صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کشف آب در سطح ۲ سیارک برای نخستین بار

دانشمندان موسسه تحقیقاتی جنوب غربی از کشف مولکول‌های آب در سطح سیارک‌های «آیریس» (Iris) و «ماسالیا» (Massalia) خبر دادند.
کد خبر : 896581

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، دانشمندان موسسه تحقیقاتی جنوب غربی (SwRI) برای نخستین بار مولکول‌های آب را در سطح یک سیارک شناسایی کردند.

آنها با استفاده از داده‌های رصدخانه استراتوسفری ستاره شناسی مادون قرمز، چهار سیارک غنی از سیلیکات را که  توسط دوربین مادون قرمز جسم کم‌نورسوفیا (SOFIA) به ثبت رسیده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

آنها دریافتند که دو مورد از آنها دارای  نشانه‌های طیفی مادون قرمز میانی هستند که نشان دهنده آب مولکولی است. مولکول‌های آب پیش از این در نمونه‌های سیارکی شناسایی شده بودند، اما این نخستین باری است که با این نوع رصد  شناسایی می‌شوند.

شفاف‌سازی توزیع آب در منظومه شمسی

در سال ۲۰۲۱، دانشمندان نمونه سیارک «ایتواکا» (Itowaka) آژانس فضایی ژاپن را که توسط فضاپیمای «هایابوسا ۱» (Hayabusa-۱) جمع آوری شده بود، تجزیه و تحلیل کردند. در ابتدا، آنها وجود آب و مواد آلی را در نمونه کشف کردند.

دانشمندان بر این باورند که بیشتر آب زمین ممکن است از سیارک‌ها آمده باشد، به این معنی که این کشف پیامد‌های گسترده‌ای برای چگونگی آغاز حیات در سیاره ما داشته است.

حالا دانشمندان موسسه تحقیقاتی جنوب غربی از کشف مولکول‌های آب در سطح سیارک‌های «آیریس» (Iris) و «ماسالیا» (Massalia) خبر داده است. آنها یافته‌های خود را در مقاله‌ای جدید در مجله علوم سیاره‌ای منتشر کردند.

دکتر آنیشیا آردوندو، نویسنده اصلی این مقاله، در بیانیه مطبوعاتی توضیح داد: سیارک‌ها بقایایی از فرآیند شکل گیری سیاره‌ای هستند، بنابراین ترکیب آنها بسته به محل شکل گیری در سحابی خورشیدی متفاوت است. توزیع آب بر روی سیارک‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا می‌تواند نحوه انتقال آب به زمین را روشن کند.

کشف آب روی این دو سیارک، بینشی در مورد توزیع آب در فضا فراهم می‌کند؛ بلکه به هدایت دانشمندان در جستجوی حیات فرازمینی در خارج از منظومه شمسی و همچنین منظومه شمسی کمک خواهد کرد.

آردوندو توضیح داد: ما ویژگی را شناسایی کردیم که به طور مبهم به آب مولکولی در سیارک‌های آیریس و ماسالیا نسبت داده می‌شود.

ما تحقیقات خود را براساس موفقیت تیمی که آب مولکولی را روی سطح روشن ماه پیدا کرد، انجام دادیم. ما فکر می‌کردیم که می‌توانیم از سوفیا برای یافتن این امضای طیفی روی اجسام دیگر استفاده کنیم.

دعوت از جیمز وب برای جستجوی سیارک‌های آبی

سوفسا قبلا مولکول‌های آب را در یکی از بزرگ‌ترین دهانه‌های ماه شناسایی کرده بود. دانشمندان با استفاده از دستگاه فورکست تقریبا معادل یک بطری ۱۲ اونسی آب را در یک متر مکعب خاک که در سطح ماه پخش شده بود، شناسایی کردند.

در یافته‌های جدید، دانشمندان دریافتند که فراوانی آب در سیارک‌ها تقریبا معادل آن چیزی است که در ماه دیده می‌شود.

آردوندو گفت: براساس قدرت نواری ویژگی‌های طیفی، فراوانی آب بر روی سیارک با ماه روشن مطابقت دارد. به طور مشابه، در شهاب سنگ ها، آب می‌تواند به مواد معدنی نیز متصل شود و به سیلیکات جذب شود و در شیشه سیلیکات گیر کند یا حل شود.

اکنون که مولکول‌های آب را روی دو سیارک شناسایی کرده‌اند، دانشمندان می‌خواهند یک قدم فراتر بروند. آنها زمانی را برای کار با تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا رزرو کردند تا سایر سیارک‌ها را هدف قرار دهند و امیدوارند با استفاده از این ابزار  توزیع آب در منظومه شمسی را بیشتر درک کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر