صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۹ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۲
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

ایران مبدع مدل موفق نظام مراقبت اولیه بهداشتی در دنیاست

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برگزاری نخستین همایش بین‌المللی پوشش همگانی سلامت در اسفند، گفت: ایران مبدع یکی از مدل‌های موفق نظام مراقبت‌های اولیه بهداشتی با محور خانواده در دنیاست.
کد خبر : 897715

به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ علیرضا زالی در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران اظهار کرد: شأن برگزاری نخستین همایش بین‌المللی پوشش همگانی سلامت با برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع برمحور معرفی نظام‌های مترقی مراقبت‌های اولیه بهداشتی استوارشده است.

وی افزود: تقریباً همه کشورها در یک تعهد جهانی موظف هستند تا برای استقرار، تقویت و توسعه نظام مراقبت اولیه تلاش کنند.

زالی گفت: بخش مهمی از این همایش بین‌المللی به معرفی دستاوردها و راه‌حل‌ها در توسعه این حوزه اختصاص داده‌ایم و آنچه در این رویداد موردتوجه قرار خواهد گرفت، مدل ایرانی نظام مراقبت‌های اولیه است. چون آنچه در زیست‌بوم بهداشتی ایران حتی در دوردست‌ترین نقطه کشور پیاده‌سازی شده، یک دستاورد سترگ است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در حال حاضر برای نظام ارجاع و مراقبت خانواده در دنیا حداقل 57 مدل وجود دارد. چون هر کشوری متناسب با شرایط اقلیمی، بافت فرهنگی، زیرساخت‌ها و توانمندی‌های خودش به این موضوع پرداخته است.

وی تأکید کرد: نظام مراقبت بهداشتی در ایران ما به حدی رسیده است که به‌عنوان مبدع پوشش همگانی با محوریت خانواده‌ها، متناسب با شرایط کشور باشد.

زالی یادآور شد: یکی از عناصر مؤثر و پویای نظام مراقبت بهداشتی کشور، بهورزان هستند که در شهرهای بزرگ با عنوان مراقبین سلامت شناخته می‌شوند. اوج تلاش این افراد را در همه‌گیری کرونا برای بیماریابی و واکسیناسیون به یاد داریم.

وی گفت: مهندسی جدید نظام مراقبت اولیه بر اساس مدلی که به دنبال استفاده حداکثری از تمام ظرفیت‌ها است، از حدود 9 ماه پیش در کشور آغازشده و اکنون زمان مناسبی برای تحلیل و واکاوی این تجربه وجود دارد که در نخستین همایش بین‌المللی پوشش همگانی سلامت به آن پرداخته خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بابیان اینکه 24 کشور در این رویداد شرکت می‌کنند، افزود: انتخاب این کشورها بر اساس معیارهایی ازجمله قرار گرفتن در منطقه مدیترانه شرقی یا کشورهایی که بر اساس شاخص‌های سازمان جهانی بهداشت صاحب الگوی موفقی در این حوزه هستند، انجام‌شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر