صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

بازار سرمایه بعد از انتخابات تحلیل‌محور می‌شود؟

کارشناس بازار سرمایه تأکید کرد: برای پیش‌بینی کردن وضعیت بازار تا پایان سال باید صبر و انتخابات را سپری کنیم، جداول بودجه بیرون آید که بررسی کنیم در بودجه چه مواردی آورده شده تا چشم‌انداز بازار شفاف شود.
کد خبر : 898481

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مدتی است بازار سرمایه حال و روز خوشی ندارد و به نوعی کام سهامداران خود را تلخ کرده است. گویی یخبندان زمستان به بازار سرایت کرده است و در این میان هنوز پالس‌های قوی برای برگشت از روند نزولی نمایان نشده و سیاست‌های پولی انقباضی قانون‌گذار در کنار نبود محرک قوی بنیادی، اخبار و قوانین محدود کننده صنایع بزرگ باعث شده فعلا چشم انداز صعودی دیده نشود.

در این میان یکی از تدابیر متولیان سازمان بورس برای بهبود شرایط بورس لغو عرضه اولیه‌هاست.بر این اساس یک کارشناس بازار سرمایه ارزیابی خود از این اقدام سازمان بورس را توضیح داد.

به تعویق انداختن عرضه اولیه‌ها تصمیم درستی است

مصطفی صفاری، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: اکنون خروج پول در بازار شدید است، که علت این موضوع هم سیاست‌های دولت و عدم اعتماد به آینده است. از طرفی شاهد انتهای سال مالی هستیم و اکثر صندوق‌ها می‌خواهند پول بگیرند بنابراین حقوقی‌ها فروشنده هستند و اگر در این شرایط خروج پول، عرضه جدید معرفی کنند مطمئنا باعث افت بیشتر شاخص می‌شود؛ بنابراین به‌نظر می‌رسد اینکه تا سال بعد انجام عرضه اولیه‌ها را به تعویق انداختند، تصمیم درستی است.

وی در پاسخ به این پرسش که فقط لغو عرضه اولیه‌ها برای بهبود شرایط بازار کافی است یا باید اقدامات دیگری هم صورت بگیرد، توضیح داد: اقدامات باید توسط دولت صورت بگیرد. وقتی دولت هزینه شرکت‌ها را به شدت بالا می‌برد و حاشیه سود آنها را کم می‌کند یعنی دولت در حال برداشت هزینه‌های خود از جیب سهامداران است که این موضوع شدیداً اعتماد به بازار را کاهش می‌دهد.

این کارشناس بازار سرمایه درمورد پیش‌بینی خود از بازار سرمایه تا پایان سال گفت: برای پیش‌بینی کردن وضعیت بازار تا پایان سال باید صبر کنیم انتخابات سپری و جداول بودجه بیرون آید که بررسی کنیم در بودجه چه مواردی آورده شده تا چشم‌انداز بازار شفاف شود. برای اولین بار بودجه دو مرحله‌ای شده و هنوز جداول آن که تعیین کننده اصلی درآمد شرکت‌ها (اینکه از کدام بخش‌ها قرار است تأمین شود) واضح نشده است.

 فعال کردن تابلوی استارت‌آپی

صفاری با اشاره به حضور شرکت‌های دانش بنیان در بورس اعلام کرد: طبق گفته مدیرعامل فرابورس ایران قرار شد شرکت‌های دانش بنیان در فرابورس یک تابلوی خاص داشته باشند. ما از بورس‌هایی هستیم که نقش کمتری در استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان داریم و فعال کردن تابلوی استارت‌آپی به تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان کمک می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: به نظر می‌رسد مشخص شدن تکلیف بودجه سال آینده باعث می‌شود کمی نمای بازار بهتر شود. در این میان پیش بینی من این است که از ۱۵ اسفند به بعد می‌توان تحلیل کرد که در سال آینده چه اتفاقی برای بازار سرمایه خواهد افتاد.

انتهای پیام/

ارسال نظر