صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۳:۲۵ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۲

وزیر علوم: ارزش جوایز برندگان شهید چمران ۲ برابر شد

وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: جایزه افراد برگزیده هر چه قدر که باشد، به همان میزان هم ما اضافه می‌کنیم.
کد خبر : 898010

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دومین جشنواره شهید چمران که در دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به فعالیت‌های خود در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: در این دو سال و نیم حضور بنده در وزارت علوم، فرمایشات مقام معظم رهبری سرلوحه کار قرار گرفته است. برخی از مسئولین ما فکر می‌کنند دانایی یک روزه به دست می‌آید؛ در حالی که دانایی آسانسوری و رانتی نیست. بلکه برای داشتن جامعه دانا باید برنامه کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت داشته باشیم و نتیجه آن را ۲۰ سال بعد دید.

وی افزود: جامعه دانا در بستر عقل، علم قانون و فرهنگ شکل می‌گیرد. بزرگ‌ترین سرمایه جاودانه هر کشوری فرهنگ سالم است. فرهنگی که می‌گوید کار برای تراکتور است، فرهنگ زایش ندارد. باید کار را مقدس بشماریم.

زلفی گل بخشی از فعالیت‌ها را تدوین آیین‌نامه سرآمدان فرهنگی، اجرای نگاه کلان و فردبه‌فرد، راه‌اندازی سامانه فرهنگ نما، تأسیس سامانه نیازسنجی نظام ایده‌ها و نیازها، بازگشایی و بازسازی دانشگاه‌ها پس از کرونا، مدیریت اعتراضات سال گذشته، اجرای طرح منش استادی، پرداخت کارت پژوهانه به اساتید، تجهیز آزمایشگاه‌ها، افزایش پژوهانه اساتید در سال‌های آینده، نمایه شدن ۶۰ مجله جدید در پایگاه‌های استنادی بین‌المللی، افزایش هسته فناور، رشد قرارداد با صنعت، تعیین تکلیف افراد بورسیه شده در دانشگاه‌ها، تدوین آیین‌نامه پژوهشگران مستقل، افزایش تعداد دانشمندان بین‌المللی یک درصد بین‌المللی برشمرد.

زلفی گل با بیان اینکه سامانه نظام ایده‌ها (نان) را راه‌اندازی کرده‌ایم، گفت: حدود ۱۲ هزار نیاز کشور در این سامانه ثبت شده است، اساتید و محققان می‌توانند در راستای نیاز‌های کشور پژوهش و تحقیقات خود را انجام دهند.

وی با اشاره به راه‌اندازی صندوق علوم و فناوری گفت: اعتبارات پژوهشی شرکت‌های دولتی وارد این صندوق می‌شود و این اعتبارات در راستای نیاز‌های جامعه با دانشجویان و اساتید قرارداد بسته می‌شود. سال گذشته ۲ هزار میلیارد قرارداد منعقد شده است.

وی با بیان اینکه گاهی برخورد‌های سیاسی نتایج زحمات گروه‌های سیاسی و نظام را زیر سؤال می‌برد، گفت: طبق آمار در سال ۲۰۰۴ تعداد ۴ دانشمند بین‌المللی یک درصد داشتیم؛ اما این تعداد در سال ۲۰۲۲ تعداد ۸۴۱ دانشمند بین‌المللی یک درصد بین‌المللی شده است. وظیفه دارم از تمام معاونین و روسای دانشگاه‌ها که در سال‌های گذشته حضور داشتند، تشکر کنم. این آمار یک‌ساله به دست نیامده؛ بلکه با تلاش‌ها در سال‌های گذشته به دست آمده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر