ورود حوزه امنیت غذایی به اقتصاد دانشبنیان/ روند اخذ مجوز شرکتهای دانشبنیان حوزه کشاورزی تسهیل میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین رویداد برترینهای دانشبنیان بخش کشاورزی امروز با حضور ۵۰۰ شرکت و معرفی۴۷ شرکت برتر در خانه فناوری و نوآوری ایران آغاز به کار کرد.
روح الله دهقانی فیروز آبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور در رویداد برترینهای دانشبنیان بخش کشاورزی «کشاورزی نوآور و بهرهور» که امروز صبح در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، گفت: ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی برنامههایی تحت نماد ایران و نمایشگاههای اقتصاد دانشبنیان را برگزار میکند. در این دوره به حوزه اقتصاد کشاورزی پرداخته ایم. هدف ما بهم رسانی بین شرکتها، مصرف کنندگان و کارفرماهاست.
وی با بیان اینکه ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان غذا و کشاورزی ستادی تازه تاسیس است، گفت: معاونت علمی توجه ویژهای به شکل گیری اقتصاد دانشبنیان دارد. مردم روزانه در سه وعده با محصولات غذایی سر و کار دارند. امیدواریم با برگزاری این رویدادها دراقتصاد دانشبنیان این حوزه گام بزرگ برداریم.
روند اخذ مجوز شرکتهای دانش بنیان حوزه کشاورزی تسهیل میشود
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور افزود: هدف این بود با حضور وزیر کشاورزی توان شرکتها معرفی شود. مسائل و مشکلات آنها از حیث تأمین مالی، مجوزهای عملیات و اجرا و مسائل دیگر بررسی شود که خوشبختانه دستاورد امروز این بازدید علاوه بر بحث توضیح و آشنایی با محصولات و رونمایی از این چهار محصول این بود که یک کارگروه مشترکی با حمایت وزارت کشاورزی و همراهی معاونت علمی شکل بگیرد.
وی ادامه داد: این کارگروه به صورت ماهانه و ویژه بحث درخواست مجوزهای شرکتهای دانش بنیان را در دست می گیرد؛ زیرا روند اخذ این مجوزها طولانی مدت بود. این کارگروه از این جهت میتواند این معضلات را برطرف کند.
دهقانی خاطرنشان کرد: با صحبتهایی که امروز با شرکتها داشتم، خوشبختانه به علت بلوغ زیاد، صحبت هایشان سیاستی شده است. صحبت هایشان صرفا حمایت از آن شرکت نیست یعنی پیگیر این هستند که سیاستی برای کشور اجرا شود. حداقل ۷ پیشنهاد سیاستی خوب در این نمایشگاه توسط شرکتها مطرح شد که توسط معاونت توسعه اقتصاد دانش بنیان پیگیری خواهد شد تا در دستگاههای مختلف اجرا و نهایی شود.
وی درباره ۷ سیاست پیشنهادی گفت: سیاستهای مختلف از بحث واردات، حمایت از تولید داخل، خرید از تامین کننده داخلی به جای واردات، انتقال همزمان خط تولید بذر، دانش فنی و واردات و مسائلی از این قبیل مطرح شدند که این سیاستها در مجموع به همه شرکتهای دانش بنیان کمک میکنند. پیش بینی میشود نخستین کارگروه امسال تشکیل شود.
در ادامه محمدعلی نیک بخت وزیر جهاد کشاورزی نیز گفت: تامین غذا به دلیل اعمال تحریمها و با توجه به محدودیت منابع غذایی سخت و دشوار است. ما محکوم به تامین مواد غذایی در داخل کشور هستیم. امیدواریم با دانشگاهها، دانشکدههای کشاورزی و شرکتهای دانشبنیان نیاز کشورمان در حوزه تامین نهاده ها، فرآوری و صادرات محصولات کشاورزی برطرف کنیم. اکنون فضا و بسترهای لازم برای این افراد باز کرده ایم.
همچنین ارژنگ جوادی، دبیر برگزاری این رویداد نیز گفت: در این رویداد ۵۰۰شرکت حضور دارند که ۴۷ شرکت برتر معرفی میشوند. همچنین در این رویداد از اساتید دانشگاه ها، محققان، متخصصان، اتحادیه ها، اصناف دعوت کرده ایم.
وی عنوان کرد: حوزه کشاورزی نسبت به کل کشور وضعیت مطلوبی ندارد به طوریکه فقط ۵ درصد از شرکتهای دانشبنیان در ارتباط با حوزه کشاورزی فعالیت دارند. در بخشهایی که وابستگی داریم مانند آب، مکانیزاسیون و تجهیزات هنوز شرکتهای دانشبنیان ورود پیدا نکرده اند.
جوادی افزود: اکنون با فعالیت ۵۲۴ شرکت، تنها ۸۵۴ محصول تولیدی داشته ایم که محصولات شان را به ۳۱ کشور صادر کرده اند. باید فعالیت این شرکتها را جهت دهی کنیم تا خلأهای این حوزه برطرف شود.
انتهای پیام/