صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۸ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۲

کارکرد مؤثر شربت «به» در مقایسه با امپرازول برای رفع رفلاکس

یک متخصص طب ایرانی با تشریح خواص میوه «به» گفت: بر اساس پژوهش‌ها شربت «به» برای کاهش علائم رفلاکس در کودکان و نوجوانان از امپرازول مؤثرتر است.
کد خبر : 896393

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ «به» میوه زرد و خوش عطری است که پاییز و زمستان مهمان میوه‌فروشی‌ها و خانه‌های ما می‌شود. درخت «به» از زمان‌های خیلی قدیم در ناحیه آسیا کشت می‌شده و به‌تدریج به تمام نقاط دنیا گسترش پیدا کرد. چوب، برگ، میوه، دانه و حتی رایحه این میوه کاربردهای درمانی و صنعتی زیادی دارد.

مریم تقوی شیرازی، متخصص طب ایرانی در مورد خواص «به» گفت: این میوه طلایی کرکدار پر از فایده است. خوردن و بوئیدنش شادی‌آور بوده و غم و اندوه را کم می‌کند و قلب، مغز، ریه و رحم را قوت می‌بخشد.

وی با بیان اینکه اثرات میوه «به» بر گوارش نظیر ندارد و اگر معده و کبد ضعیف باشد، آن‌ها را قوی می‌کند، افزود: «به» با تقویت دهانه معده، به بهبود افرادی که از برگشت اسید معده و رفلاکس رنج می‌برند، کمک می‌کند. التهاب و درد سر معده را نیز کاهش می‌دهد.

تقوی شیرازی ادامه داد: این میوه در کنترل تهوع و استفراغ به‌ویژه در دوران بارداری و کودکی نیز فوق‌العاده است، حتی ویار حاملگی را به‌خوبی کنترل می‌کند.

این متخصص طب ایرانی گفت: «به» اگر بعد از غذا میل شود، می‌تواند حرکت روده‌ها را زیاد کرده و لینت مزاج دهد. درعین‌حال اگر «به» طعمش به ترشی بزند، دربند آوردن اسهال مؤثر است.

وی یادآور شد: خوردن «به» خام برای معده سنگین بوده و ممکن است ایجاد دل‌درد و یبوست کند؛ بنابراین مصرف آن به‌صورت پخته در خوراک و خورش، مربا، رب، چای و دم‌نوش توصیه می‌شود.

تقوی شیرازی افزود: اگر دیابت و افزایش وزن ندارید، در صبحانه از مربای «به» کم شهد و کم شیرینی استفاده کنید. همچنین خوردن تکه‌ای بخارپز شده و یا یک قاشق چای‌خوری یا مرباخوری از رب یا مربای آن بعد از غذا، مشکلات گوارشی را کنترل می‌کند.

وی ادامه داد: در مطالعه‌ای اثربخشی شربتی از میوه «به» را با امپرازول در کودکان و نوجوانان مبتلابه رفلاکس به مدت چهار هفته مقایسه کردند و نتیجه پژوهش نشان داد که شربت «به» با ارزش غذایی خوب و با عارضه جانبی کمتر می‌تواند مشابه امپرازول، علائم رفلاکس را کاهش دهد و شرایط زندگی را برای کودکان و نوجوانان بهبود ببخشد.

این متخصص طب ایرانی گفت: همچنین مطالعات نشان داده است که عصاره «به» می‌تواند رشد میکروب هلیکوباکترپیلوری را که عامل مهم سوءهاضمه و زخم‌های گوارشی است، مهار کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر