صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۸ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۲

ایجاد خطای دید حربه دشمن برای انحراف اذهان عمومی در فضای مجازی است

پژوهشگر رسانه و فضای مجازی گفت: امروزه دشمن در جنگ شناختی ترکیبی در فضای مجازی و رسانه با ایجاد خطای دید دنبال انحراف قلب و ذهن افراد و تبدیل یقین آنان به شک و تردید است.
کد خبر : 898039

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا آل‌داوود پژوهشگر رسانه و فضای مجازی در همایش انتخاباتی- تشکیلاتی بسیجیان دانشگاه آزاد اسلامی خراسان‌رضوی که در دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، اظهار کرد: دشمن در جنگ شناختی دنبال مأیوس‌سازی مردم به‌خصوص جوانان از نظام و انقلاب و ایجاد ذهینت فراجسنیتی در جوانان است.

وی عنوان کرد: دشمن در این جنگ شناختی ابتدا دنبال بی‌اعتبار کردن نهاد‌ها و اشخاص مذهبی است و در این جنگ شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی به ابزار و سلاح دشمن تبدیل شده که نمونه آن استفاده از هوش مصنوعی در ساخت و انتشار کلیپ‌های توهین‌آمیز درباره مقامات کشوری و افراد برجسته و مذهبی است.

این پژوهشگر رسانه و فضای مجازی تبیین کرد: اکنون دنیا به سمت هوشمندی پیش می‌رود؛ در حالی که حاکمیت سایبری در کشور هنوز ایجاد نشده و یک فقر اطلاعاتی در کف خیابان‌ها دیده می‌شود و متأسفانه اخبار جعلی در ایران نسبت به کشور‌های اروپایی یک‌هزار و ۲۰۰ برابر بیشتر در بین مردم می‌چرخد.

آل‌داوود با بیان اینکه تفکر انتقادی و پرسشگرانه حلقه مفقوده جامعه است، افزود: در این راستا مهم‌ترین علمی که امروز باید به آن پرداخت «سواد رسانه‌ای» است.

وی ادامه داد: خداوند در آیه ۶ سوره حجرات با بیان اینکه «اگر فاسقی برایتان خبری را آورد ابتدا تحقیق کنید» به ما راهبرد داده تا به اخباری که در فضای مجازی منتشر می‌شود بدون تحقیق اعتماد نکنیم؛ چراکه رسانه‌های معاند با ایجاد جنگ روایت‌ها از طریق ساخت زاویه دید انحرافی در دید مخاطبان و انتشار اخبار نادرست در انحراف اذهان عمومی و مأیوس‌سازی جامعه تلاش دارند.

این پژوهشگر رسانه و فضای مجازی اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی و نخبگان باید در دور جدید مجلس تکلیف حمکرانی آب، حکمرانی سایبری و عدالت اجتماعی را مشخص و معین کنند.

مجلس خبرگان جدید باید ساز و کار‌ها را به صورت قانون دربیاورد

یکی از کاندیدای دور ششم انتخابات مجلس شورای خبرگان رهبری از استان خراسان‌رضوی هم در این همایش گفت: نمایندگان مجلس خبرگان رهبری وظایفی را در قبال مردم و کشور دارند که از جمله این وظایف نصب، عزل و نظارت بر عملکرد رهبری است و افرادی که در انتخابات پیش رو به عنوان کاندیدا شرکت کرده‌اند دغدغه انجام این وظایف را دارند.

وی با بیان اینکه نظارت بر عملکرد رهبری نیازمند سازوکار و قانون و آیین‌نامه است و مجلس خبرگان رهبری باید در این باره قوانین محکمی را تبیین کنند، افزود: اعضای مجلس خبرگان رهبری در ادوار گذشته نتوانستند این سازوکار و قوانین محکم را ارائه کنند که اعضای جدید مجلس خبرگان باید این ساز و کار‌ها را به طور تفصیلی به صورت قانون دربیاورند.

این کاندیدای دور ششم انتخابات مجلس شورای خبرگان رهبری از استان خراسان‌رضوی ادامه داد: تمام امور مربوط به اختیارات مجلس خبرگان و حدود وظایف آنان و تأیید و عدم تأیید صلاحیت‌ها همه از طریق خود مجلس خبرگان انجام می‌شود و هیچ مجلس و نهادی بر مجلس خبرگان رهبری نظارت ندارد تا مجلس خبرگان رهبری بتواند با آزادی عمل تصمیم بگیرد و تحت تأثیر هیچ سازمان و نهادی نباشد.

وی گفت: در مجلس خبرگان رهبری جدید باید برنامه ارتباط‌گیری با بدنه نخبگانی کشور طراحی و تدوین شود.

این کاندیدای دور ششم انتخابات مجلس شورای خبرگان رهبری از استان خراسان‌رضوی درباره مطلقه یا مقیده بودن ولایت فقیه با بیان اینکه مبنای مطلق بودن بر مصحلت و مبنای مقیده بودن بر ضرورت است، افزود: جایگاه رهبری جایگاه بسیار مهمی است و باید مبسوط الید باشد، بنابراین مبنای ولی فقیه بر مطلقه بودن است، چراکه رهبری باید از قدرت برخوردار باشد تا علاوه بر تصمیم‌گیری و دخالت در مسائل کلان کشور بتواند براساس مصلحت جامعه در امور خرد کشور نیز دخالت و از انحرافات جلوگیری کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر