صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ماهواره قدرتمند هند به مدار زمین رفت

هند ساعاتی پیش یک ماهواره هواشناسی قدرتمند را به منظور پیش‌بینی طوفان‌ها و بارش‌ها به فضا پرتاب کرد.
کد خبر : 897189

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، هند ساعاتی پیش یک ماهواره هواشناسی قدرتمند را به فضا پرتاب کرد. این ماهواره قرار است به جمع‌آوری داده‌های هواشناسی، پیش‌بینی طوفان‌ها، بارش‌ها و همچنین ارائه تصاویر مفصل از سطح زمین بپردازد.

ماهواره هند سوار بر موشک «جی ال اس وی» (GLSV) به مدار رفت که ۵۱.۷ متر طول دارد و می‌تواند ۲ هزار و ۲۵۰ کیلوگرم محموله را به مدار ژئوسنکرون برساند.

این پرتاب شانزدهمین عملیات این موشک به شمار می‌رود.

 مأموریت این ماهواره این است که اطلاعات دقیق‌تری در مورد وقوع پدیده‌های آب‌وهوایی فراهم کند و از این اطلاعات برای آماده‌باش و مدیریت بحران‌های طبیعی استفاده شود. ماهواره‌های هواشناسی جزو نوعی از ماهواره‌های مصنوعی هستند که برای جمع‌آوری اطلاعات هواشناسی و ارائه پیش‌بینی‌های دقیق درباره شرایط آب‌وهوایی استفاده می‌شوند. این ماهواره‌ها اطلاعات مربوط به دما، رطوبت، سرعت و جهت باد، فشار هوا و سایر پدیده‌های هواشناسی را به صورت مداوم جمع‌آوری می‌کنند و این اطلاعات به تحلیل و پیش‌بینی هواشناسی کمک می‌کنند.

وظیفه اصلی ماهواره‌های هواشناسی شامل پیش‌بینی طوفان‌ها، بارش‌ها، تغییرات آب‌وهوایی و ... می‌شود. این ماهواره‌ها همچنین در مدیریت و پیشگیری از بحران‌های طبیعی مانند سیل، خشکسالی و رگبار‌های بارانی به کار می‌روند و با تصاویر ماهواره‌ای که ارائه می‌دهند، محققان و متخصصان هواشناسی می‌توانند الگو‌های هواشناسی را تحلیل کرده و شرایط آب‌وهوایی را پیش‌بینی کنند تا از مردم در برابر خطرات آب‌وهوایی محافظت کنند.

در کل، ماهواره‌های هواشناسی با ارائه اطلاعات دقیق و به موقع برای همه مردم جهان اهمیت زیادی دارند و کمک می‌کنند تا از پیش‌بینی مناسب‌تری از وضعیت هواشناسی و رخداد‌های آب‌وهوایی برخوردار شویم.

عملیات پرتاب ماهواره هواشناسی به صورت زنده در وبسایت خبری اسپیس و همچنین وبسایت سازمان تحقیقات فضایی هند پوشش داده شد تا علاقه‌مندان تماشای آن را از دست ندهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر