صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۸ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۲

فرزین خبر داد: تداوم حضور فعالانه بانک مرکزی در بازار ارز

رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه طلا مهمترین جایگزین ارز است، اعلام‌کرد که در حوزه تنظیم گری بازار سال آینده عرضه طلا افزایش خواهد یافت.
کد خبر : 897253

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا فرزین در همایش چشم انداز اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ اظهار داشت: نمی‌توانیم ارز را مدیریت کنیم بدون اینکه وارد طلا شویم، زیرا طلا بازار بزرگی دارد.

وی افزود: تلاش ما استفاده از ابزار‌های مختلف بازارمحور است؛ مرکز مبادله که امسال راه اندازی شد، به‌صورت هفتگی حراج بازار طلا داریم، در حوزه ارز می‌خواهیم اختیارات بحث اجرایی بانک مرکزی را به مرکز مبادله بسپاریم تا این مرکز تابلو‌هایی داشته باشد که نرخ آن به نرخ مرجع تبدیل شود.

رئیس‌کل بانک مرکزی ادامه‌داد: ما نمی‌توانیم این روش را ادامه بدهیم که صد‌ها سامانه در جهان هدایت افکار عمومی، تجار و هدایت فعالیت‌های اقتصادی را در نرخ ارز بر عهده داشته باشند. این امر بر روی انتظارات تاثیر خواهد داشت، این سامانه‌ها بازار محور نیستند، بازار تعریف دارد و حجم معامله در آن مشخص نیست.

وی با بیان اینکه کشوری با حجم بالای قاچاق کالا، واردات و صادرات هستیم، گفت: در بسیاری از این سامانه‌ها این عملیات انجام می‌شود، علامت دادن آنها به کشور به فعالان اقتصادی یکی از آسیب‌های اساسی بازار ارز است.

این مقام مسئول تاکید کرد: باید تابلو‌هایی داشته باشیم که مرجع باشد، این امر به سرعت اتفاق نمی‌افتد و لازمه آن اعتماد مردم به سیاست‌های بانک مرکزی است. تلاش ما این است که اعتماد بین ما و فعالان اقتصادی ایجاد شود تا یک نرخ مرجع داشته باشیم.

فرزین یکی از مهمترین ویژگی‌های کنونی نظام بانکی را گستردگی خدمات بانکی عنوان کرد و گفت: ایران با برخورداری ۸۹ درصد پوشش، جزو بالاترین سطح پوشش در کشور‌های منطقه است. علاوه بر این در زمینه استفاده از خدمات صنعت پرداخت الکترونیکی یکی از پنج کشور نخست جهان ست.

وی عنوان کرد: اکنون بیش از ۵۰ میلیون نفر از جمعیت کشور دارای کارت بانکی هستند و رتبه ۳۴ جهان را داریم. همچنین نسبت اسکناس و مسکوک به نقدینگی در ایران به زیر ۲ درصد رسیده و به یکی از بهترین‌ها در دنیا تبدیل شده است.

رئیس‌کل بانک مرکزی خاطرنشان‌کرد: برخی از مسئولان بانک مرکزی که به ایران می‌آیند را دعوت می‌کنیم که سامانه‌ها و زیرساخت‌ها در بانکداری الکترونیک را ببینند که همه آنها تعجب می‌کنند، در این حوزه‌ها از نقاط قوت خوبی برخوردار هستیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر