صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۲

مقدمات گذار از بایدن در حزب دموکرات کلید خورد

نظرسنجی‌های عمومی و ایالتی، بیانگر وضعیت نامساعد بایدن در میان رأی‌دهندگان مستقل است. در چنین شرایطی برخی سران حزب دموکرات پروسه جایگزینی بایدن با نامزدی دیگر را کلید زده‌اند.
کد خبر : 896044

 گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا - حنیف غفاری؛ این روز‌ها بایدن وضعیت خوبی ندارد! اخیراً پرونده نگهداری اسناد محرمانه در خانه جو بایدن، واقع در ایالت دلاور آمریکا، پس از یک سال تحقیق به پایان رسید و بازپرس ویژه بایدن را «پیرمردی با حافظه ضعیف» توصیف کرد.

در این گزارش تأکید شده، با توجه به اینکه وضعیت ذهنی رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است همدردی هیئت‌منصفه را برانگیزد، بعید است دادستانی علیه او اعلام جرم کند! انتشار این گزارش، بدترین ضربه انتخاباتی ممکن را به رئیس‌جمهور آمریکا وارد ساخته است.

شاید اگر بایدن در این پرونده محکوم می‌شد، نتیجه‌اش به‌مراتب برای شخص او بهتر بود! حتی بایدن در کنفرانس خبری پس از انتشار گزارش دادستان ویژه، به اشتباه ژنرال سیسی را «رئیس‌جمهور مکزیک» خطاب کرد تا با شرایط بدتری نسبت به قبل مواجه شود! اکنون حتی سران حزب دموکرات نسبت به ادامه حضور بایدن در رقابت‌های انتخاباتی با دیده تردید می‌نگرند.

نظرسنجی‌های عمومی و ایالتی، بیانگر وضعیت نامساعد بایدن در میان رأی‌دهندگان مستقل است. در ایالات پنسیلوانیا، میشیگان و ویسیکانسین که کلید پیروزی هر یک از دو حزب دموکرات یا جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا محسوب می‌شوند، ترامپ از بایدن پیشی گرفته و در صورت ادامه این روند، احتمال بازگشت رئیس‌جمهور سابق آمریکا به کاخ سفید زیاد خواهد بود.

در چنین شرایطی برخی سران حزب دموکرات پروسه جایگزینی بایدن با نامزدی دیگر را کلید زده‌اند. اگرچه رئیس‌جمهور آمریکا تاکنون در برابر این ایده و تصمیم مخالفت کرده و اختیارات قانونی جلوگیری از بروز چنین شرایطی را نیز داراست، اما این مقاومت روز به روز کمرنگ‌تر می‌شود. در این میان نام دو نفر یعنی «کامالا هریس» و«میشل اوباما» به صورتی جدی‌تر از سوی رسانه‌ها و محافل سیاسی آمریکا مورد توجه قرار می‌گیرند.

کامالا هریس معاون رئیس‌جمهور آمریکاست که او نیز به مانند بایدن وضعیت خوبی در نظرسنجی‌ها ندارد. هریس به عنوان یکی از ضعیف‌ترین معاونین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا مورد شناسایی رأی‌دهندگان و شهروندان قرار گرفته و حتی رنگین‌پوستان ایالاتی مانند فلوریدا و اوهایو نیز تمایلی نسبت به پذیرش ریاست جمهوری وی ندارند.

سران حزب دموکرات نیز نسبت به وضعیت بد هریس در نظرسنجی‌ها واقف هستند؛ اما میشل اوباما وضعیت نسبتاً متفاوتی با هریس دارد! او در نظرسنجی‌ها از محبوبیت بیشتری در میان رأی‌دهندگان دموکرات و مستقل برخوردار است. ضمن آنکه وی در راستای جلب آرای اقلیت‌های نژادی و قومی (که نقش پررنگی در تعیین برنده انتخابات در ایالات حساس و سرنوشت‌ساز دارند)، می‌تواند بر روی حمایت‌های همسر خود باراک اوباما حساب کند.

ورود هریس یا میشل اوباما (هر گزینه دیگری) به صحنه رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ میلادی، یک معنا بیشتر ندارد و آن پایان تاریخ مصرف سیاسی جو بایدن خواهد بود. قطعاً اگر عملکرد بایدن مورد اقبال شهروندان آمریکایی قرار می‌گرفت، حتی کهولت سن نیز نمی‌توانست به پاشنه آشیل وی تبدیل شود. با این حال تجمیع ناتوانی‌های بایدن در عرصه سیاست خارجی، اقتصاد، سیاست‌های مرزی و اجتماعی و... سبب شده تا دیگر زمینه‌ای برای پذیرش استمرار حضور وی در مسند قدرت وجود نداشته باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر