صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۰ - ۲۸ بهمن ۱۴۰۲

احساس دوبارۀ گرما با فناوری جدید پروتز

افرادی که دچار قطع عضو شده‌اند می‌توانند با فناوری جدید پروتز دوباره در اندام‌های جایگزین گرما را احساس کنند.
کد خبر : 897113

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از مجلۀ اخبار پزشکی و علوم زیستی؛ به تازگی محققان موفق به ساخت دستگاهی به نام «مینی‌تاچ» (MiniTouch) شده‌اند که به افراد دچار قطع عضو اجازه می‌دهد از طریق اندام مصنوعی خود دما را حس کنند و به آن واکنش نشان دهند.

هدف از این نوآوری بازیابی بازخورد حسی در افراد دچار قطع عضو و افزایش توانایی آنها برای تعامل با محیط است. استفاده از این دستگاه نیازی به جراحی ندارد و می‌تواند در اندام‌های مصنوعی موجود کار گذاشته شود. مینی‌تاچ به افراد دچار قطع عضو امکان می‌دهد بین دما‌های مختلف تمایز قائل شوند، اشیا را به ترتیب گرمی یا سردی مرتب کنند و به شیوه‌ای طبیعی‌تر تماس بدنی را تجربه کنند.

این فناوری نتایج امیدوارکننده‌ای داشته و توانسته با بازگرداندن حس دما به افراد دچار قطع عضو، حس تجسم و لمس عاطفی را در آنها افزایش دهد. با کارگذاشتن دستگاه مینی‌تاچ در پروتز یک فرد 57 ساله که دچار قطع عضو بود، این فرد توانست دماهای مختلف اجسامی را که از مواد متفاوتی ساخته‌ شده‌اند تشخیص دهد.

محققان پیشبینی می‌کنند که می‌توان با ادغام حس‌های لامسه و دما و طراحی سیستمی چندوجهی برای اندام‌های مصنوعی، پیشرفت‌های قابل توجه بیشتری را نیز به دست آورد. هرچند این فناوری از نظر فنی برای استفاده آماده است، اما لازم است پیش از مراحل بالینی، آزمایش‌های بیشتری برای ارزیابی ایمنی آن انجام شود.

پیشرفته‌های آتی می‌تواند شامل یکپارچه‌سازی اطلاعات حرارتی از چندین نقطه در اندام فرد و تقویت تجربۀ حسی و بهبود احساس ارتباط انسانی از طریق اندام مصنوعی باشد.

بودجه این تحقیق را سازمان‌های مختلفی تامین کرده‌اند، از جمله بنیاد برتارلی (Bertarelli)، بنیاد ملی علوم سوئیس (Swiss National Science Foundation) و برنامه تحقیقاتی افق2020 (Horizon 2020) اتحادیه اروپا.

انتهای پیام/

برچسب ها: پروتز قطع عضو گرما
ارسال نظر