صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۷ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۲

تصور مردم از درآمد‌های نفتی با واقعیت تطبیق ندارد

یک کارشناس سیاسی گفت: تصور مردم از درآمد‌های نفتی و معادن برای هر ایرانی با واقعیت تطبیق ندارد.
کد خبر : 897549

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدحسن قدیری‌ابیانه سفیر پیشین ایران در کشور استرالیا و مکزیک  در نشست تبیینی، سیاسی معیشت و انتخابات که در جمع مسئولان، استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی یزد برگزار شد با انتقاد از ضعیف دانستن اطلاع‌رسانی کشور اظهار کرد: تصوری که مردم از درآمد نفتی دارند با واقعیت سازگار نیست. عادت به ملموس کردن اعداد درشت نداریم وگرنه درآمد‌های نفتی، یکی از شفاف‌ترین درآمد‌ها است.

وی افزود: سال ۹۷ بالاترین برآورد درآمد نفتی در بودجه را بعد از انقلاب داشتیم. صادرات میعانات گازی و نفت در آن زمان عددی معادل ۱۰۰ هزار میلیارد تومان، بدون در نظر گرفتن هزینه استخراج و صادرات در نظر گرفته شده بود که البته محقق نشد. بر فرض تحقق در تقسیم این مقدار بر جمعیت ایران، سهم هر ایرانی ماهانه مبلغ ۱۴۰ هزار تومان از درآمد نفت خواهد بود.

استراتژیست و دکتری علوم دفاعی استراتژیک با گرایش مدیریت استراتژیک ادامه داد: یکی دیگر از درآمد‌های دولت از معادن است. معدن طلای اندریان در دهستان ارزیل در شهرستان ورزقان آذربایجان شرقی دارای ذخیره قطعی ۴۰ میلیون تن خاک طلا با عیار پنج درصد است. طبق محاسبات انجام شده از هر تن خاک این معدن پنج گرم طلا حاصل می‌شود. با در نظر گرفتن زمان ۱۰۰ ساله برای استخراج طلای این معدن، اگر این مقدار را بین جمعیت کشور ایران تقسیم کنیم به هر ایرانی کمتر از ۲.۵ گرم طلا می‌رسد.

قدیری‌ابیانه با انتقاد از کسانی که وضعیت کشور‌های نفت‌خیز حوزه خلیج فارس را با کشور ایران مقایسه می‌کنند، عنوان کرد: صادرات نفت این کشور‌ها به ازای هر نفر، به‌عنوان نمونه یک سال کویت یا امارات با در نظر گرفتن جمعیت یک میلیون نفری به ترتیب معادل ۹۵ سال و ۱۰۰ سال یک ایرانی و قطر با جمعیت ۴۰۰ هزار نفری معادل ۱.۵ قرن یک ایرانی است.

وی وظیفه مجلس را نظارت بر عملکرد دولت دانست و مطرح کرد: نماینده مجلس می‌تواند از وزرا و رئیس‌جمهور سؤال کند و اگر یک چهارم کل نمایندگان مجلس از رئیس‌جمهور یا هر یک از نمایندگان از وزیر مسئول درباره یکی از وظایف آنان سؤال کند، رئیس‌جمهور یا وزیر موظف است در مجلس حاضر شده و به سؤال آنان جواب دهد. نمایندگان مجلس می‌توانند هیئت وزرا یا هر یک از وزرا را استیضاح کنند. استیضاح وقتی قابل طرح در مجلس است که با امضای حداقل ۱۰ نفر از نمایندگان به مجلس تقدیم شود. اگر مجلس رأی اعتماد نداد، وزیر استیضاح می‌شود.

سفیر پیشین ایران در کشور استرالیا و مکزیک وظیفه مردم در این مقطع کنونی را مهم و سرنوشت‌ساز برشمرد و گفت: با انتخاب افراد صالح و شایسته می‌توان مانعی در برابر فساد در قوه مجریه شد. مشارکت حداکثری مردم در انتخابات عاملی برای ناامیدی قدرت‌های سلطه‌گر در رسیدن به اهداف خود و پیمودن راحت‌تر راه پیشرفت ایران با وجود همه تحریم‌های ظالمانه و خرابکاری‌ها خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر