تصاویر نجومی ۲3 بهمن (۱2 فوریه)
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتیهای دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقهمندان این حوزه فراهم میکند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکلهای بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه میشود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیباییهای خیرهکنندهای را برای علاقهمندان به ارمغان میآورد.
***
تصویر روز apod
HFG1 و Abell 6 هر دو سحابیهای سیارهنما هستند که در صورت فلکی کاسیپیا (Cassiopeia ) قرار دارند. این سحابیها از ستارههای متوسطی تشکیل میشوند که در اواخر چرخه حیات خود قرار دارند. HFG1 از یک سامانه ستارهای دوتایی به نام V664 Cas به وجود آمده است. این سامانه خود از یک ستاره کوتوله سفید و یک ستاره غول قرمز تشکیل شده است. این ستارگان هر نیمروز یک بار به دور مرکز جرم خود میچرخند و موج ضربهای به شکل قوس آبی ایجاد میکنند که با محیط بینستارهای اطراف تعامل میکند و نواحی تابناکی را ایجاد میکند. حدود 10000 سال بعد، سحابیهای سیارهنما به دلیل پایان یافتن نور فرابنفش ساطعشده از ستارههایشان نامرئی می شوند. سحابیهای سیارهای به رغم طول عمر کوتاهشان، اشکال و ساختارهای زیبایی را به نمایش میگذارند که آنها را به اهدافی محبوب برای عکاسان نجومی تبدیل میکند.
تصویر روز سازمان ملی تلسکوپ استرالیا
شنبه 10 فوریه دربرخی نقاط آسیای شرقی سال نو جشن گرفته میشود. سال نو در این نواحی حدود دو ماه پس از انقلاب زمستانی رقم میخورد. به همین علت سازمان ملی تلسکوپ استرالیا به دلیل کنسرسیوم تحقیقات اخترفیزیکی استرالیا--چین این تصویر (در چرخه تقویم 12 ساله چینی، سال 2024 سال اژدها است) را برای امروز انتخاب کرده است.
تصویر روز skyandtelescope
این تصویر توسط الیوت هرمان در رصدخانه کویر یوتا در شب دهم فوریه 2024 به لطف تلسکوپ T68 ثبت شده است. در این تاریخ دنبالهدار 144P/Kushida در نزدیکی مکان ستاره دبران ظاهر شد و تصویری خیره کننده را ایجاد کرد زیرا رنگ سبز دنبالهدار تقریباً با درخشش نارنجیرنگ ستاره دبران ادغام شد.
تصویر روز اَسترونومی
تصویری از سحابی فرشته در صورت فلکی مونوسروس که کیفیر سیمون از کشور نامیبیا آن را ثبت کرده است. در این تصویر زیبا غبار تیره، هیدروژن تابناک و ستارهها دیده میشود. عکاس از تلسکوپی مخصوص 24 اینچی برای گرفتن عکس استفاده کرد و دریچه دوربین 5 ساعت و نیم باز بود.
تصویر روز ارثاسکای
این تصویر در تاریخ دهم فوریه در سانتیاگو، شیلی ثبت شده است. تجهیزات مورد استفاده عبارت است از تلسکوپ نیوت 4.5 اینچی با نگاتیو خورشیدی و با تنظیمات سرعت شاتر 1/640 ثانیه، ISO100. در این تصویر منطقه خورشیدی AR 3576 به سمت نیمکره غربی خورشید در حرکت است. این ناحیه میتواند شعلههایی را آزاد کند که امکان دارد تأثیر قابل توجهی بر روی زمین داشته باشد.
انتهای پیام/