صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط رئیس سازمان فناوری اطلاعات؛

جزئیات «سندباکس» وزارت ارتباطات تشریح شد/ کمک به رشد اکوسیستم نوآوری کشور

رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: «سندباکس» نظارتی یک محیط کنترل‌شده و تحت نظارت است که به شرکت‌های نوآور اجازه می‌دهد محصولات، خدمات و مدل‌های کسب‌وکار نوآورانه خود را در مقیاس کوچک آزمون کنند.
کد خبر : 898552

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد خوانساری، رئیس سازمان فناوری اطلاعات  در نشست خبری فراخوان محیط آزمون تنظیم‌گری (سندباکس) ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: فراخوان محیط آزمون یا سندباکس در سال ۹۸ مصوبه‌ای توسط سازمان تنظیم مقررات شورای عالی فضای مجازی به عنوان نظام مدیریت یکپارچه منتشر شد. از سال گذشته دبیرخانه‌ای برای محیط‍‌‌های آزمونگری در وزارت اقتصاد شکل گرفت و دستورالعمل مربوطه تصویب و به نهادهای مربوطه ابلاغ شد.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه حوزه‌های جدید کسب‌وکار به سندباکس نیاز دارند ادامه داد: در حوزه محیط‌های آزمون دو شکل کلی داریم؛ یکی توسعه‌ای و دیگری نظارتی. بحث ما در این نشست مربوط به محیط‌های آزمون‌گری نظارتی است تا اگر کسب‌وکاری قصد فعالیت در زمینه‌ای را داشته باشد که قوانین مشخص برای آن وجود ندارد، در این محیط کار کند.

وی بیان کرد: در این محیط‌ها گروه تخصصی وجود دارد که ایده‌ها را سنجش می‌کنند و مطابق آن قوانینی را در نظر می گیرند؛ زیرا ممکن است با توجه به سنتی بودن برخی از فعالیت‌ها قوانین جدیدی لازم باشد که تدوین شود. محیط تنظیم‌گری مربوط به کسب‌وکارهای حوزه وزارت ارتباطات مانند موضوعات نوآورانه در حوزه پست، هوش مصنوعی، شبکه ملی اطلاعات، امنیت سایبری و غیره در سازمان فناوری محیط تنظیم‌گری خود را می‌گذرانند.

خوانساری افزود: برای این کار نیاز است کسب‌وکار درخواست خود را به دبیرخانه این مرکز ارائه کند. مرکز تشخیص می‌دهد که این کسب‌وکار به کدام بخش مربوط است و آن را به همان بخش متصل می‌کند.

معاون وزیر ارتباطات اظهار کرد: طبق تشخیص دبیرخانه اصلی محیط آزمون تنظیم‌گری در حال ارجاع به وزارت ارتباطات است. پس از بررسی‌های اولیه پیشنهاد سند مصوبه‌ای برای چشم‌پوشی از برخی قوانین طراحی می‌شود تا کسب‌وکار بتواند ایده خود را تست کند تا مشکلات موجود بر سر راه خود را شناسایی و برای رفع آن تلاش کند. کسب‌وکار پس از ورود به این محیط که ۶ ماه تا یک سال به طول می‌انجامد، می‌تواند همه مسائل موجود در مسیر رشد خود را کشف کند.

خوانساری گفت: اگر ما و شرکت‌های نوآور تکالیفمان را درست انجام دهیم با استفاده از محیط آزمون می‌توانیم از مانع تراشی‌های رشد کسب‌وکار‌ها و ایده‌ها در فضای مجازی جلوگیری کنیم.

در ادامه این نشست حامد منکرسی معاون سیاست‌گذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: ارائه دهندگان خدمات دولت الکترونیک، خدمات نوین ارتباطی و مراکز داده،‌ پلتفرم‌های توسعه و زیرساختی، ارائه دهندگان پایه شبکه ملی اطلاعات و خدمات ارزش افزوده از کسب‌وکارهای حوزه خدمات مرتبط به تکالیف وزارت ارتباطات هستند.

منکرسی افزود: سندباکس در کنار باقی سندباکس‌هایی که در کارگروه ویژه سندباکس تاسیس شده،‌ قرار است به اکوسیستم نوآوری کشور کمک کند. هدف اصلی این است که بتوانیم در فرایند تنظیم‌گری مشارکت بخش خصوصی را نیز داشته باشیم و باعث ترویج نوآوری و افزایش قدرت رقابت‌پذیری، رفع موانع نظارتی بر سر راه نوآوری و آموزش و یادگیری در مورد تحولات بازار باشیم.

حامد منکرسی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا پیرامون چگونگی حفاظت از داده‌ها در این محیط گفت: یکی از دغدغه‌های موجود اطمینان از داده‌های قرارداده شده در محیط‌های آزمون و الزاماتی است که باید رعایت شود تا مجوز در اختیار کسب‌وکار قرار بگیرد. از سوی دیگر قطعا خروجی در دامنه محدود و جامعه کوچک‌تر قرار می‌گیرد تا حفاظت از آن در سطح بالایی صورت بگیرد و ریسک کمتری از لحاظ نشر اطلاعات داشته باشیم.

در انتهای این نشست احمد نوروزی دبیر کارگروه مدیریت یکپارچه و هماهنگی محیط‌های آزمونبیان کرد: تا امروز ۳۷ جلسه در کارگروه مدیریت یکپارچه هماهنگی‌های محیط آزمون برگزار شده است. یکی از وظایف این کارگروه حمایت از تنظیم‌گران بخشی و تعامل با شبکه برای ایجاد سندباکس‌های بخشی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر