صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۷ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۲
به بهانه یک انتصاب‌ قابل تامل در وزارت ورزش و جوانان؛

تسلیمی چطور از دفتر سیاست گذاری ورزش بانوان سر در آورد؟

از وزیر ورزش و جوانان که همواره در پست‌های کلیدی و اثرگذاری، چون معاونت سازمان اسبق تربیت بدنی و ریاست کمیته ملی المپیک انجام وظیفه کرده، توقع می‌رفت، حداقل در بحث ورزش زنان با حساسیت بیشتری عمل کند.
کد خبر : 897423

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، انتصاب‌های عجیب کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان در بدنه این وزارتخانه همچنان ادامه دارد. او در تازه‌ترین حرکت، سرپرست دفتر سیاست گذاری و توسعه ورزش بانوان را منصوب کرده است. دفتری که زیرمجموعه معاونت ورزش زنان است و مسئولیت‌های مهمی در حوزه اجرایی و مطالعاتی به آن محول شده است.

این بار نیز، انتقاد‌ها بر سر گزینه‌ای است که برای این پست در نظر گرفته شده است. نام سرپرست جدید دفتر سیاست گذاری توسعه ورزش بانوان، زهرا تسلیمی است. فردی که سابقه حضور و فعالیت در وزارت ورزش و جوانان را ندارد و از وزارت آموزش و پرورش به ساختمان سئول آمده است. تسلیمی اگر چه دکترای مدیریت تربیت بدنی دارد، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد، روزمه برجسته‌ای در حوزه مدیریت ورزش زنان ندارد. تنها موارد چشمگیری که در سوابق کاری او دیده می‌شود، فعالیت در حوزه ورزش دانش آموزی است. به علاوه این که نویسنده یک سری مقالات و کتب ورزش دانش آموزی هم بوده است!

*وقتی روابط بر ضوابط می‌چربد

برخی پیگیری ها حکایت از این دارد که زهرا تسلیمی، به واسطه معرفی یکی از مدیران قدیمی ورزش که در دوره قبل از مدیران وزارت آموزش و پرورش بوده، به هاشمی معرفی شده است. هر چند که نباید فراموش کرد، کیومرث هاشمی نیز سال‌ها پیش، قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در امور تربیت بدنی بوده و مطمئنا نگاه ویژه‌ای روی روابط و دوستی‌های دیرینه خود دارد.

حال با توجه به شرایط موجود، این سوال از سوی کارشناسان مطرح است که چرا با وجود تلاش‌های مستمر، برای راه اندازی دفتر سیاست گذاری و توسعه ورزش بانوان، وزیر ورزش، اداره امور این بخش را به چنین فردی سپرده است؟ آیا واقعا این وازرتخانه از منابع انسانی متخصص برخوردار نیست که دست به دامان وزارت آموزش و پرورش شده است؟

در شرایط کنونی، به طور بالقوه، معاونت بانوان وزارتخانه، حداقل از ۵ کارشناس امور ورزش زنان بهره می‌برد که شایسته عهده دارشدن این جایگاه هستند و از فرد منصوب شده رتبه بالاتری دارند. از وزیر ورزش و جوانان که همواره در پست‌های کلیدی و اثرگذاری، چون معاونت سازمان اسبق تربیت بدنی و ریاست کمیته ملی المپیک انجام وظیفه کرده، توقع می‌رفت، حداقل در بحث ورزش زنان با حساسیت بیشتری عمل کند و مانع از تحمیل افراد غیرمتخصص به این وزارتخانه شود.

با استناد به فلسفه وجودی دفتر سیاست گذاری و توسعه ورزش بانوان کاملا مشخص است که مدیر این بخش باید فردی باشد که اول از همه به مسائل امور زنان فدراسیون‌های ورزشی اشراف کامل داشته باشد. منشور المپیک را به خوبی بداند. تسلط کافی به امور ورزش در سطوح استانی داشته باشد و در نهایت بتواند از عهده ماموریتی که دستگاه‌های مختلف کشوری در حوزه ورزش کارگری، دانشجویی و دانش آموزی به این معاونت تکلیف می‌کنند، برآید. در این بین، اما آنچه که از تجربیات سرپرست جدید این دفتر بیش از همه به چشم می‌آید، حضور در ورزش دانش آموزی است که نمی‌تواند به تنهایی باری از روی دوش ورزش زنان بردارد.

*ابلاغی که ابهامات زیادی دارد

موضوع عجیب دیگر در انتصاب سرپرست دفتر سیاست گذاری و توسعه ورزش بانوان، حکم ابلاغ زهرا تسلیمی است که برخی از بند‌های آن با ابهاماتی مواجه است و به عبارتی در تعارض با شرح وظایف وزارت ورزش است.

