صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان فناوری اطلاعات؛

رتبه جهانی ایران از نظر مقالات هوش مصنوعی اعلام شد

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: در حال حاضر کشور ایران از منظر مقالات در حوزه هوش مصنوعی، رتبه ۱۵ جهان را دارد.
کد خبر : 897672

به گزارش گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم وفناوری آنا، محمد خوانساری در سمینار «هوش مصنوعی و کاربست آن در آموزش عالی» که در دانشگاه تهران برگزار شد، سیاست‌های ملی و جهانی در حوزه هوش مصنوعی و چگونگی تنظیم‌گری آن را تشریح کرد.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری با این مضمون که «در دوران هوش مصنوعی و کوانتوم و اینترنت نمی‌شود با آن ابزارها، امروز کار کرد» اظهار داشت: در حال حاضر کشور ایران از منظر مقالات در حوزه هوش مصنوعی، رتبه ۱۵ جهان را دارد، اما از نظر کاربست فناوری هنوز فاصله قابل توجهی داریم و باید برای پر کردن فاصله کنونی تلاش بیشتری را به کار گیریم.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، در خصوص چالش‌ها و سیاست‌گذاری‌های هوش مصنوعی در جهان گفت: در وضعیت کنونی، کشور‌های جهان به طور نامتناسبی از هوش مصنوعی بهره‌مند شده‌اند و استفاده از اطلاعات شخصی کاربران، امنیت و حریم خصوصی افراد را به شدت تحت تأثیر خود قرار داده است. یکی دیگر از چالش‌های موجود، تأثیر هوش مصنوعی بر بازار کار است. به طوری که اتوماسیون و رباتیک می‌تواند منجر به جا به جایی میلیون‌ها شغل انسانی شود. توزیع و گسترش تراکنش‌های مالی غیر نقدی و استفاده از رمز ارزها، می‌تواند از دیدگاه مالی و امنیتی در تعامل با هوش مصنوعی چالش‌های جدیدی را ایجاد کند.

خوانساری، سلامت و امنیت، اخلاق، حریم خصوصی، رویکرد‌های مشارکتی، برابری و عدالت اجتماعی، اقتصاد و نیروی کار را جز موضوعات داغ و کلیدی در سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری هوش مصنوعی دانست و افزود: با قانون‌گذاری درست می‌توان، خطرپذیری استفاده از هوش مصنوعی را در دنیا کاهش داد. به طوری که بررسی پهنه‌بندی لوایح تدوین شده در خصوص کشور‌های بهره‌مند از هوش مصنوعی نیز بر این مهم دلالت دارد.

وی با بیان اینکه پیشرفت سریع هوش مصنوعی از چارچوب‌های حکمرانی و حاکمیت فعلی در کشور‌های در حال توسعه پیشی گرفته است، گفت: استفاده نادرست از کاربرد‌های هوش مصنوعی و عدم رگولاتوری جهت تسریع در توسعه و جلوگیری از خطرات ناشی از آن، می‌تواند اقتصاد کشور‌های جامانده از این موج را بی‌ثبات و حکمرانی فرهنگی، سیاسی و بین‌المللی را از کنترل آنها خارج کند؛ لذا با سیاست‌گذاری و حکمرانی درست می‌توان مانع عقب‌ماندگی عمیق دانش و فناوری شد.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در پایان از توصیه نامه اخلاق در هوش مصنوعی و راهبری هوش مصنوعی و فناوری‌های پیشرفته ICT در جوامع دانشی که توسط سازمان یونسکو منتشر شده‌اند، به عنوان برخی از اقدامات نهاد‌های بین‌المللی در سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری هوش‌مصنوعی یاد کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر