صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۵ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۵

احیای حس لامسه افراد قطع عضو با بازوی رباتیک

محققان استرالیایی در حال توسعه یک بازوی رباتیک هستند که می‌تواند به افراد دارای قطع عضو کمک کند تا حس لامسه خود را مجددا به‌دست آورند و حرکاتشان را ارتقا بخشند.
کد خبر : 89780

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از ایسنا، افرادی که دست خود را طی حادثه یا بیماری از دست داده‌اند، ممکن است از پروتز استفاده کنند که متاسفانه بیشتر این اندام مصنوعی خیلی شبیه اندام واقعی نیستند.


این پروژه که یک همکاری مشترک بین دانشگاه ملبورن و مرکز اکتشافات پزشکی آیکِنهِد در بیمارستان سن وینسنت است، می‌تواند تغییر عمده‌ای در حوزه پروتز اعمال کند. محققان موفق به شناسایی روشی برای انتقال سیگنال‌ها از مغز به بازوی رباتیک شده‌اند و اکنون در جست‌وجوی راه‌هایی برای بازگشت این سیگنال‌ها هستند که می‌تواند حس لامسه را برای کاربران به ارمغان بیاورد.


محققان از چاپ سه‌بعدی برای تولید میکروتراشه‌هایی به منظور انتقال سیگنال‌های ارتباطی بین بافت اندام و الکترودها استفاده کردند که ارسال پیام‌های حرکتی از مغز به بازوی رباتیک را امکان‌پذیر می‌کرد.


این دستاورد می‌تواند به افراد دارای قطع عضو و بیمارانی که سکته کرده‌اند، در کنترل حرکت بازوی رباتیکشان به همان شکل که عضو واقعی خود را کنترل می‌کردند، کمک کند. به گفته محققان، افراد معلول با احیای حس لامسه‌شان می‌توانند عملکرد طبیعی‌تری داشته باشند.


در اصل این محققان روی یک عضو و نه یک ابزار کار می‌کنند. دست‌های پروتز چاپی سه‌بعدی که در حال حاضر در دسترس هستند، تنها می‌توانند فشار را تشخیص دهند. البته این ویژگی به کاربر اجازه می‌دهد اجسام کوچک را گرفته و استفاده کند.


اما بازوی رباتیک پیشرفته جدید می‌تواند دستاورد بزرگی در انتقال ارتباط مستقیم بین مغز و بازو باشد زیرا بافت، عضله و عصب‌های خود بیمار را با عضو مصنوعی وصل می‌کند و به آن اجازه می‌دهد تا فشار و نیرو را احساس و درک کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر