ارسال ۱۶۵ اثر به دبیرخانه جشنواره «آواها و نواهای نبوی»/ حضور بانوان چشمگیر بود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، غلامرضا کاظمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان شمالی در جلسه نهایی کمیته اجرایی جشنواره «آواها و نواهای نبوی» از سری برنامههای جشنواره «امامت و مهدویت» با تأکید بر هرچه باشکوهتر برگزارشدن اختتامیه این جشنواره اظهار کرد: در نخستین دوره برگزاری جشنواره امامت و مهدویت که سال ۱۴۰۰ برگزار شد فقط ۱۰ استان عهدهدار برگزاری جشنوارههای مختلف بودند که خراسانشمالی نیز یکی از آن ۱۰ استان پای کار بود.
وی اضافه کرد: امید است با تلاش و همت متولیان با برگزاری این کار فاخر برای سومین بار بتوانیم بخشی از دین نبی مکرم اسلام(ص) که گردن ماست ادا کنیم و میزبان خوبی برای هنرمندان و پیشکسوتان عرصه هنر موسیقی و مداحی باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسانشمالی ضمن قدردانی از معاونت فرهنگی دانشجویی واحد بجنورد و عوامل اجرایی جشنواره امامت و مهدویت بیان کرد: برگزاری جشنواره با کیفیت بالا بدون همکاری عوامل اجرایی و حضور فعال دانشجویان امکانپذیر نیست و جای بسی خرسندی است که این تعامل مطلوب بین تمامی متولیان برگزاری جشنواره وجود داشته است.
کاظمی افزود: استان خراسانشمالی دارای تنوع اقوام و پیشینه فرهنگی درخور تأمل از امکانات فرهنگی و هنری است و قطعاً برگزاری چنین جشنوارههایی میتواند فرهنگ، اصالت و استعدادهای هنرمندان این استان را به خوبی به تصویر کشد؛ امیدواریم با حضور حداکثری اقوام مختلف در جشنواره شاهد ارتقای هرچه بیشتر کیفیت جشنواره باشیم.
وی بیان کرد: یکهزار و ۴۰۰ نفر به صورت گروهی و فردی آثار خود را به سومین جشنواره «آواها و نواهای نبوی» ارسال کردهاند که در مجموع ۱۶۵ اثر در تمام زمینههای موسیقی، مداحی و سرود به دبیرخانه رسیده است.
تفاوت امسال جشنواره «آواها و نواهای نبوی» در مقایسه با سال گذشته
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد هم اظهار کرد: موسیقی مقامی و فورکلور در خراسانشمالی ریشه دوانیده و با فرهنگ این استان عجین شده است، آیین اختتامیه سومین جشنواره آوا و نواهای نبوی در مورخ ۳۰ بهمن و بهمناسبت اعیاد شعبانیه در این استان برگزار میشود.
جواد عبدی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در طول نشستها و جلسات متعدد با عوامل اجرایی اقداماتی نظیر رونمایی از اپلیکیشن داوری و بارگذاری آثار، مشخص کردن اسامی داوران، انتخاب اجراهای زنده، بررسی نحوه همکاری و مشارکت اعضای کانونهای فرهنگی، ادارات و ارگانهای مرتبط مورد بررسی نهایی، دعوت از پیرغلامان و پیشکسوتان موسیقی مقامی و سنتی انجام شد.
وی تشریح کرد: همچنین پیشرویداد ارتباط و وجوه مشترک بین خوشنویسی، موسیقی و مداحی با حضور متخصصان مربوطه برگزار شد که این موارد از اقدامات مهم دبیرخانه دائمی جشنواره بوده است.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد درباره تفاوت داوری امسال نسبت به سال گذشته ادامه داد: تفاوت روند داوری امسال با سالهای گذشته وجود وب اپلیکیشن آوا و نواهاست که توسط تیم دانشجویی به سرپرستی احمد شیرزاد تهیه شده که از پنج ماه قبل روی این پروژه کار شده و داوران بهوسیله وب اپلیکیشن میتوانند داوری جشنواره را انجام دهند که از مزیتهای این اپلیکیشن بهره بردن از استادان خارج از استان، سرعت عمل و راحتی کار داوران است.
عبدی تشریح کرد: در مجموع بالغ بر یکهزار و ۴۰۰ نفر به صورت گروهی و فردی آثار خود را ارسال کردهاند که در مجموع ۱۶۵ اثر در تمام زمینههای موسیقی، مداحی و سرود به دبیرخانه رسیده که در این بین حضور بانوان مداح بسیار چشمگیر بوده است.
وی افزود: جشنواره «آواها و نواهای نبوی» با مشارکت ارگانها و سازمانهای هنری مرتبط همچون ادارهکل بانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی، حوزه هنری، بسیج مداحان، موسسه فرهنگی هنری فردای بهتر، بسیج هنرمندان و کانونهای، ادبی - هنری دانشجویان و ... برگزار میشود.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد ضمن قدردانی از دانشجویان فعال در کانونهای فرهنگی دانشگاه تشریح کرد: کانونهای فرهنگی بازوان قدرتمند مسئولان دانشگاه هستند و استفاده از ظرفیت و استعدادهای دانشجویان همواره نتایج موفقی داشته است.
عبدی توضیح داد: ازاینرو حضور دبیران کانونها در روند اجرایی جشنواره آواها و نواهای نبوی بسیار مؤثر بود و در سومین جشنواره آواها و نواهای نبوی از آثار منتخب در مدح نبی اکرم (ص) در سه بخش آوا شامل مداحی، ابتهال، منقبت و ...، نوا شامل مقامی و سنتی و سرود تجلیل شد.
به گزارش آنا، محل اختتامیه جشنواره «آواها و نواهای نبوی» ۳۰ بهمن در سالن فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد خواهد بود.
انتهای پیام/