صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۰۰ - ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
طی ۹۰ سال اخیر؛

۵ زن مهم‌ترین جوایز ریاضیات را دریافت کرده‌اند

در ۹۰ سال اخیر، فقط ۵ زن موفق به دریافت مهم‌ترین جایزه ریاضیات شده‌اند.
کد خبر : 898363

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از مجلۀ نیچر؛ در 30 ژانویه، کِلر وُوازن (Claire Voisin) ریاضیدان، اولین زنی بود که جایزۀ کرافورد در ریاضیات (Crafoord Prize in Mathematics) را دریافت کرد. این امر بیش از هر چیز دوباره مسئلۀ تنوع جنسیتی در اهدای جوایز ریاضیات را برجسته می‌کند، چنانچه در 90 سال گذشته تنها پنج زن برنده چنین جوایزی شده‌اند.

از این رو اهمیت به رسمیت شناختن کار زنان و سایر گروه‌های اجتماعی در این رشته بسیار زیاد است. مدال فیلدز، جایزه آبل، جایزه شاو، جایزه ولف و جایزه کرافورد تاکنون 217 بار اهدا شده‌اند، اما تنها بار به زنان، از جمله مریم میرزاخانی و ووازن، اهدا شده‌اند.

سال‌های اخیر، ریاضیدانان زن برجستۀ دیگری نیز مانند اینگرید دوبشی (Ingrid Daubechies)، کرن کسکولا اولنبک (Karen Keskulla Uhlenbeck)، و مارینا ویازوفسکا (Maryna Viazovska) به دلیل دستاوردهایشان تقدیر شده‌اند. اما علی‌رغم پیشرفت در بازنمایی جنسیتی در ریاضیات، نابرابری همچنان وجود دارد.

تلاش‌ها برای از کاهش شکاف جنسیتی شامل افزایش توجه به پژوهشگران زن، ایجاد تنوع جنسیتی در کمیته‌های اهدای جوایز و افزایش بازۀ سنی برای کسانی است که برای مراقبت از کودکان مرخصی شغلی می‌گیرند.

در حالی که افزایش آگاهی از تفاوت‌های جنسیتی در سال‌های اخیر بیشتر شده است، اما مسائلی چون حضور کم نویسندگان زن در مجلات برتر ریاضی همچنان ادامه دارد. برخی راهبردهایی مانند ارتقای دیده‌شدن محققان زن و برقراری معیارهای متفاوت برای اهدای جوایز را پیشنهاد می‌کنند. پرداختن به این چالش‌ها برای دستیابی به تنوع جنسیتی و شناخت بیشتر در زمینۀ ریاضیات بسیار مهم است.

انتهای پیام/

ارسال نظر