صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا از نخستین شب جشنواره موسیقی فجر؛

از هم‌خوانی برای ایران با صدای «معتمدی» تا افغان‌هایی که درباره فجر انقلاب خواندند

در نخستین شب اجراهای جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر هم محمد معتمدی قطعه «ای ایران» را ایستاده به همراه مردم خواند، سالار عقیلی قطعه «وطن» و افغان‌ها نیز قطعه‌ای به فجر انقلاب اسلامی ایران تقدیم کردند.
کد خبر : 896299

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سی و نهمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر شب گذشته، بیست و سوم بهمن ماه در سالن‌های کنسرت تهران آغاز به کار کرد. این جشنواره با یک اجرای خیابانی سیستانی و گروه موسیقی بانوان نهال به سرپرستی لیلا نجفی کار خود را شروع کرد. قطعات آواز «ای وطن»، قطعه بی‌کلام ترکی، مهتاب، عاشقانه، سرنوشت، گل‌واژه، من ديگه بچه نمی‌شم، نیمه‌شبان، جومه نارنجی، سه‌گدار، ای که رفته و دختر کولی رپرتوار اجرایی گروه «نهال» را در این جشنواره تشکیل دادند.

ایستاده برای ایران؛ معتمدی تا عقیلی

پس از این ارکستر ملی ایران به رهبری همایون رحیمیان و با صدای محمد معتمدی و گروه کر به رهبری رازمیک اوحانیان در تالاروحدت اجرا داشت. در این اجرا مازیارظهیرالدینی کنسرت مایستر، ارکستر موسیقی ملی ایران را برعهده داشت. نخستین قطعه اجرایی ارکستر ملی در قالب جشنواره موسیقی فجر، «تهران» به آهنگسازی و تنظیم همایون رحیمیان و همراهی گروه کر بود؛ قطعه دیگر اثر بی‌کلام، قطعه محلی «بویراحمدی» با تنظیم همایون رحیمیان و با همراهی گروه کر، «پیروزی» به آهنگسازی و تنظیم همایون رحیمیان و همراهی گروه کر و قطعه محلی «رشید خان» با تنظیم همایون رحیمیان و همراهی گروه کر از قطعات بی کلام این اجرا بودند.

«کویر» به آهنگسازی محمد معتمدی و تنظیم افشین عزیزی، «ناله شبگیر» اثر پرویز یاحقی به تنظیم امیرحسین طایی، «روشنی روی تو» با تنظیم امیرحسین طایی، «آسمان خدا» به آهنگسازی مجید وفادار و تنظیم سیامک بهبهانی، «سوگند» به آهنگسازی و تنظیم بابک افشار، «تکیه‌گه خیال» به آهنگسازی امیر فرشید رحیمیان و تنظیم همایون رحیمیان و همچنین قطعه «ای ایران» اثر روح‌الله خالقی با تنظیم گلنوش خالقی با همراهی گروه کر از جمله قطعاتی بودند که با خوانندگی محمد معتمدی به روی صحنه رفت. در نهایت قطعه «ای ایران» با استقبال و همراهی مردم ایستاده در سالن تالار وحدت از سوی معتمدی اجرا شد.

در میانه این اجرا محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در کنار امیرحسین سمیعی، رئیس دفتر مویسقی وزارت فرهنگ، رضا مهدوی، دبیر جشنواره، علیرضا قزوه، رییس دفتر شعر و موسیقی و سرود صدا و سیما و محمد اله یاری مدیرعامل بنیاد رودکی قرار گرفت. اسماعیلی در حاشیه این اجرا با تشکر از عوامل برگزار کننده جشنواره، وعده‌ای برای حمایت از گروه‌های موسیقی نواحی و اقوام در شهرهای مختلف داد.

قطعاتی که سالار عقیلی اجرا کرد

پس از این اجرا در سانس بعدی، سالار عقیلی خواننده سنتی ایرانی نیز به همراه گروه راز و نیاز به سالن آمد و قطعات «شهر خاموشی» به آهنگسازی ابوالفضل صادقی نژآد، «حال دلم» به آهنگسازی حمید رضا گلشن، «آتش عشق» به آهنگسازی سینا صدفی، «نفس» به آهنگسازی سینتاج و « خشکسالی» به آهنگسازی مهدی معظم از قطعاتی بودند که برای نخستین بار در این کنسرت به اجرا درآمد و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.