وزیر ورزش در اموری که به این مدیر ورزشی زن محول کرده، در بند (یک) حکم مذکور به "بروزرسانی مقررات ورزش بانوان" اشاره کرده است. یعنی این که قوانین از سوی این دفتر مورد بازنگری قرار بگیرد. پر واضح است که طبق قوانین و عرف موجود، فدراسیون‌های ورزشی مستقل هستند و تنها می‌توانند از فدراسیون‌های جهانی مربوطه خود تبعیت کنند؛ بنابراین مقررات هر رشته‌ای باید از درون آن فدراسیون وضع و مورد به روزرسانی قرار بگیرد. پس در این شرایط، این پرسش مطرح می‌شود، که وزارت ورزش بر اساس چه معیاری می‌خواهد به موضوعات داخلی فدراسیون‌ها ورود کند. موضوعی که کاملا بی ارتباط به وزارتخانه است.

بند (سوم)، "مشارکت در طرح آمایش سرزمینی ورزش" است. در این خصوص اعتقاد کارشناسان بر این است که این دفتر باید در بحث تدوین مبانی ورزش بانوان (طرح آمایش)، خودش به عنوان یک حوزه شتاب دهنده و تاثیر گذار عمل کند، نه این که فقط مشارکت داشته باشد.

بند (پنجم)، به " مطالعه و بررسی برنامه‌های ورزشی بانوان در سطح دنیا، بالاخص کشور‌های مسلمان" مربوط است. در این مورد نیز باید گفت انجام مطالعات در این زمینه، در این برهه از زمان نمی‌تواند مطالبه ورزش زنان باشد. چرا که زنان ورزشکار ایرانی در اکثر قریب به اتفاق رشته‌های ورزشی، مجوز حجاب را از مراجع جهانی گرفتند و مشکلی بابت حضور در رویداد‌های آسیایی، جهانی و المپیک را ندارند. ضمن این که سایر کشور‌های مسلمان هم دیگر حساسیتی روی این قضیه ندارند؛ بنابراین واضح است که انجام چنین مطالعاتی نمی‌تواند آورده‌ای برای ورزش بانوان داشته باشد.

در نهایت این که در بند (ششم)، باز هم در موردی عجیب‌تر به " تربیت مربیان و کادر‌های فنی بانوان" تاکید شده که بدون ارتباط با شرح وظایف این دفتر و وزارت ورزش است و جز امور تخصصی فدراسیون‌های ورزشی است. درست نمونه بند یک که در بالا به آن اشاره شد. با توجه به نکات مطرح شده، به نظر می‌رسد وزیر ورزش جوانان باید با وسواس و دقت نظر بیشتری حکم‌های ابلاغی مدیران زیر دستی خود را نگارش کند. ضمن این که اگر معاونان و مشاورانی هستند که در این مسیر به ایشان همفکری می‌دهند با تامل بیشتری این نظرات را رسانه‌ای کند.

*چگونگی راه اندازی دفتر سیاست گذاری و توسعه ورزش بانوان

معاونت زنان وزارت ورزش و جوانان تا چند سال تنها یک دفتر را تحت عنوان" هماهنگی و نظارت ورزش بانوان" را در چارت خود داشت تا این که سال ۹۶، معاونت زنان وقت این وزارتخانه (در دوره وزارت مسعود سلطانی فر)، تلاش‌های زیادی را انجام داد تا در راستای پیشرفت هر چه بهتر ورزش بانوان، دفتر سیاست گذاری و توسعه ورزش هم به این معاونت اضافه شود. در نهایت این دفتر اوایل سال ۹۷ راه اندازی شد تا خط مشی‌های مورد نیاز رشد ورزش بانوان را از همه جهات کالبد شکافی کند. از آنجا که شکاف‌های مختلفی بین ابعاد و مولفه‌های گسترش ورزش زنان وجود دارد و نمی‌توان نسخه واحدی را برای همه رشته‌ها تدوین کرد، این دفتر با هدف مطالعات تطبیقی به تفکیک رشته ها، ایجاد گردید. نکته در خور توجه اینجاست که با گذشت پنج سال از راه اندازی دفتر سیاست گذاری و توسعه ورزش بانوان، وزارت ورزش تا کنون خروجی و دستاوردی‌های این بخش را در معرض افکار عمومی قرار نداده است. یقینا افرادی که طی این سال‌ها در این دفتر مشغول به کار بودند، اقداماتی را در مسیر پیشبرد ورزش بانوان انجام دادند که باید اطلاع رسانی شود. آن هم در شرایطی که ورزش زنان ایران امروزه در ۱۷ رشته بازی‌های آسیایی دارای رتبه قابل قبولی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر