صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۶ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

قدرت نمایی تحولات علمی در کشور؛ جلوگیری از تعطیلی صنایع با ظرفیت‌ دانش‌بنیانی

کارشناس مسائل اقتصادی گفت:‌ ناترازی انرژی در سال‌های آینده موجب می‌شود تا بخش‌هایی از صنایع با تعطیلی مواجه شوند که به طور حتم بر رشد اقتصادی و تولید تاثیرات منفی دارد بنابراین موضوع بهره‌وری با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان ضروری است.
کد خبر : 897129

حجت‌الله فرزانی، کارشناس امور اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره درگیرشدن ۶۲ درصد از مساحت کشور در خشکسالی و ناترازی انرژی در همه بخش‌ها، عنوان کرد:‌ خشکسالی و ناترازی انرژی دو موضوعی است که ضرورت بهره‌وری در منابع انرژی در تمامی انرژی‌ها از جمله آب و در تمامی بخش‌های خانگی، صنعتی و کشاورزی را ضروری کرده است.

بهره‌گیری کشورهای دارای کمترین تنش انرژی از فناوری و دانش برای بهره‌وری

فرزانی خاطرنشان کرد: بخش عمده آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و کمترین بهره‌وری در این بخش وجود دارد؛ بنابراین حضور دانش‌بنیان‌ها و استفاده از فناوری و نوآوری در آب موضوعی است که باید مورد توجه قرار گیرد. این موضوع حتی در کشورهایی که دغدغه جدی همانند ایران ندارند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و فناوری، تکنولوژی و دانش به کمک منابع حیاتی و محدود انرژی آمده است.

کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد:‌ بحران انرژی در کشور به گونه‌ای است که در سال‌های آینده صنایع در مقاطعی از سال با تعطیلی مواجه خواهند شد که به طور حتم رشد اقتصادی و تولید را در بخش‌هایی از واحدهای صنعتی که درگیر موضوعات انرژی هستند، تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.

تبعات تورمی عدم‌رشد اقتصادی متناسب با ظرفیت‌های تولید در ایران

وی افزود: عدم رشد اقتصادی متناسب با ظرفیت‌هایی که اقتصاد ایران دارد موجب خواهد شد تا تبعات تورمی به وجود آید. اگر رشد اقتصادی و فرآیند تولید پیش‌بینی‌پذیر باشد به تولید کمک خواهد کرد و تورم نیز کنترل خواهد شد. اینجاست که می توان مدعی شد تحولات علمی در صنایع کشور قدرت نمایی می کند.

استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی می‌تواند تحقیقات دانش‌بنیان‌ها را به ثمر بنشاند

فرزانی با اشاره به اهمیت حضور دانش‌بنیان‌هادر تولید از ضعف سرمایه‌گذاری در کشور به عنوان عاملی بازدارنده نام برد و افزود: سرمایه‌گذاری خارجی برای به نتیجه‌رساندن تحقیقاتی که دانش‌بنیا‌ن‌ها انجام داده‌اند ازجمله موضوعاتی است که می‌تواند فرآیند دانش‌بنیانی شدن را در کشور سرعت ببخشد.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: جذب سرمایه‌گذاری خارجی به نوع دیپلماسی خارجی و نوع مراوداتی که با جهان داریم وابسته است تا انتقال تکنولوژی و دانش باهدف بهره‌وری انجام شود. تامین سرمایه لازم برای مقابله با تنش‌های انرژی بسیار پررنگ است و در بحث انرژی‌های نو،‌ دانش‌بنیان‌ها و فناوری استفاده از منابع نهادهای بین‌المللی بسیار مورد تاکید است و اگر در این زمینه موفق عمل کنیم کمک‌های خارجی در پیشبرد اهداف ما در این حوزه بسیار کمک‌کننده است.

وی افزود: سهم هزینه‌ها در بودجه و مسائل زیست‌محیطی در بودجه کاهش یافته و به موضوعات دیگر اختصاص یافته که نشان می‌دهد شاید تنش‌های زیست‌محیطی چندان دغدغه دولتمردان نبوده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر