صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۶ - ۲۹ بهمن ۱۴۰۲

اقدامات اورژانسی در زمانی که کودک یک جسم خارجی را می‌بلعد

یک فوق تخصص گوارش و کبد کودکان گفت: اگر کودکی در منزل به‌صورت اتفاقی هر جسم خارجی را بلعید او را وادار به استفراغ نکنید و هیچ ماده غذایی به او نخورانید و در اولین فرصت به بیمارستان کودکان مراجعه کنید.
کد خبر : 897212

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ امیرحسین حسینی اظهار کرد: شایع‌ترین زمان برای بلع اجسام خارجی شش‌ماهگی تا سه‌سالگی است، چون در این سن کودکان کنجکاو هستند و بیشتر اجسام را به‌صورت اتفاقی می‌بلعند.

وی بابیان اینکه یکی از بیشترین موارد گزارش‌شده بلعیدن سکه است، افزود: اگر سکه داخل مری گیر کند، آبریزش از دهان و استفراغ از نشانه‌های آن است، والدین باید با مشاهده این علامت‌ها فوراً به مراکز درمانی مراجعه کنند.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به خانواده‌ها توصیه کرد که اجسام کوچک و خطرناک را از دسترس کودکان دور کنند.

کودک را وادار به استفراغ نکنید

وی با تأکید بر این‌که در صورت بلعیدن جسم خارجی توسط کودک، او را وادار به استفراغ نکنید، هشدار داد: هرگز با انجام اقداماتی کودک را برای استفراغ کردن تحریک نکنید چراکه ممکن است جسم از مری خارج‌شده و راه هوایی را مسدود کند.

حسینی ادامه داد: درصورتی‌که کودک جسم خارجی را بلعید، هیچ ماده غذایی و یا حتی آب به کودک ندهید و فوراً به مراکز درمانی مجهز مراجعه کنید.

وی تأکید کرد: در صورت مشاهده علامت‌های تنفسی، سرفه، کبودی لب و یا تنگی نفس با اورژانس تماس بگیرد تا اقدامات اورژانسی برای کودک برای باز شدن راه‌های تنفسی انجام شود.

باتری‌های دیسکی را از دسترس کودکان خارج کنید

وی در ادامه باتری را یکی از خطرناک‌ترین اجسامی که کودکان می‌بلعند، عنوان کرد و افزود: باتری‌های دیسکی خطرناک‌ترین اجسامی هستند که کودکان ممکن است قورت دهند.

این استاد دانشگاه بابیان این‌که اگر باتری در مری یعنی فاصله بین دهان تا معده گیر کند، خطرات آن می‌تواند دوچندان شود، تأکید کرد: باید در این شرایط به مراکز درمانی مراجعه کرد چون احتمال پارگی و یا سوراخ شدن مری وجود دارد.

حسینی هشدار داد: درصورتی‌که کودک باتری بلعید، حتی اگر هیچ نشانه‌ای هم نداشت در اولین فرصت به مراکز درمانی مراجعه کنید، هیچ ماده خوراکی به کودک ندهید و هرگز کودک را وادار به استفراغ کردن نکنید.

وی بابیان این‌که بلع اجسام خارجی درراه هوایی احتمال خفگی به دنبال دارد، توصیه کرد: خانواده‌ها باید با روش‌های خارج کردن اجسام خارجی راه هوایی در کودکان و شیرخواران آشنا باشند.

این فوق تخصص گوارش و کبد کودکان با اشاره به این‌که خارج کردن اجسام خارجی در شیرخواران و کودکان کمتر از یک سال روش‌های دیگری دارد، ادامه داد: در شیرخواران زیر یکی دو سال، شیرخوار را از شکم روی ران بخوابانید و سپس با دست دیگر ضربات متناوب پنج بار بر روی پشت شیرخوار وارد کند، سپس کودک را روی کف دست برگردانده و این بار پنج بار با دو انگشت روی قفسه سینه را فشار دهید و این کار را مرتب تکرار کنید تا جسم خارج شود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: پس از هر مرحله ضربات پشت و فشردن قفسه سینه، باید بررسی دهان انجام شود و در صورت وجود جسم خارجی، تخلیه صورت گیرد، همچنین تماس با اورژانس توسط فرد دیگر در این شرایط ضرورت دارد.

وی تأکید کرد: اگر شیرخوار در هر مرحله از اقدامات غیر پاسخگو، غیر هوشیار و بدون تنفس شود، باید اقدامات احیای پایه را مطابق راهنمای احیای کودکان شروع کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: کودک خفگی نوزاد
ارسال نظر