صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۱ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۲
در نشست خبری مطرح شد؛

اثربخشی استادان در حوزه فرهنگ معیار ضروری برای ارزیابی پرونده‌هاست/ لزوم توجه به بحث گفتمان‌سازی بنا بر دستور شورای عالی انقلاب فرهنگی 

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران گفت: اثر گذاری استادان در مباحث فرهنگی یک معیار ضروری برای ارزیابی پرونده ها و آیین نامه هاست.
کد خبر : 896296

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی شهبازی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در نشست خبری نخستین جشنواره فرهنگی دانشگاه تهران که هم اکنون (سه شنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۲) در تالار امیرکبیر دانشگاه تهران در حال برگزاری است، اظهار کرد: پس از اتفاقات سال گذشته دانشگاه تهران تلاش کردیم تا پویایی و تحرک انجمن ها، تشکل ها و کانون های دانشجویان با استقلال و آزادی حفظ شود. 

وی افزود: دانشگاه تهران مسئولیت پذیری را سر لوحه کار خود قرار داده و باید پژوهش، آموزش، فرهنگ و اجتماع خود را بر مبنای کلید واژه مسئولیت پذیری در قبال جامعه سوق دهد. 

علم باید نیاز محور باشد، نه علم محور

شهبازی تصریح کرد: از سال گذشته تا سال جاری علم برای علم را با وجود اینکه ارزش ویژه ای برای جامعه دانشگاهی دارد، اما مورد نیاز جامعه نیست؛ بنابراین تلاش کردیم تا علم را برای حل نیاز جامعه در نظر بگیریم و تشکل های سیاسی به مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو و رویدادهای دیگر به خصوص بحث انتخابات فعالیت های خوبی از خود نشان داده و نشان خواهند داد. 

گفتمان سازی که مورد تاکید شورای عالی انقلاب فرهنگی است باید اجرایی شود 

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران ادامه داد: کلید واژه گفتمان سازی و امثال آن مورد توجه دانشگاه تهران قرار گرفته است؛ چرا که این موضوع تصویب نهایی شورای عالی انقلاب فرهنگی است و باید اجرایی شود. 

شهبازی گفت: جشنواره فرهنگی مدت ها در دانشگاه تهران مورد بحث بود و در زمینه های آموزشی، پژوهشی و بین الملل الگوهای ویژه ای را در نظر می گیریم اما در حوزه فرهنگی اینگونه نیست و برای حل مشکل این جشنواره را در دستور کار قرار دادیم. 

در دستور کار قرار گرفتن اولین آیین نامه سرآمدان فرهنگی 

وی بیان کرد: در حوزه های مختلف جسارت و بلوغ کافی دیده شده است، اما در حوزه فرهنگی اینگونه نیست؛ بنابراین با لطف وزیر علوم اولین آیین نامه سرآمدان فرهنگی دانشگاه در دستور کار قرار گرفت و این حوزه مهم که بخش مهمی از دانشگاه است مورد غفلت قرار گرفته که امیدواریم هر چه سریع تر مورد توجه قرار گیرند.

همکاری اثر بخش تمام استادان در حوزه های فرهنگی جدی باشد 

شهبازی افزود: همکاری اثر بخشی آموزشی، پژوهشی، بین المللی و مشاوره ای استادان در بخش فرهنگی مهم بوده است و برای ما حضور ۱۰۰ درصدی آنها در خوابگاه ها، مراکز مشاوره و ... جهت تحکیم خانواده و حمایت از قانون جوانی جمعیت مهم است. 

کانون های دینی و فرهنگی مورد توجه استادان قرار بگیرد 

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران تاکید کرد: استادان به علت اینکه در آیین نامه ها و شرایط امتیاز دهی کمتر به کانون های دینی، فرهنگی و هنری حرکت می کردند تصمیم گرفتیم این مباحث را در دستور کار قرار دهیم. 

با مهارت محوری دروس اشتعال را حل می کنیم 

شهبازی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ نشریه دانشجویی در تخصص های مختلف در دانشگاه تهران فعال هستند؛ تاکید کرد: فقر اقتصادی امروزه بزرگترین مشکل جامعه است، با تغییر در دروس دانشجویان و در نظر گرفتن یادگیری تجربی تلاش کردیم تا دانشجویان با فعالیت در صنعت و پارک های علم و فناوری مهارت خود را ارتقا دهند تا با افزایش اعتماد به نفس و انگیزه مشکل اشتغال را حل کنیم. 

ورود دانشگاه تهران به کلان پروژه های کشور در راستای نیاز تمدن 

وی اضافه کرد: دانشگاه تهران به کلان پروژه هایی مانند آلودگی هوا، هوافضا، محیط زیست، آب و ‌.. که نیازمند تمدن کشور است ورود کرده و خبرهای خوبی به زودی در این زمینه اطلاع رسانی می شود. 

لزوم تخصص استادان در جایگاه واقعی خود 

شهبازی اضافه کرد: اثر گذاری استادان یک معیار ضروری برای ارزیابی پرونده ها و آیین نامه هاست؛ بنابراین برایمان مهم است که اعضای هیئت علمی در حوزه های مختلف بتوانند جایگاه تخصصی خود را داشته باشند و به زودی اردوهای جهادی را فعال می کنیم تا این موارد به صورت جدی دنبال شود.  

توجه به ارزیابی تعالی و منش استادی 

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران افزود: ارزیابی تعالی و منش استادی را مورد تأکید قرار داده ایم و کنشگری جمعی استادان هم بحث مهمی است؛ بنابراین قائل به این هستیم که استادان در فضای رسانه و اجتماعی کنشگر فعال و فرهنگی داشته باشند. 

شهبازی اضافه کرد: کنشگری در عرصه جهاد تبیین مورد تاکید مقام معظم رهبری است که در دستور کار ما قرار دارد‌. شبکه سازی حول ارزش های فرهنگی امر دیگری است که مورد توجه ما قرار دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر