صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۲ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی:

لزوم تولد سه فرزند در هر خانواده ایرانی/ میزان باروری در کشور، ۱.۷۴ نفر

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: باید باروری به بالای ۲.۱ نفر برسد یعنی هر خانواده باید بالای سه فرزند داشته باشد.
کد خبر : 896448

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا: محمداسماعیل مطلق در کنگره بین‌المللی سلامت خانواده، فرزندآوری و صیانت از جمعیت که امروز ۲۴ بهمن‌ماه در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، گفت: انتظار می‌رود کسانی که در این کنگره حضور دارند، مشکلات موجود در جامعه در زمینه جوانی جمعیت  را باور کنند و برای حل آن ابتدا از خود و خانواده‌شان شروع کنند زیرا نمی‌توانیم به دیگران چیزی را دیکته کنیم‌.

 وی افزود: میزان باروری در ایران در سال ۱۴۰۰، ۱.۷۴ نفر بوده و این در حالی است که یک کشور در صورتی به سمت منفی شدن و سالمندی کامل نمی‌رود که میزان باروری آن بالای ۲.۱ نفر باشد، بنابراین باید باروری به بالای ۲.۱ نفر برسد یعنی هر خانواده باید بالای سه فرزند داشته باشد.

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: میزان خام موالید کل کشور در سال ۱۳۹۵، ۱۹.۳ مورد بود که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۱۳.۳ رسیده است.

وی بیان کرد: طبق بررسی‌های انجام شده، در ۶۰ سال گذشته در ایران میانگین سن ازدواج زنان چهار سال و میانگین سن ازدواج مردان سه سال افزایش یافته است. از سال ۱۳۸۹ روند ازدواج نیز کاهش داشته و روند طلاق افزایش یافته است.

مطلق گفت: در سال ۱۴۰۰، ۵۷۰ هزار ازدواج در کشور ثبت شده که در سال ۱۴۰۱ این رقم به ۵۲۴ هزار مورد رسیده است. تعداد طلاق در این مدت نیز ۴۰۰ مورد افزایش یافته است.

وی افزود: در ۶۰ سال گذشته بُعد خانوار در کشور یعنی متوسط تعداد خانوار از ۴.۱ به کمتر از ۳.۳ رسیده است.

وی با تاکید بر لزوم افزایش سالانه موارد ازدواج به میزان ۱۰ درصد و کاهش طلاق به میزان ۱۰ درصد، گفت: با توجه به تبعات تک فرزندی، برخی کشورهای اروپایی قانون آورده‌اند که هر خانواده حداقل دو فرزند داشته باشد.

دبیر علمی کنگره بین المللی سلامت خانواده، فرزندآوری و صیانت از جمعیت تصریح کرد: یکی از مسائل موجود در بحث جوانی جمعیت این است که ازدواج دیر انجام می‌شود و در نهایت منجر به تک فرزندی می‌شود که باید این مشکل حل شود. از سوی دیگر فاصله فرزند اول و دوم طولانی است و باید فاصله فرزندان به زیر سه سال برسد که اکنون این رقم در ایران بالای سه سال است.

انتهای پیام/

ارسال نظر