صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ناسا تصاویر کهکشان رشته مرواریدی را منتشر کرد

تلسکوپ فضایی هابل تصاویری دیدنی از کهکشانی جدید به ثبت رسانده که به رشته مرواریدی شهرت یافته است.
کد خبر : 896302

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از پاپیولارساینس، تلسکوپ هابل ناسا تصاویری از یک کهکشان جدید به ثبت رسانده که به «رشته‌مرواریدی» معروف شده است.

کهکشان «اِی اِم ۱۰۵۴-۳۲۵» با سایر کهکشان‌هایی که مانند پن‌کیک مسطح هستند تفاوت دارد و به دلیل کشش به کهکشان مجاور شکل ظاهری‌اش شبیه حرف s شده است، همین حالت سبب شده که خوشه‌هایی از ستارگان نوزاده در امتداد این کهکشان دنباله‌ای بلند و کشیده به شکل یک رشته مروارید تشکیل دهند. هر خوشه حدود یک میلیون ستاره نوزاده دارد که در پی باز شدن گره‌هایی گازی در اثر گرانش به‌وجود می‌آیند.

هنگامی که دو کهکشان با هم برخورد می‌کنند، رشته‌های بلندی از گاز، غبار و ستاره ایجاد می‌کنند. دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل، ۱۲ کهکشان کنار هم را مطالعه کرده و دریافتند که چنین برخورد‌هایی باعث شکل‌گیری نسل‌های جدید ستاره‌ها و احتمالا سیارات می‌شود. هابل با استفاده از نور فرابنفش ۴۲۵ خوشه از ستاره‌های نوزاده در امتداد دم این کهکشان‌ها را شناسایی کرده است. هر خوشه دارای یک میلیون ستاره آبی است.

وقتی کهکشان‌ها به هم می‌رسند، نیرو‌های جزرومد گرانشی ایجاد می‌کنند که غبار و جریان‌های گاز را از هر کهکشان بیرون می‌کشند و هنگامی که ابر‌های گازی با هم برخورد می‌کنند و فرو می‌ریزند، محیطی پرفشار ایجاد می‌کنند که مناسب شکل‌گیری خوشه ستاره‌های جدید است. این خوشه‌های ستارگان رشته‌ای ممکن است به خوشه‌های ستاره‌ای کروی تبدیل شوند یا پراکنده شوند تا هاله‌ای از ستارگان را در اطراف کهکشان میزبان خود تشکیل دهند یا حتی به ستاره‌های بین‌کهکشانیِ سرگردان تبدیل شوند.

با مشاهده کهکشان‌های همسایه، دانشمندان می‌توانند بهتر بفهمند که میلیون‌ها سال پیش در جهان ما چه اتفاقی افتاده است. این مشاهدات راهی برای بررسی گذشته‌های دور است.

انتهای پیام/

ارسال نظر