صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۴۹ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۲

دهقانی: شرکت‌های دانش‌بنیان آینده‌ساز تمدن این کشور هستند

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان، آینده‌ساز تمدن این کشور هستند.
کد خبر : 898005

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، روح اله دهقانی فیروزآبادی امشب در اختتامیه جایزه ملی فناوری نکست گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان، آینده‌ساز تمدن این کشور هستند.

وی با اشاره به زمینه ایجاد جایزه نکست گفت: سال گذشته در نمایشگاهی حضور داشتیم و زمانی که اثر بعدی این شرکت‌ها را پرسیدیم؛ پیشنهادی شکل گرفت که آیا این شرکت‌ها برنامه‌ای برای آینده دارند یا خیر؛ همان کاشتن برای آینده.

به گفته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ادامه داد: از همان جا برنامه نکست که سرواژه‌های آن بعد‌ها ساخته شد، شکل گرفت. شهر‌ک علمی و تحقیقاتی فناوری به عنوان دومین استان کشور در حوزه فناوری پیشران شد.

دهقانی فیروزآبادی اضافه کرد: واقعیت این است که اگر دانش‌بنیان‌هایی هستند که کار می‌کنند ثمره درختانی را به ما می‌دهند که ۲۰ سال پیش کاشته شده است. وزرای علوم، معاونان علمی که سکان‌داران آن ستاری، سلطان خواه و واعظ زاده بودند سال‌ها زحمت کشیدند که فناوری‌ها را در قالب محصول ارائه کنند‌.

وی گفت: در کشور ما فرهنگ اینکه دیگران کاشتند ما بخوریم؛ ما بکاریم دیگران بخورند کمرنگ شده است. شاید سکویی باشد که چیزی کاشته شود برای آینده لازم بود.

وی افزود: دانش‌بنیان‌های موفق که به محصول و اقتصاد رسیدند، گرما و حلاوت اقتصادی که شکل می‌گیرد اهمیت توسعه فناوری و فکر کردن به فناوری را به حاشیه می‌برد؛ این‌ها دست‌به‌دست هم دادند تا جایزه نکست شکل بگیرد. در واقع این موارد با پارادایم مشخصی شکل گرفت.

وی گفت: ما با برنامه‌های متعدد سرمایه‌گذاری می‌کنیم تا فناوری‌ها در آینده رشد کنند.

دهقانی فیروزآبادی گفت: برنامه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در توسعه فناوری‌های شکل گرفته در دانشگاه‌ها و اجرایی کردن آن است؛ کانال بعدی توسعه فناوری آزمایشگاه‌ها و مراکز آفرینش ملی است که در برنامه هفتم ۶ مورد مصوب شد.

وی گفت: باید زیرساخت‌هایی داشته باشیم که محل آفرینش در آینده باشند. شرکت‌های توسعه‌یافته فناوری آشیانه‌ای جز شرکت‌های پیشرو ندارند.

وی با بیان اینکه ۸۹ شرکتی که وارد رقابت نکست شدند از برترین‌ها بودند، گفت: این شرکت‌ها محصولات خوب، جذاب و فاخری دارند، اما آن‌هایی که برنامه‌ریزی برای آینده دارند که قرار است دیگران افتتاح کنند در این جایزه رقابت کردند. دبیرخانه سعی کرده برنامه‌هایی انتخاب کنند که رویکردی برای آینده دارد؛ آینده‌ای برای ایران عزیز.

انتهای پیام/

ارسال نظر