صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا از چهارمین شب جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر؛

اجرای پرشور از «علی زندوکیلی» و درخشش نوجوانان در ارکسترها

چهارمین شب جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با اجراهای متعدد و پرمخاطب خوانندگان موسیقی ایرانی، ارکسترهای کلاسیک و اجرای پیشکسوتان برگزار شد.
کد خبر : 896894

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین اجرای چهارمین شب جشنواره موسیقی فجر برای گروه موسیقی بانوان پارلای تبریز به خوانندگی ماریا یزدانی و اجرای موسیقی محلی آذری بود. سن‌من سنین، ساری گلین، تئز گل، سامان یولو، قاراگوز، یاندیردین قلبیمی آی آمان، داشلی قالا، کوچه لره سو سپمیشم، آغ چیچک، لاله لر، سلطان قلب‌ها، یاللی و یاشا آذربایجان از جمله قطعاتی بودند که در این کنسرت اجرا شدند.

«چکاوک» و اجرایی که تالار وحدت را پر نکرد!

ارکستر موسیقی «چکاوک»  به رهبری رضا شایسته و حضور خوانندگانی مانند محمد رضاییان، محمدرضا تنها و امیر استرکی قطعات خاطره انگیزی را به اجرا در آورد. «پشیمانم»، «جلوه بستان»، «بهار جاویدان»، «سرگذشت»، «دوست دارم»، «آسمون کبود»، «با تو رفتم»، «زندگی»، «اشکم دونه دونه» و «گلزار» از جمله قطعاتی بود که در این کنسرت اجرا شد.

شایسته در ابتدای کنسرت گفت: این شب برای ما شب خاصی است چون ارکستر چکاوک بیست و پنج ساله شده است. هدف این ارکستر زنده کردن موسیقی فاخر ایرانی است  و کارهایی که امشب اجرا شد، در این چهار دهه به روی صحنه نرفته است. موسیقی ما گنجینه با ارزشی است که باید نسل به نسل شنیده و از آن صیانت شود.

دانیال جورابچی، آرمین قضایی، حمید یاسری، مرضیه مزینانی، موژان میرزایی، ملیکا زاده محمدی، رمیصا نفیسی، نوشین معتمدی، مهدی کاسی‌پور، مجید خردجو، فرشاد بلندی کاشانی، ساسان حنیفی، علیرضا حبیب‌الهی، سید مهدی صفوی‌تهران (ویلون)، داریوش حجازی، امیرحسین طایی، حسین پارسافر، مصطفی حیات غیبی (آلتو)، ارسلان علیزاده، کوروش کشاورز، سینا آذرآباد، علی آقاجانی (ویلنسل)، سیامک صانعی (کنترباس)، نیلوفر ابراهیمی (فلوت)، علی اصغر شمس (کلارینت)، مینو قاسم‌پور (قانون)، علی خبازی وحید (ساز‌های کوبه‌ای) و محمدحسین غریبی (پیانو) از نوازندگان این ارکستر بودند.

شب پرشور علی زندوکیلی در وحدت

اما انتظار می رفت که سانس دوم اجرا با خوانندگی علی زندوکیلی سالن را به خوبی پرکند ، منتها این پرکردن همان و تا طبقه انتهایی تالار مملو از جمعیت حاضر برای شنیدن صدای او شدند.

یکی از نکات بارز اجرای زندوکیلی محلی و موسیقی ایرانی عاشقانه بود، او قطعاتش را به زیبایی از غم انگیز تا شاد کنار هم چید تا مخاطب دچار تکرار و خستگی نشد. آنقدر اجرای او جذاب بود که تا لحظه پایانی همه مخاطبان سرجای خود نشسته بودند و زمان را فراموش کردند  تا در یک شب بارانی خاطره زیبایی رقم بزنند.

«جانانه»، «بهار شیراز»، «لالایی»، «عطر خاطره»، «آتش در آب»، «باورم کن»، «فصل پریشانی»، «دنیای بی‌رحم»، «روسری آبی»، «گل سرخ»، «برباد رفته»، «سکوت بی‌سرانجام»، «گریه‌های من»، «زیباترین رویا»، «بی‌تفاوتی»، «چه زیبایی»، «لحظه شیرین» و «سقف کبود» از جمله قطعاتی بود که در این کنسرت به اجرا درآمد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت. اجرای برنامه او به رهبری مجتبی ابوالقاسم پور انجام شد.

افشین بابایی (کوبه‌ای)، بهنام بیات (کمانچه)، پرهام لردی‌فرد (گیتار)، آیدین صادق‌زاده (گیتار باس و گیتار الکتریک)، مجتبی ابوالقاسم‌پور (رهبر ارکستر و پیانیست)، روح‌الله کبیری (تار وسه تار)، شایان ریاحی (کوبه‌ای)، شاهرخ پیمانی (سورنا)، فرزین صالحی‌نسب (درام)، بابک پیمانی (تنبک)، حسین امیدی (پیانو)، فرهاد بهرام‌پور (گیتاربیس) و امیرحسین توسلی (سه‌تار) اعضای این گروه موسیقی را تشکیل می‌دهند.

