صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۷ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۲

ابداع روش ژاپنی برای بازیافت پلاستیک/ سم‌زدایی از مواد شیمیایی خطرناک با پلاستیک‌های روزمره

دانشمندان ژاپنی شیوه نوآورانه‌ای ابداع کرده‌اند که در آن زباله‌های پلاستیکی روزمره، مواد شیمیایی خطرناک را سم‌زدایی می‌کنند.   
کد خبر : 896530

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سای تک دیلی، پلاستیک های یکبار مصرف یک نگرانی عمده زیست محیطی هستند، اما اکنون، به جای اینکه به عنوان زباله دور ریخته شوند، می توان از آنها برای انجام واکنشی استفاده کرد که می تواند مواد شیمیایی خطرناک را سم زدایی کند.

گروهی از پژوهشگران ژاپنی به سرپرستی محققان دانشگاه هوکایدو روشی را توسعه داده ‌اند که از مواد پلاستیکی رایج به جای ترکیبات بالقوه انفجاری برای شروع واکنش‌ های زنجیره‌ ای رادیکال استفاده می ‌کند.

این رویکرد به طور قابل توجهی ایمنی فرآیند را افزایش می دهد و در عین حال راهی برای استفاده مجدد از پلاستیک های رایج مانند پلی اتیلن و پلی وینیل استات نیز ارائه می دهد.

محققان از آسیاب گلوله ای که به سرعت یک توپ فولادی را در داخل یک شیشه فولادی تکان می دهد استفاده کردند تا مواد شیمیایی جامد را مخلوط کنند. هنگامی که توپ به پلاستیک برخورد می کند، نیروی مکانیکی، پیوند شیمیایی را می شکند و رادیکال هایی را تشکیل می دهد که دارای یک الکترون بسیار واکنش پذیر و بدون پیوند هستند. این رادیکال ‌ها یک واکنش زنجیره ‌ای خودپایدار را تسهیل می ‌کنند که باعث هالوژن زدایی هالیدهای آلی می‌ شود یعنی جایگزینی اتم هالوژن با اتم هیدروژن.

این پژوهشگران می گویند: استفاده از پلاستیک های کامودیتی به عنوان معرف های شیمیایی یک دیدگاه کاملاً جدید در سنتز آلی است. این رویکرد نه تنها به توسعه واکنش‌ های ایمن و بسیار کارآمد مبتنی بر رادیکال منجر می ‌شود، بلکه به روشی جدید برای استفاده دوباره از زباله های پلاستیکی، منجر می ‌شود.

محققان نشان دادند روش آنها می تواند برای پاکسازی ترکیبات پلی هالوژنه بسیار سمی، که به طور گسترده در صنعت استفاده می شوند، به کار رود. از پلی اتیلن برای شروع یک واکنش رادیکال استفاده شد که چندین اتم هالوژن را از ترکیبی که معمولا به عنوان بازدارنده شعله استفاده می شود حذف کرد و در نتیجه از سمیت آن کاست.

محققان پیش بینی می کنند این روش به دلیل مزایایی که در هزینه و ایمنی دارد، توجه صنعت را به خود جلب خواهد کرد.

به گفته دانش پژوهان ژاپنی، رویکرد جدید آنها با استفاده از مواد پلاستیکی پایدار، ارزان و فراوان به ‌عنوان  آغازگر واکنش‌ های زنجیره‌ ای رادیکال، پتانسیل قابل ‌توجهی برای توسعه فرآیندهای شیمیایی جذاب، ایمن و بسیار کارآمد دارد.

نتایج این تحقیقات در نشریه  American Chemical Society منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر