صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۰۸ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۲

روز جهانی زبان مادری در نمایشگاه مطبوعات و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

دوم اسفند بود روز جهانی زبان مادری، اخرین روز از نمایشگاه مطبوعات هم بود؛ نمایشگاهی که بعد از چند سال وقفه در مصلی تهران برگزار شد، البته وزیر با فرهنگ، فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به سیل درخواست ها، به صورت رسمی اعلام کرد که یک روز دیگر هم یعنی برای امروز پنجشنبه تمدید شده است.
کد خبر : 898201

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، دوم اسفند بود روز جهانی زبان مادری، اخرین روز از نمایشگاه مطبوعات هم بود؛ نمایشگاهی که بعد از چند سال وقفه در مصلی تهران برگزار شد، البته وزیر با فرهنگ، فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به سیل درخواست ها، به صورت رسمی اعلام کرد که یک روز دیگر هم یعنی برای امروز پنجشنبه تمدید شده است.

تمام روز را در نمایشگاه بودم. به غرفه های مختلف سر زدم و بنا به دغدغه ای که داشتم سعی کردم در مورد اهمیت زبان مادری و رسالت فرهنگی و اجتماعی اصحاب رسانه در این خصوص گفتگو کنم.بدون تعارف علاقه دوستان مطبوعاتی برای پرداختن به این موضوع بیشتر از من بود‌.حس خوبی داشتم و کلی انرژی گرفتم.خصوصا آنکه وقتی شبکه‌های اجتماعی را مرور میکردم عشق و علاقه وصف ناپذیر مردم فهیم و فرهنگ دوست کشورم را به زبان های مادری سرزمین مادری با تمام وجود احساس می‌کردم.به قول عادل فردوسی‌پور چه میکنه این ملت!آدم با دیدن این همه از پیام های خلاقانه برای گرامیداشت روز جهانی زبان مادری در شبکه‌های اجتماعی به وجد میاد…هنوز این مردم زنده هستند.زندگی جریان دارد و هنوز می‌شود امیدوار بود.حقیقیت اینکه چطور ممکن است برای مردمی که میان این حجم از مشکلات روزمره اقتصادی،اجتماعی،سیاسی تورم،بیکاری و…گرفتار هستند.

موضوعی مثل زبان مادری به این عمق و گستردگی اهمیت داشته باشد؟ما چقدر مردم خوبی داریم باید به احترام این مردم شریف ایستاد و تعظیم کرد.به قول یک استاد حوزه علوم اجتماعی که وقتی با یک صف طویل تماشگران یک تئاتر در زیر باران مواجه می‌شود جمله بسیار زیبا و ماندگاری را بیان می‌کند.مردمی که برای فرهنگ زیر باران می ایستد زنده است.

این مردم شایسته ستایش و احترام هستند.چطور ممکن است در میان این همه سختی،دلسردی و دلشوره آدمها اولویت های زندگی خود را فراموش نکنند؟.تصمیم گرفتم یک ياداشت در این زمینه بنویسم تا من هم در این جنبش فرهنگی سهمی داشته باشم و به اندازه بضاعت به این تکلیف اجتماعی عمل نمایم.بر همین جهت یک سفر رسانه ای را آغاز کردم. تا ببینم چه رویدادهایی برای احترام زبان مادری برگزار شده. موضوعی که در این کشورمیلیون‌ها نفر دغدغه انرا دارندو حامی آن هستند حتما مسئولان عالی مملکت سخن ها خواهند گفت.انهم در این شرایط انتخابات و ضرورت پرداختن به مبانی تقویت همگرایی ملی و فرآيند های مشارکت جویانه. اما دریغ از یک کلمه.همین چند وقت پیش بود همه کاندیداهای ریاست جمهوری از تریبون رسانه ملی فریاد حمایت از اقوام را سر می دادند. پس چرا امروز در مقابل مسئله به این مهمی سکوت کرده اند! عمق فاجعه آنجاست که در مقابل سکوت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص وزیر فرهنگ طالبان ، وزیر اطلاعات و بسیاری از مدیران ارشد طالبان سخنان زیبایی در حمایت از زبان مادری به زبان آورده اند! تمام شب را خوابم نبرد و تصمیم داشتم پیرو هماهنگی با صاحبان مطبوعات، در فرصت تمدید شده نمایشگاه وزین، آنرا رسما با خانواده بزرگ رسانه ای کشور مطرح کنم اما صبح که به مصلی مراجعه کردم دیدم درهای نمایشگاه بسته است.مراجعه کنندگان که شامل مردم،غرفه داران و خبرنگاران می‌شدند به شدت عصبی و ناراضی هستند.گویا دیشب به یکباره تمدیدی نمایشگاه کنسل شده و این مسئله به خوبی اطلاع رسانی نشده و خیلی ها ازان بی اطلاع بودند. نمایشگاه را تخلیه و تعطیل کرده‌اند.

خدایا امروز که نماز جمعه نیست خوب بود برای سخن وزیر ارشاد حداقلی از اعتبار و اهمیت قایل می شدند. وسایل خیلی ها گم شده در پاسخ به آنها می‌گفتند برای پیدا کردن وسایل گمشده غرفه خود شنبه به معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد مراجعه کنند! واقعا چه به سر خود آورده ایم؟! این ماجرا گوشه ای از حال این روزهای فرهنگ و هنر ماست.این قصه یک تراژدی تلخ است که فقط می‌شود با زبان مادری آنرا بیان کرد.

نورمحمد عاشوری نسب عضو شورای سردبیری رسانه اقتصاددان

انتهای پیام/

ارسال نظر