صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۲ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۲
در غرفه خبرگزاری آنا:

رئیس جهاد دانشگاهی: مرکز ملی تحقیقاتی مغز راه‌اندازی می‌شود

رئیس جهاد دانشگاهی از راه‌اندازی مرکز ملی تحقیقاتی مغز توسط محققان جهاد دانشگاهی تا اوایل سال ۱۴۰۳ خبر داد.
کد خبر : 897757

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران از روز ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۲ در محل مصلای امام خمینی (ره) آغاز به کار کرده است و تا پایان امروز ادامه دارد.

غرفه خبرگزاری آنا نیز در این نمایشگاه میزبان اهالی علم و فناوری کشور بوده است. حسن مسلمی رئیس جهاد دانشگاهی در این دوره از نمایشگاه به سوالات خبرنگار علم و فناوری آنا در محل غرفه این رسانه پاسخ داد.

مسلمی ابتدا درباره پروژه‌های فناورانه جدید جهاد دانشگاهی که در گستره صنایع های‌تِک‌ کشور تعریف می‌شود، توضیح داد و به خبرنگار آنا گفت: یکی از مهم‌ترین پروژه‌های های‌تِک کشور بومی‌سازی ترکشن موتور، قلب تپنده تجهیزات ریلی و حفاری است که تاکنون از کشور‌های دیگر از جمله چین وارد کشور می‌شد.

وی ادامه داد: ترکشن موتور، یکی از اساسی‌ترین نیاز‌های صنایع است که اکنون توسط متخصان فناور جهاد دانشگاهی طراحی و تولید شده است.

مسلمی به قطار‌های خطوط ریلی و مترویی که به این تکنولوژی مجهز هستند، اشاره کرد و گفت: در شهر‌های تهران و شهریار لوکوموتیو‌های ۷ و ۸ واگن به تکنولوژی ترکشن موتور مجهز هستند.

وی درباره مزیت‌های فناورانه این ترکشن موتور‌ها تصریح کرد: برای جلوگیری از لغزش واگن‌ها از کنترل خارج شدن آنها از ریل و البته حرکت صحیح آنها از کاربرد‌های این موتور ترکشن‌هاست.

رئیس جهاد دانشگاهی از راه‌اندازی «مرکز ملی تحقیقاتی مغز جهاد دانشگاهی» خبر داد و گفت: مرکز «نخستی سانان» اوایل سال ۱۴۰۳ راه‌اندازی خواهد شد. این مرکز در حوزه‌های هوش مصنوعی، هوش طبیعی، علوم اعصاب و علوم شناختی با حضور متخصصان و محققان فعالیت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه راه‌اندازی «کارخانه پلاسما» یکی دیگر از برنامه‌های در دست جهاد دانشگاهی است، ادامه داد: موضوع پلاسما، امروزه بسیار مهم است. درحال حاضر پلاسما از کشور‌های دیگر وارد می‌شوند.

مسلمی افزود: برای راه‌اندازی کارخانه پلاسما نیاز است تا دولت به‌لحاظ بودجه همکاری بسیاری با جهاد دانشگاهی داشته باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر