صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۵۰ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۲

ساخت دستگاهی کاربردی در صنعت فولاد توسط محققان کشور/ بومی‌سازی الکترولایزر‌های تولید هیدروژن با نانو

محققان یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه علم و صنعت، موفق به طراحی و تولید «الکترولایزر‌های تولید هیدروژن» مجهز به غشاهای نانویی شدند که در صنعت فولاد کاربرد دارد.
کد خبر : 896570

امیرعلی امیرخلیلی، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه انرژی‌های پاک و تولیدکننده الکترولایزر تولید هیدروژن در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره مشخصات فنی این محصول توضیح داد: دستگاه الکترولایزر هیدروژن، از چند غشا تشکیل شده است. هرکدام از این غشاها، براساس وظایفی که برای آن‌ها تعریف شده ویژگی مشخصی دارند.

امیرخلیلی در راستای ویژگی‌های غشاها افزود: یکی از این غشاها هیدروژن‌دوست و یکی دیگر هیدروژن‌گریرز است.

وی به فناوری نانو به‌کار رفته در این دستگاه و پوشش غشاها اشاره کرد و ادامه داد: با استفاده از اسپری کردن نانوذرات روی پوشش غشاها، زمانی که آب از طریق جریان برق وارد دستگاه می‌شود، براساس ویژگی هیدروژن‌دوست و هیدروژن‌گریز، راندمان دستگاه و میزان خروجی نهایی افزایش می‌یابد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به یکی از قابلیت‌های توسعه‌یافته برای این دستگاه که فقط مختص دو کشور در جهان است، گفت: علاوه‌بر طراحی غشای دستگاه که صفر تا صد دانش متخصصان داخلی است، تعیین اندازه هیدروژن خروجی از دستگاه هم جزء مهم‌ترین قابلیت‌های دانش‌بنیانی شرکت است که در دنیا فقط دوکشور آمریکا و ژاپن به این دانش دسترسی دارند.

این فناور حوزه انرژی‌های پاک، درخصوص خروجی نهایی دستگاه الکترولایزر تولید هیدروژن توضیح داد: عملکرد دستگاه به این ترتیب است که آب از طریق جریان برق وارد دستگاه می‌شود و بعد از انجام فرآوری توسط غشاهای دوقطبی(هیدروژن‌دوست و هیدروژن‌گریز) داخل دستگاه اکسیژن و هیدروژن از دستگاه خارج می‌شود.

امیرخلیلی درباره کاربرد هیدروژن در صنعت اضافه کرد:هیدروژن در صنایعی مانند احیای فولاد، ساخت متانول، ساخت اوره و صنعت پتروشیمی، کاربرد فراوانی دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر