صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۴ - ۲۸ بهمن ۱۴۰۲

تأمین برق سبز با «باطری‌های آبی» غول پیکر

برخی از شرکت‌ها به سراغ فناوری قدیمی نیروگاه‌های آبی برای ذخیره‌سازی انرژی رفته‌اند.
کد خبر : 897055

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از مجلۀ ساینس؛ در کوه راکون در ایالت تنسی (Tennessee’s Raccoon Mountain) ماشین‌آلاتی تعبیه شده است که در یک غار در اعماق کوه پنهان شده و کوه را به یک سیستم ذخیرۀ انرژی عظیم تبدیل می‌کند. نمای هوایی از بالای کوه یک دریاچۀ بزرگ را آشکار می‌کند که تقریبا 50 سال پیش ایجاد شد. این دریاچه که در بالای رودخانۀ تنسی قرار دارد، به عنوان جزئی کلیدی در چرخۀ ذخیرۀ انرژی عمل می‌کند.

این غار دارای یک نیروگاه پر سروصدای متشکل از چهار توربین است. این توربین‌ها هم به عنوان پمپ و هم به عنوان ژنراتور عمل می‌کنند و در دوره‌های کم تقاضا، انرژی اضافی را به شکل انرژی پتانسیل گرانشی در دریاچۀ قلۀ کوه ذخیره می‌کنند. در زمان اوج تقاضا برای برق، آب رها می‌شود و توربین‌ها را می‌چرخاند برق زیادی تولید می‌کند.

به دلیل بحران آب و هوا و نیاز به دور شدن از سوخت‌های فسیلی، استفاده از انرژی آب دوباره مورد توجه قرار گرفته است. با اینکه در این شبکه باتری‌های لیتیوم‌یونی نیز استفاده شده است، ذخیرۀ انرژی گرانشی آب همچنان یک فناوری حیاتی است و بیش از 90 درصد ذخیرۀ انرژی شبکه را تامین می‌کند. کشورهایی مانند چین و استرالیا برای رسیدن به هدف استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، سرمایه گذاری زیادی در پروژه‌های ذخیره‌سازی انرژی گرانشی آب می‌کنند.

به‌رغم چالش‌هایی مانند اثرات زیست‌محیطی و عدم قطعیت‌ بازار انرژی، ذخیره‌سازی انرژی گرانشی راه‌حلی امیدوارکننده برای ذخیرۀ انرژی‌های تجدیدپذیر و تضمین اطمینان به شبکه است. سایر فناوری‌های نوظهور، مانند باتری‌های سیال و ذخیره‌سازی ژئومکانیکی، جایگزین‌هایی برای ذخیره‌سازی انرژی گرانش آب هستند، اما ممکن است نیاز به تحقیق و توسعۀ بیشتری داشته باشند. آیندۀ ذخیره‌سازی انرژی در راه‌حل‌های نوآورانه‌ای نهفته است که می‌توانند به طور موثر نیازهای یک شبکه کربن‌زدایی شده را برآورده کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: برق انرژی سبز
ارسال نظر