همچنین در این برنامه قطعات «چه بگویم»، «حانیه»، «سرو زیر آب » و «تنها می‌مانم» به آهنگسازی فرید سعادتمند، «دلبر جان» به آهنگسازی میلاد ترابی، ِ«ایران» به آهنگسازی بابک زرین و با شعری از زنده‌یاد افشین یداللهی، «بی‌قرار» و «چه روزهایی» به آهنگسازی حمیدرضا گلشن نیز به اجرا درآمد. قطعه آخر این کنسرت نیز «وطن» به آهنگسازی پیمان سلطانی و با شعری از زنده‌یاد بیژن ترقی بود که با همراهی و استقبال خوب مخاطبان اجرا شد.

میهمانان این کنسرت سیدمحمدهاشمی، قائم مقام و معاون حقوقی وزیر فرهنگ، امیرحسین سمیعی، مدیرکل دفتر موسیقی، محمد اله‌یاری مدیرعامل بنیاد رودکی، امیرعباس ستایشگر، مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، رضا مهدوی دبیر جشنواره و ابوالفضل پورعرب بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون بودند.

اجراهای بین‌الملل در تالار رودکی/ وقتی افغان‌ها از۲۲بهمن می‌خوانند

نخستین اجرای بین‌الملل شب گذشته توسط هایک ‌ملیکیان پیانونواز ارمنستانی به صورت اجرای رسیتال پیانو بود. ملیکیان در این اجرا قطعاتی از آرام خاچاطوریان، کومیتاس و جمعی از مفاخر موسیقی ارمنستان نواخت.

سانس دوم اجراها به گروه عندلیبان از کشور افغانستان اختصاص داشت. این گروه به اجرای قطعات و تصانیف فولکوریک منطقه خود پرداخته که در میان آنها «ملاممدجان» برای مخاطبان ایرانی آشنا و خاطره انگیز بود و اجرای قطعه «فجر عاشقان» نیز بخش دیگری از این برنامه بود که از سوی این گروه به دهه فجر ایران تقدیم شد.

اقوام ایرانی در ارسباران خواندند

اجراهای اقوام و نواحی ایرانی امسال در فرهنگسرای ارسباران صورت می‌گیرد. دو گروه موسیقی فلک الافلاک به سرپرستی فرشاد سیفی از لرستان و نوای تفتان شب گذشته در این مکان اجرای پروشوری داشتند. 

فرشاد سیفی، درباره قطعات اجرایی‌شان گفت: برخی از این آثار مانند «سرزمین شادی و «سِرو» از ساخته‌های بنده بود که افتخار داشتم برای اولین بار اجرای زنده آن را در جشنواره داشته باشم و برخی دیگر از قطعات خاطره‌انگیز و مشهوری همچون «سیت بیارم» و «بارون بارون» بود. «سرزمین شادی»، «چوپان»، «چهار مضراب ماهور»، «سِرو»، «جامالگه ایل»، «سیت بیارم»، «مینای اشکسه»، «بارون بارون» و «نازنین» قطعات موسیقی نواخته شده در اولین بخش برنامه موسیقایی شب گذشته ارسباران بود.

پس از پایان نوبت اول اجراهای روز نخست، گروه موسیقی «ندای تفتان» به سرپرستی محمد ریگی‌پناه از استان سیستان و بلوچستان به اجرای هشت قطعه موسیقی پرداختند. محمد ریگی‌پناه سرپرست گروه و نوازنده تنبورک، شمس‌الدین مطربیان نوازنده تنبورک و خواننده، حبیب‌الله داوودی سازنده و نوازنده بِنجو، سفی‌الله مطربیان نوازنده دُهُلک و محمدرضا ریگی خواننده و نوازنده دُهُلک اعضای گروه موسیقی «تفتان» را تشکیل می‌دادند که با نواختن قطعات «شهباز قلندر»، «تیتانلی»، «گردگ»، «دیدگ»، «چنگور»، «کشور ایران» و «دُردانک» مخاطبان در سالن را با خود همراه کردند. 

انتهای پیام/

ارسال نظر