صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۹ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۲
رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت:

لزوم مرزبندی بین سلامت معنوی اسلامی و مفاهیم سکولار

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تاکید بر مرزبندی بین سلامت معنوی اسلامی و مفاهیم سکولار گفت: در حوزه سلامت معنوی باید از التزام به الزام برسیم.
کد خبر : 897913

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد رئیس‌زاده، در هشتمین همایش « ملی سلامت معنوی اسلامی» که به دعوت فرهنگستان علوم پزشکی و در سالن همایش های غدیر قم برگزار شد، گفت: بر اساس قانون سازمان نظام پزشکی مصوب سال 1383 مجلس شورای اسلامی، اشاعه و جاری ساختن ارزش‌های اسلامی در جامعه پزشکی جزو وظایف سازمان نظام پزشکی است.

 محمد رئیس‌زاده در ادامه افزود: سازمان نظام پزشکی، بستر و مجموعه ضوابط اجرا و ارائه خدمات توسط همه آحاد جامعه پزشکی است یعنی همه فارغ التحصیلانی که در حوزه‌های پزشکی توسط دانشگاه‌ها و وزارت بهداشت آموزش داده می‌شوند، در این بستر ومجموعه ضوابط باید به ارائه خدمت بپردازند.

وی گفت:سازمان نظام پزشکی در بحث سلامت معنوی اسلامی وظیفه مهمی بر عهده دارد که تاکنون به خوبی به آن پرداخته نشده است و نقش موثر آن در همین همایش‌ها پیدا است. با این وجود، امیدواریم بتوانیم با هدایت فرهنگستان علوم پزشکی نقش موثری را ایفا کنیم.

 رئیس زاده با اشاره به سه بحث مهم در حوزه سلامت معنوی اسلامی اظهار کرد: بحث اول؛ سلامت معنوی اسلامی باید برای آحاد جامعه پزشکی به‌ طوردرست تبیین شود و بتوانیم  آن را از سلامت معنوی سکولار افتراق دهیم. از طرفی همانطور که رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور در کنار سلامت جسمی، روانی و اجتماعی، سلامت معنوی را نیز جز یکی از مولفه های سلامت به حساب آوردند با این وجود، در این زمینه رویکرد ما متفاوت است و این تفاوت را باید مطالبه گری کرد.به گونه‌ای که بتوان از طریق نامه‌نگاری و ارائه مستندات به سازمان بهداشت جهانی و سایر مراجع ذیربط بحث سلامت معنوی اسلامی را مطالبه کنیم. البته بحث آنها این است که از معنویت استفاده کنیم که سلامتی حاصل شود و به زندگی دنیایی و سکولارمان برگردیم در حالیکه آنچه ما از مجموعه فرمایشات بزرگان هم در حوزه هم در دانشگاه استفاده کردیم؛ گرچه سلامت معنویت مهم است اما مفهوم این است که معنویت همه سلامت انسان است یعنی همه ابعاد سلامتی در خدمت معنویت قرار بگیرند. یعنی ما سلامتی را می خواهیم که هدف آن معنویت غایی به تعریف اسلام است که به درستی در دعای 15 صحیفه سجادیه بدان اشاره شده است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تاکید بر مرزبندی بین سلامت معنوی اسلامی و مفاهیم سکولارهمچنین ضمن اشاره به تبیین سلامت معنوی اسلامی برای آحاد جامعه پزشکی گفت: بحث دوم، رسیدن به التزام و الزام در حوزه سلامت معنوی است. در واقع بعد از برگزاری هشتمین همایش " سلامت معنوی اسلامی" ما باید بتوانیم هم التزام به سلامت معنوی اسلامی را در جامعه پزشکی نهادینه کنیم. البته این وظیفه ما و دانشگاه های علوم پزشکی است بطوریکه افراد جامعه پزشکی باید بدانند در بحث سلامت معنوی به چه چیزهایی ملتزم باشند و به عنوان یک تکلیف آن را بدانند. بعد از آن به الزام برسیم و به عنوان اجبار قانونی در نظر گرفته شود.

وی گفت: سازمان نظام پزشکی در حوزه اخلاق پزشکی یک سری کدهایی را در منشور اخلاق پزشکی تنظیم کرده است. در حوزه اخلاق و شئون برخورد با بیمار نیز کد داریم چنانچه کسی علاوه بر قصور شان و شئون و حق بیمار را رعایت نکرد بتوانیم در هیات های انتظامی بررسی کنیم.

 رئیس زاده با بیان اینکه در حوزه سلامت معنوی باید از التزام به الزام برسیم، عنوان کرد: ما نمی توانیم با فرد متدین و با آداب تشیع با فرهنگ سکولار صحبت کنیم و این موضوع باید تبدیل به الزام شود.

وی گفت: بحث سوم، برای رسیدن به الزام و التزام در حوزه سلامت معنوی اسلامی نیاز به آموزش داریم که در دوران تحصیل و نیز دوره های بازتوانی و بازآموزی ظرفیت هایی را جهت آموزش سلامت معنوی اسلامی فراهم کنیم. به نظر می رسد ما به درسنامه جامع با کمک فرهنگستان علوم پزشکی در این حوزه نیازداریم. اگر قرارباشد سلامت معنوی اسلامی را به دانشجوی ترم اول پزشکی آموزش دهیم باید بتوانیم کتابنامه یا درسنامه ای را تدوین کنیم که هم در دوره دانشگاهی و نیز دوره های بازآموزی رشته های مختلف پزشکی آن را آموزش دهیم تا به روش لانه گزینی در جامعه پزشکی نهادینه شود.

 رئیس زاده در پایان اظهار داشت: برای اینکه سلامت معنوی اسلامی به درستی در جامعه پزشکی نهادینه شود و به انحراف کشیده نشود باید بتوانیم از نظارت و هدایت روحانیت و نهاد حوزه و مرجعیت بهره مند شویم. 

انتهای پیام/

ارسال نظر