نگرفتم. تا پیش از این می‌گفتند فقط بحث تجلیل مربوط به ورزشکاران المپیکی است، اما الان رشته‌هایی را تجلیل کردند که المپیکی نبودند. نمونه اش همین کوهنوردی. از کوهنوردانی که به قله ۸ هزر متری صعود کردند با عنوان معادل مدال جهانی تقدیر کردند، اما از ما که مدال قهرمانی جهانی داریم، نه!

او با تاکید به این که از وزیر ورزش و جوانان می‌خواهد صدایش را بشنود، یادآور شد:من اصفهانی هستم و ساکن این شهرم. ما حتی از طرف مسئولان ورزش استانمان هم حمایت نمی‌شویم. اصفهان استان کویری است و اصلا ورزشکاری در سطح من که بتواند در رشته‌های زمستانی فعالیت حرفه‌ای را کند، ندارد. مسئول ورزش استان یک بار سر تمرینات من نیامده که ببیند چطور تمرین می‌کنم، چه برسد به این که بخواهد در بحث سخت افزاری و دیواره تمرینی برایم کاری کند. من الان قهرمان جهان شدم و هیچ واکنشی از مسئولان ندیدم، اما در همین فاصله برای خانم فرزانه فصیحی و یکی از ورزشکاران جانباز و معلول پیام تبریک و تشکر ارسال می‌کنند. این رفتار‌ها تنها باعث می‌شود که انگیزه ما برای به اهتزاز درآوردن پرچم کشورمان از بین برود و دچار سرخوردگی شویم. امیدوارم که وزیر ورزش جوانان صدای من را بشنود. فقط جای شکرش باقی است که من در آتش نشانی اصفهان مشغول به کار به کار هستم و دغدغه شغل را ندارم. از مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات شهرداری اصفهان نهایت تشکر را دارم که همه جوره مساعدت لازم را در زمان مسابقات با من انجام می‌دهند تا مرخصی بگیرم. من نیروی آن کال آتش نشانی هستم و فرماندهی عملیات و حوادث مهم را به عهده دارم.

دارنده مدال برنز جام جهانی یخ‌نوردی ۲۰۲۳ سوییس در پاسخ به این سوال که آیا فدراسیون پیگیر پرداخت پاداش‌های شما از سوی وزارت ورزش و جوانان شده یا نه، گفت: فدراسیون پیگیری کرده، خودم هم در سایت سازمان بازرسی ثبت شکایت کردم و کامل شرایط را توضیح دادم. سازمان بازرسی هم تاییدیه من را از فدراسیون گرفته است. فعلا که جوابی نگرفتیم.

قهرمان جام جهانی یخ‌نوردی ایتالیا در پایان در خصوص برنامه‌های آینده اش گفت: بعد از مسابقات جهانی همچنان در کانادا هستم تا در یک دوره مشترک تمرینی در یکی از کمپ‌های اینجا حاضر شوم. البته یک دوره دانش افزایی در زمینه مربیگری هم اینجا هست که در آنها هم شرکت می‌کنم. اواخر اسفند ماه به تهران می‌آیم و تا برای مسابقات مستر کاپ بین المللی کیش آماده شویم. فدراسیون درنظر دارد مسابقاتی را در جزیره کیش با دعوت از کشور‌های خارجی برگزار کند. سال آینده هم ۸ مسابقه آسیایی و جهانی در برنامه دارم که باید در آنها حضور پیدا کنم.

انتهای پیام/

ارسال نظر