درخشش کودک و نوجوان گروه ارکستر غفاری در رودکی

اما یکی از اجراهای جذاب این شب اجرای ارکستر کودک و نوجوان امین غفاری در تالار رودکی بود. رهبری این ارکستر را خود غفاری بر عهده داشت که اعضایش تعداد سی نفره کودک و نوجوان با استعداد وحرفه ای بودند. رپرتواری از موسیقی کلاسیک جهان از موسیقی متن سریال بازی تاج  و تخت تا تابستان ویوالدی در این کنسرت اجرا شد. همچنین غفاری به اعضای گروهش اجازه داد که تا برخی اجرای سولو هم داشته باشند. در نهایت نیز خود غفاری ویولون به دست گرفت و دقایقی تکنوازی کرد. مخاطبان زیاد این ارکستر تا انتهای کار به تشویق گروه پرداختند.

علیرضا دری (درام)، حمدیرضا دری (گیتار)، محمدصادق فرزانه (گیتار بیس)، احمدرضا شربتی، آرینا هاشم لو (ویلن)، الشن نمازیان پهاربرج علیا (پیانو)، النا فریوسفی، الهه زارع، الینا شجراتی، امیرعلی سرخانی، ایلیا فریوسفی، باران چهرازی، تارا بهرامی، درسا رهبری، دریا روحی، دلسا افشاری زاده ارومیه، رادین جعفری، فاطمه خلج اسعدی، فرشاد عبدالملکی، مانی مشیرغفاری، مهیار خانمحمدی، زهرا سادات خالصی، آراد سلاجقه، الینا بختیاری (ویلن)، امیرارسلان خداویرن (پیانو)، رزا محسنی، رضا خرمی، زهرا مرادی، زهرا نجفی دوست، حسن اکبریان، فرشاد شیرانی، میلاد پرویزی (ویلن)، سارینا کرمی (پیانو)، شایلان کریمیان، شمیم سادات حسینی، صبا غلامی، علی خطیبی، فاطمه باغبان، مبین عزتی کامکار، مهراد پیری زاده، مهسا تیموری، نسرین نصیرزاده، نیما قاسمی گورتی (ویلن)، پریناز سعیدی، ابراهیم قائدی (ویلنسل)، عادل اصغرزاده (کنترباس)، آریان زمانی علویجه، محمدرضا ترابیان (ویولا) اعضای این ارکستر را تشکیل می‌دهند.

شب فضل الله توکل و مخاطبانی که کم لطفی کردند

اما هم زمان با اجرای علی زندوکیلی در تالار وحدت در سانس دوم، شب فضل الله توکل هنرمند نسل طلایی موسیقی ایران در رودکی برگزار شد و او به اجرای برنامه پرداخت؛ اما مخاطبی در سالن وجود نداشت. پیش از شروع برنامه رضا مهدوی دبیر جشنواره به توضیحاتی درباره استاد توکل پرداخت و سپس مستندی از او پخش شد.

مهدوی در صحبت هایش گفت: استاد اثری منتشر نکرده‌اند، اما نرم و مخملی می‌خوانند. ایشان می‌توانند با شش دانگ صدا هم بخوانند، اما با اشراف بر بم‌خوانی با دو دانگ صدا خواندن را انتخاب کرده اند. سنتور مانند دیگر ساز‌ها احساس را منتقل نمی‌کند، اما آقای توکل با مضراب‌هایی که می‌زند شعر می‌سراید. وجه دیگر استاد اینکه، نسبت به موسیقی جهان‌بینی دارند و با خلاقیت از شیوه گذر کرده‌اند و به مکتب رسیده‌اند.

سپس فضل‌الله توکل روی صحنه رفت و گفت: امیدوارم امشب اجرا به دل شما بنشیند و سپس به نواختن به همراه فرزندش پرداخت.

هنرمندان کرمانی قطعاتی برای شهدا اجرا کردند

در فرهنگسرای ارسباران گروه «مهر وطن» به سرپرستی مسعود نکویی از کرمان به اجرای قطعاتی با فرم اجرایی آکاپلا پرداخت. مسعود نکویی در این کنسرت گفت: تمام تلاش ما معرفی موسیقی ایرانی و رقابت آن در جهان است. ما باید بهترین کارمان را برای این رویداد هنری انتخاب کنیم.جشنواره موسیقی فجر خانه ماست. ما از سال ۱۳۸۶ در این رویداد هنری شرکت کردیم و افتخار می‌کنم که گروه ما در این جشنواره به شکل بین‌المللی شکل گرفت و باعث شد به فستیوال‌های جهانی راه پیدا کنیم.

پارت دوم این برنامه با قطعات «شاه خطایی»، «کارگه کوزه‌گری»، «سر اومد زمستون»، «ایران هنگام کار است» ادامه پیدا کرد و سپس این گروه با اشاره به اینکه سه قطعه از این اجرا متعلق به شهدای تمامی دوران‌ها است، به اجرای «ندانی که ایران نشست من است»، «شهید عشق» و «شمشاد قدان» پرداختند.

انتهای پیام/

ارسال نظر